Skip to main content

Corona update: alle lessen volledig online voor de rest van het jaar

Lees meer

Master na master

 • niveau Master
 • duur 1,5 jaar
 • studiebelasting 840 uur totaal
 • studiekosten 9.150,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 15-02-2022 Breda Geriatrie
  • 15-02-2022 Breda Psychosomatiek
  • 15-02-2022 Utrecht Oncologie
  • 15-02-2022 Breda Kinder
  • 06-09-2022 Zwolle Kinder
  • 09-09-2022 Leiden Geriatrie
  • 09-09-2022 Zwolle Geriatrie
  • 15-02-2022 Zwolle Geriatrie
  • 09-09-2022 Breda Bekken
  • 15-02-2022 Breda Bekken
  • 09-09-2022 Breda Kinder
  • 09-09-2022 Breda Oncologie
  • 09-09-2022 Breda Oncologie
Inschrijven
Tweede masteropleiding fysiotherapie
Iets voor jou?
 • Je bent een reeds master gespecialiseerde fysiotherapeut
 • Je komt in de praktijk een doelgroep tegen die je nog niet optimaal kunt bedienen
 • Je wilt zo efficiënt mogelijk een tweede mastertitel behalen

Een trend binnen het fysiotherapie vakgebied is dat fysiotherapeuten na het volgen van een gespecialiseerde master fysiotherapie middels een verkort traject een tweede specialisatie op masterniveau willen behalen. Voor deze specialisatie biedt Avans+ het unieke verkorte Master na master traject.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Stel je hebt al een master geriatriefysiotherapie afgerond. Een steeds groter wordend deel van jouw doelgroep krijgt te maken met oncologische problemen. Wil je jouw doelgroep ook op oncologisch terrein optimaal kunnen begeleiden dan kan een specialisatie oncologiefysiotherapie uitkomst bieden. Bij Avans+ is het dan mogelijk om in een verkort traject de masteropleiding oncologiefysiotherapie te doen. Ook andere combinaties zijn denkbaar, zoals geriatriefysiotherapie-bekkenfysiotherapie, bekkenfysiotherapie-oncologiefysiotherapie, etcetera.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De Master na master fysiotherapie opleiding wordt aangeboden in een vernieuwde vorm wat betekent dat je minder klassikale bijeenkomsten hebt. Dit zorgt ervoor dat je minder reiskosten en reistijd kwijt bent. In de masters wordt gebruik gemaakt van blended learning. Dit is een mix van didactische vormen waardoor je in staat wordt gesteld effectiever en efficiënter het opleidingstraject te doorlopen.

  Dankzij deze manier van werken leer je nog meer dan voorheen in en van de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan onderwijsvormen als werkplekleren, intervisie, supervisie, online social learning, coaching en interactieve colleges.

  Intake gesprek

  Voor de start van het traject zal er een individueel gesprek plaatsvinden met de opleidingsmanager om samen te kijken of een tweede fysiotherapie masteropleiding bij je past en of wederzijdse verwachtingen op elkaar aansluiten.

  Toetsing

  Ook de toetsing sluit aan bij de praktijk. Dit betekent geen kennistoetsen, maar opdrachten uitwerken aan de hand van casuïstiek en tijdens je werk patiënten volgen en daar opdrachten over maken. Daarbij leer je ook van het meekijken bij een collega-deelnemer en geef je elkaar feedback. Je bespaart met deze aanpak essentiële tijd die je in jouw praktijk aan patiënten kan besteden. 

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Master na master fysiotherapie opleiding duurt slechts 1,5 jaar. Het gaat dan om een totale studielast van 30 EC (oftewel 840 uur). Deze master is ingedeeld in kwartalen van 140 uur en het is grotendeels aan jezelf wanneer je deze uren maakt. We organiseren slechts eenmaal per maand een klassikale bijeenkomst en daarnaast wordt er gewerkt in groepen. Het werken in groepen hoeft niet op locatie. Jij en jouw mededeelnemers kunnen dus gemakkelijk een bijeenkomst plannen in jullie eigen regio of online.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Master na master fysiotherapie opleiding zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 9.150,-
  • Boeken: circa € 500,- Deze schaft u indien gewenst zelf aan.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding. Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 2 jaarlijkse termijnen van € 4.650,- of in 14 maandelijkse termijnen van € 670,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze verkorte masteropleiding fysiotherapie kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houd in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Als je de masteropleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het bijbehorende certificaat. De masteropleiding is geaccrediteerd door de NVAO en leidt tot registratie bij het CKR en Het Keurmerk Fysiotherapie.

