Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Behandeling Chronische Pijn

Inschrijven
Behandeling Chronische Pijn
Iets voor jou?
 • Je wilt je volgens de nieuwste inzichten verdiepen in de behandeling van cliënten met chronische pijn
 • Je wilt een maximaal en duurzaam effect van jouw behandelingen bereiken bij je cliënten
 • Je wilt direct in de praktijk kunnen brengen wat je leert

 

Volgens de Europese pijnfederatie EFIC zullen problemen rondom chronische pijn in de nabije toekomst verder groeien. Onderzoek toont namelijk nu al aan dat 1 op de 5 mensen te maken krijgt met chronische pijn. Op het gebied van financiële impact en het negatieve effect dat chronische pijn heeft op de kwaliteit van leven van de cliënt en diens omgeving, wordt chronische pijn zelfs in dezelfde categorie geplaatst als cardiovasculaire aandoeningen en kanker. In combinatie met de invloed van psychosociale factoren en leefstijl maakt dit dat de specialisatie psychosomatiek binnen de fysiotherapie in opkomst is. Binnen de module Behandeling Chronische Pijn verdiep je je in verschillende behandelmethoden om zo deze complexe cliëntenpopulatie écht iets te kunnen bieden.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent gediplomeerd fysiotherapeut en wilt je specialiseren in fysiotherapeutische zorg voor volwassenen met chronische pijn. Mogelijk wil je hierna verder gaan met een volledige masteropleiding psychosomatiek waarbij je dan al een module hebt afgerond.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De module Behandeling chronische pijn wordt aangeboden volgens de nieuwste onderwijskundige inzichten. Door de afgewogen mix van didactische werkvormen in, zoals dat heet Blended learning (online social learning, klassikale bijeenkomsten en werkleren), word je in staat gesteld effectiever en efficiënter je leerdoelen te behalen. Je krijgt online en tijdens de klassikale bijeenkomsten de begeleiding die nodig is en integreert het geleerde direct in de praktijk.

  Ben je benieuwd wat het verschil is tussen Blended learning en klassiek onderwijs? Bekijk onze Blended learning informatiepagina met alle informatie over deze vorm.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module Behandeling chronische pijn duurt 10 weken. De totale studielast is 5 EC oftewel 140 uur. Het is grotendeels aan jezelf wanneer je de uren binnen deze psychosomatiek opleiding maakt. Drie keer zal er een dagdeel een klassikale bijeenkomst zijn.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module Behandeling chronische pijn zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.520,-.
  • Boeken: circa € 150,-. Deze schaf je indien gewenst zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW.

   

  Diploma

  Diploma

  Bij het succesvol afronden van deze module ontvang je een certificaat. De module is voor 90 punten geaccrediteerd voor de volgende registers: vrije deel, algemeen fysiotherapeut, psychosomatisch fysiotherapeut. Het accreditatienummer is 29004.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de module Behandeling chronische pijn kun je op basis van recente wetenschappelijke inzichten verschillende behandelmethodes effectief inzetten in de behandeling van chronische pijncliënten.

  Bijeenkomsten

  Bijeenkomsten

   

  Dag

  Tijden

  Locatie

  Introductie (week 1)

  8 september 2021

  18.30 – 21.30

  Breda

  Bijeenkomsten

  Woensdag

  18.30 – 21.30

  Breda

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze psychosomatiek opleiding of kan je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma

  In deze module verdiep je je volgens de nieuwste inzichten in de behandeling van cliënten met chronische pijn. Binnen de module zullen aan de hand van casuïstiek de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Neurofysiologie en psychologie
  • Communicatie
  • Pijneducatie
  • Graded activity / graded exposure
  • ACT
  • Ontspanning en biofeedback
  • Terugvalpreventie

   

   

  Programma
   
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • ‘Het voordeel van blended learning is dat je veel flexibeler bent. Je hebt minder bijeenkomsten en kunt meer zelf bepalen waar en wanneer je leert.’

   Liv van den Berge
   Kinderfysiotherapeut
  • Tijdens deze opleiding dien je de opdrachten en presentaties van je collega studenten te beoordelen en daarna kritische vragen te stellen. Die manier van werken pas ik nu ook toe in de praktijk.

   Guillaume van de Nieuwenhof
   Geriatriefysiotherapeut
  • ‘We hebben veel van en met elkaar geleerd, onder meer door behandelingen te filmen en via de online leeromgeving met elkaar te bespreken. Daarbij krijg je waardevolle feedback die je direct in je werk kunt inzetten.’

   Yannick Kerstens
   Kinderfysiotherapeut
  Download brochure Inscrijven