Skip to main content

Verkorte masteropleiding fysiotherapie

Verkorte masteropleiding fysiotherapie
iets voor u?
 • U bent gespecialiseerd/geregistreerd fysiotherapeut, maar heeft nog geen mastertitel.
 • U wilt zich bekwamen in het proces van klinisch redeneren.
 • U wilt een brug slaan tussen wetenschap en praktijk om bij te dragen aan betere zorg voor patiënten.
In het kort
 • niveau Master
 • duur 2 jaar
 • studiebelasting 10 uur per week
 • studiekosten 8.195,-
 • startdata
  • 12-02-2019 Utrecht Oncologic
  • 14-02-2019 Breda Oncologic
  • 14-02-2019 Zwolle Geriatric
  • 14-02-2019 Leiden Geriatric
  • 14-02-2019 Breda Geriatric
Bekijk alle startdata en locaties

Verkorte masteropleiding fysiotherapie

Avans+ verzorgt sinds 2002 en als eerste opleidingsinstituut in Nederland een verkorte masteropleiding. Deze master evidence based practice onderscheidt zich vooral op het gebied van opdrachten die van toegevoegde waarde zijn voor uw dagelijkse werk.

Erkende opleiding evidence based practice

Evidence Based Practice en klinisch redeneren vormen het fundament van het beroepsmatig handelen. U ontwikkelt, in de masteropleiding van twee jaar, competenties die beschreven die beschreven staan in de recente beroepscompetentieprofielen van de diverse specialistenverenigingen. U leert ook een brug slaan tussen wetenschap en praktijk. Het profileren van het vak op basis van de juiste argumenten wordt steeds belangrijker voor het voortbestaan van het vak (gespecialiseerde) fysiotherapie. Dus up-to-date blijven is een must.

Verkorte masteropleiding

De inhoud van deze professionele masteropleiding sluit aan bij veranderingen in de gezondheidszorg, het beleid van het KNGF en de beroepsinhoudelijke lidverenigingen. Als fysiotherapeut moet u uw manier van handelen steeds meer kunnen onderbouwen op basis van best evidence.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent gespecialiseerd/geregistreerd fysiotherapeut in de geriatrie-, oncologie-, bekken- of kinderfysiotherapie en wilt een volgende stap maken naar het bieden van zorg op masterniveau en het kunnen sparren met collegae en andere disciplines. U werkt al met deze doelgroep in de 1e of 2e lijn.

  Vrijstellingsprocedure Verkorte masteropleiding

  Bent u al master of heeft u relevante werkervaring meld u dan bij de opleidingsmanager om samen te kijken naar het meest efficiënte ontwikkeltraject voor u. Neem contact op voor meer informatie.

   

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze evidence based practice opleiding wordt vanaf het najaar van 2017 in een vernieuwde vorm aangeboden. Dit houdt voor u in dat u minder klassikale bijeenkomsten zult hebben ten opzichte van de huidige vorm, dus minder tijd hoeft te plannen om te reizen. Er is gekozen voor blended learning met een mix van didactische vormen waardoor u in staat wordt gesteld effectiever en efficiënter het traject te doorlopen. Tevens zult u nog meer dan voorheen leren in en van de praktijk. Intervisie, supervisie, online learning, coaching en interactieve colleges wisselen elkaar op een prettige manier af.

  Intake gesprek

  Voor de start van het traject zal er een individueel gesprek plaatsvinden met de opleidingsmanager om samen te kijken of de opleiding bij u past en of  wederzijdse verwachtingen op elkaar aansluiten.

  Toetsing

  Ook de toetsing sluit aan bij de praktijk. Dit betekent geen kennistoetsen, maar opdrachten uitwerken aan de hand van casuïstiek en tijdens je werk patiënten volgen en daar opdrachten over maken. Daarbij leer je ook van het meekijken bij een collega-deelnemer en geef je elkaar feedback. Je bespaart met deze aanpak essentiële tijd die je in jouw praktijk aan patiënten kan besteden. 

   

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze verkorte masteropleiding fysiotherapie duurt 2 jaar. De opleiding is ingedeeld in kwartalen van 10 weken en het is grotendeels aan uzelf wanneer u de benodigde uren maakt.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Verkorte masteropleiding fysiotherapie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 8.195,-.
  • Boeken: circa € 250,-. Deze schaft u zelf aan.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  U ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding. Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij de Verkorte masteropleiding in 2 jaarlijkse termijnen van € 4.200,-  of 20 maandelijkse termijnen van € 430,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd. 

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Als u de verkorte masteropleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u het getuigschrift Master Specialized Physical Therapy en wordt aan u de graad Master of Science toegekend. De master is geaccrediteerd door de NVAO en leidt tot registratie bij het CKR en Het Keurmerk Fysiotherapie.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de masteropleiding  gespecialiseerde fysiotherapie kunt u op basis van klinisch redeneren voor en met uw patiënt onderbouwde keuzes maken. U werkt altijd binnen de driehoek Evidence based practise, Patient Values en eigen Expertise.

  Vervolgopleiding

  Omdat ziektebeelden en het onderzoek en de kennis ervan zich blijven ontwikkelen zullen we regelmatig postmasters aanbieden gericht op uitkomsten van dat onderzoek en de gevolgen voor de toepassing in de praktijk.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

  Programma
  Module Evidence Based Practice

  Het wetenschappelijk onderbouwen van de keuzes voor meetinstrumenten en interventies voor uw patiënt met specifieke problemen staat centraal.

  Programma Masterclass EBP
  Module Specialized physical therapy

  Tijdens module 2 en 3 werkt u met begeleiding aan een praktijk integratie opdracht waarmee u aantoont over de juiste competenties te beschikken met betrekking tot het onderzoeken en behandelen van patiënten met complexe problematiek.

  Programma Masterclass Specialized physical therapy
  Persoonlijk leiderschap

  Wordt een master ook in zelfregie, zelfstandigheid, pro-activiteit en blijven leren.

  Programma Innovatiemanagement
  Projectplan

  U kiest een onderwerp waarop u wilt afstuderen en schrijft daarvoor een plan. Aansluiten bij academisch onderzoek of een zelfstandig project behoren tot de mogelijkheden. De link tussen wetenschap en praktijk staat centraal.

  Project

  U voert het eerder geschreven plan uit. Het kan een stukje onderzoek zijn, maar ook implementatieprojecten zijn welkom. Altijd moet er een duidelijke vernieuwing en betekenis voor de praktijk zijn. Alle projecten samen brengen het vak fysiotherapie op een hoger plan.

  Projectplan fysio
  • Ik heb inhoudelijk veel meer duidelijkheid over het beoordelen en interpreteren van vakliteratuur dan voorheen.

   testimonial-fysio-deelnemer
   Deelnemer Avans+
   Sportfysiotherapeut
  • De docenten beheersen de materie en weten je op een uitdagende manier te prikkelen. 

   testimonial-fysio-charlesheus
   Charles Heus
   Sportfysiotherapeut
  • Ik ben scherper geworden in mijn adviezen, ben beter in staat klinisch te redeneren en kan literatuur en onderzoekspublicaties beter op waarde schatten.

   testimonial-fysio-hanskropman
   Hans Kropman
   Manueel Therapeut
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven