Skip to main content

Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatiek
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan

Veel fysiotherapeuten willen master worden in een bepaald vakgebied om hun behandeling nog beter af te stemmen op de cliënt. Ben je geïnteresseerd in de relatie tussen lichamelijke en psychische klachten? En realiseer je je dat de fysiotherapie psychosomatiek een vak in opkomst is? Kies voor de psychosomatische fysiotherapie master bij Avans+!

Wat is psychosomatiek?

De psychosomatiek therapie richt zich op lichamelijke klachten waarbij psychische klachten een belangrijke rol spelen. Tijdens de psychosomatiek therapie wordt gekeken naar de rol van stress of gedrag bij het ontstaan of in stand houden van lichamelijke klachten. Psychosomatische klachten kunnen zich uiten op het gebied van bijvoorbeeld (onbegrepen) pijn en vermoeidheid.

Psychosomatiek in de fysiotherapie

Het uitgangspunt van de fysiotherapeut is altijd het lichaam. Een fysiotherapeutische psychosomatiek behandeling combineert expertise van bewegen en trainen met gedragsinterventies, effectieve communicatie en therapie op het gebied van lichaamsbewustzijn. Naast een biopsychosociale benadering spelen de therapeutische relatie en het contact met andere disciplines een belangrijke rol tijdens de fysiotherapeutische psychosomatiek behandeling.

Onze opleiding psychosomatische fysiotherapie

Onze master psychosomatische fysiotherapie worden verzorgd door docenten met ruime praktijkervaring. Interactieve leer- en werkvormen aan de hand van casuïstiek zorgen voor veel dynamiek binnen de opleiding. Door praktijkgericht te werken met de laatste wetenschappelijke inzichten kun je dat wat je leert direct toepassen in je werk tijdens de psychosomatiek behandelingen.

Interesse in een opleiding psychosomatiek?

Heb je nog vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Lees meer