  Deze masteropleiding leidt tot registratie in het specialistenregister en geeft vrijstelling voor het behalen van registratiepunten in het register Algemeen Fysiotherapeut. Dit is van toepassing op de registratieperiode waarin de opleiding wordt gevolgd, met een maximum van 2 registratieperiodes.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze masteropleiding kun je onderbouwde keuzes maken op basis van klinisch redeneren voor en met jouw patiënt. Hierin werk je altijd binnen de driehoek evidence-based practice, patient values en eigen expertise.

  Bijeenkomsten

  Bijeenkomsten

  In onderstaand overzicht vind je op welke dagen de introductie (je wordt uitgenodigd voor 1 dagdeel tussen 13.30 en 20.30 uur) en bijeenkomsten plaatsvinden.

  Start najaar 2021:

     Dag  Tijden  Locatie
   Introductie alle uitstromen  8 september 2021  19:00 - 20:00  Online
   Bijeenkomsten Geriatrie  Woensdag  13:30 - 20:30  Utrecht
   Bijeenkomsten Kinder  Maandag  13:30 - 20:30  Utrecht

  Start voorjaar 2022:

     Dag  Tijden  Locatie
   Introductie alle uitstromen  15 februari 2022  19:00 - 20:00  Online
   Bijeenkomsten Geriatrie  Donderdag  13:30 - 20:30  Breda
   Bijeenkomsten Geriatrie  Dinsdag  13:30 - 20:30  Zwolle
   Bijeenkomsten Geriatrie  Dinsdag  13:30 - 20:30  Leiden
         
   Bijeenkomsten Kinder  Maandag  13:30 - 20:30  Zwolle
   Bijeenkomsten Kinder  Vrijdag  09:30 - 16:30  Breda
         
   Bijeenkomsten Oncologie  Dinsdag  13:30 - 20:30  Breda
   Bijeenkomsten Oncologie  Donderdag  13:30 - 20:30  Utrecht
         
   Bijeenkomsten Bekken  Vrijdag  09:30 - 16:30  Breda / Dordrecht
         
   Bijeenkomsten Psychosomatiek  Woensdag  13:30 - 20:30  Breda

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze tweede fysiotherapie master opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma

  Module Specialized physical therapy

  Doordat je reeds een fysiotherapie masteropleiding hebt afgerond heb je vrijstelling voor blok 1 en 2 (Persoonlijk leiderschap en Evidence based practise) en mag je direct beginnen vanaf module 3.  Tijdens module 3 en 4 werk je met begeleiding aan een praktijk integratie opdracht waarmee je aantoont over de juiste competenties te beschikken met betrekking tot het onderzoeken en behandelen van patiënten met complexe problematiek.

  Programma Masterclass Specialized physical therapy
   

  Projectplan

  Je kiest een onderwerp waarop je wilt afstuderen en schrijft daarvoor een plan. Aansluiten bij academisch onderzoek of een zelfstandig project behoren tot de mogelijkheden. De link tussen wetenschap en praktijk staat centraal.

  Project

  Je voert het eerder geschreven plan uit. Het kan een stukje onderzoek zijn, maar ook implementatieprojecten zijn welkom. Altijd moet er een duidelijke vernieuwing en betekenis voor de praktijk zijn. Alle projecten samen brengen het vak fysiotherapie op een hoger plan.

  Projectplan tweede fysiotherapie masteropleiding
   
  De meerwaarde van onze masters Fysiotherapie?

  Benieuwd naar de meerwaarde van onze masters fysiotherapie voor uw leidinggevende of praktijkeigenaar?

  Download onze factsheet
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven