Skip to main content

Psychosomatische fysiotherapie

Download brochure
Psychosomatische fysiotherapie
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties

Master Psychosomatic Physical Therapy (MPsPT)

Niveau Master
Duur 3 jaar
Studiekosten € 20950,-
Bekijk opleiding Download brochure

Versnelde masteropleiding Psychosomatic Physical Therapy (MPsPT)

Niveau Master
Duur 1.5 of 2 jaar
Studiekosten € 20950,-
Bekijk opleiding Download brochure

Master na master Psychosomatic Physical Therapy (MPsPT)

Niveau Master
Duur 1,5 jaar
Studiekosten € 10500,-
Bekijk opleiding Download brochure

Behandeling Chronische Pijn

Niveau Masterclass
Duur 10 weken
Studiekosten € 1850,-
Bekijk opleiding Download brochure

Jullie team gezamenlijk opleiden?

Een maatwerktraject of een in-company traject? Efficiënt en passend bij jullie vraagstuk?

Ontdek de mogelijkheden
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • ‘Het voordeel van blended learning is dat je veel flexibeler bent. Je hebt minder bijeenkomsten en kunt meer zelf bepalen waar en wanneer je leert.’

    Liv van den Berge
    Kinderfysiotherapeut
  • ‘We hebben veel van en met elkaar geleerd, onder meer door behandelingen te filmen en via de online leeromgeving met elkaar te bespreken. Daarbij krijg je waardevolle feedback die je direct in je werk kunt inzetten.’

    Yannick Kerstens
    Kinderfysiotherapeut
Keurmerken en accreditaties. Opleidingen met kwaliteit.

Veel fysiotherapeuten willen master worden in een bepaald vakgebied om hun behandeling nog beter af te stemmen op de cliënt. Ben je geïnteresseerd in de relatie tussen lichamelijke en psychische klachten? En realiseer je je dat de fysiotherapie psychosomatiek een vak in opkomst is? Kies voor de psychosomatische fysiotherapie master bij Avans+!

Wat is psychosomatiek?

De psychosomatiek therapie richt zich op lichamelijke klachten waarbij psychische klachten een belangrijke rol spelen. Tijdens de psychosomatiek therapie wordt gekeken naar de rol van stress of gedrag bij het ontstaan of in stand houden van lichamelijke klachten. Psychosomatische klachten kunnen zich uiten op het gebied van bijvoorbeeld (onbegrepen) pijn en vermoeidheid.

Psychosomatiek in de fysiotherapie

Het uitgangspunt van de fysiotherapeut is altijd het lichaam. Een fysiotherapeutische psychosomatiek behandeling combineert expertise van bewegen en trainen met gedragsinterventies, effectieve communicatie en therapie op het gebied van lichaamsbewustzijn. Naast een biopsychosociale benadering spelen de therapeutische relatie en het contact met andere disciplines een belangrijke rol tijdens de fysiotherapeutische psychosomatiek behandeling.

Onze opleiding psychosomatische fysiotherapie

Onze master psychosomatische fysiotherapie worden verzorgd door docenten met ruime praktijkervaring. Interactieve leer- en werkvormen aan de hand van casuïstiek zorgen voor veel dynamiek binnen de opleiding. Door praktijkgericht te werken met de laatste wetenschappelijke inzichten kun je dat wat je leert direct toepassen in je werk tijdens de psychosomatiek behandelingen.

Interesse in een opleiding psychosomatiek?

Heb je nog vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Lees meer