Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Strategisch belonen en arbeidsvoorwaarden

Opleiding - Strategisch belonen en arbeidsvoorwaarden
Iets voor jou?
 • Je bent HR-adviseur, HR-manager of beginnend professional compensation & benefits.
 • Je wilt arbeidsvoorwaarden succesvol laten bijdragen aan de HR-strategie.
 • Je wilt een samenhangend HR-beleid opzetten.

Je hebt de wens om arbeidsvoorwaarden succesvol te laten bijdragen aan de HR-strategie van jouw organisatie. Vraagstukken met betrekking tot de arbeidsmarkt, individualisering en internationalisering vragen om een geïntegreerde aanpak. Hierbij wil je optimaal gebruik maken van de fiscale en arbeidsrechtelijke mogelijkheden. Dit wil je realiseren zonder dat de ontwikkeling van de loonsom uit de hand loopt. Een voorbeeld hiervan is de uitgestelde beloning pensioenen. Weet je wat de pensioenrisico’s voor jouw organisatie zijn? Dit is een van de dingen die je leert in deze opleiding.

Werkveldadviesraad HRM

De opleidingstrajecten van Avans+ sluiten aan op wat er speelt in de dagelijkse praktijk. De werkveldadviesraad HRM van Avans+ heeft daarom een actieve rol bij het opstellen van ons curriculum. Actualiteiten, trends en ontwikkelingen worden daardoor direct doorvertaald in onze opleidingen.

Lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De opleiding Strategisch belonen en arbeidsvoorwaarden is bedoeld voor (senior) HR-adviseur, HR-managers of beginnende professionals op het terrein van compensation & benefits.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met het toonaangevende adviesbureau Berenschot. Berenschot levert haar expertise op dit terrein en verzorgt inhoudelijk de bijeenkomsten. Je bestudeert literatuur en werkt echte praktijkopdrachten uit. Daarnaast deel je kennis en ervaring met deelnemers van andere bedrijven en word je gestimuleerd te leren van deskundigen uit jouw eigen (bedrijfs)omgeving.

  Business case tijdens de opleiding

  De experts van Berenschot begeleiden je daarnaast met jouw eigen businesscase. Hierin ga je aan de slag met een beloningsvraagstuk binnen jouw organisatie en kom je met een plan van aanpak. Op deze manier ziet je organisatie direct resultaat.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding strategisch belonen bestaat uit 5 dagen. Daarnaast dien je rekening te houden met een studiebelasting van gemiddeld 6 uur zelfstudie per week.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Strategisch belonen en arbeidsvoorwaarden zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.695,-
  • Boeken: circa € 100,-. Deze schaf je zelf aan
  • Arrangementskosten: € 250

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na succesvolle afronding van de cursus arbeidsvoorwaarden ontvang je het diploma Strategisch belonen, arbeidsvoorwaarden en pensioenen.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze opleiding arbeidvoorwaarden ben je in staat om een samenhangend beleid neer te zetten op het gebied van strategisch belonen, arbeidsvoorwaarden en pensioenen. Hierin houd je rekening met een goede balans tussen opbrengsten en kosten.

  Compensation & benefits in kaart

  Dankzij de opleiding pensioenen is het inhuren van externe adviseurs overbodig omdat je als HR-adviseur een duidelijk beeld heeft van de kosten rondom arbeidsvoorwaarden. Je bent in staat zowel arbeidsrechtelijk als fiscaal de risico’s van compensation & benefits voor de organisatie in beeld te brengen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

  Programma

  Strategisch belonen en arbeidsvoorwaarden

  In deze cursus arbeidsvoorwaarden komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Belonen en strategie
  • Belonen en de arbeidsmarkt
  • Primaire, secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden
  • Modern beloningsbeleid
  • Pensioenen als vorm van uitgestelde beloning
  • Grensoverschrijdende arbeid
  • Maatschappelijk verantwoord belonen.

  programma Strategisch belonen en arbeidsvoorwaarden
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Het geheim achter het succes van de opleidingen van Avans+ ligt volgens mij met name in de praktijkgerichtheid. De opleidingen zijn gericht op het bereiken van direct toepasbare kennis.

   Rutger Verbeet
   Docent Bedrijfskundig HRM
  • Ik ben blij met Avans+. Het is fijn dat ze gericht te werk gaan en dat ze vaak inhaken op bestaande casussen. Voor mij werkt dit beter dan iets uit een boek moet lezen.

   Daan Grehels
   Recruiter
  • De klantgerichte instelling van de medewerkers van Avans+ is bijzonder te noemen. De contacten zijn buitengewoon persoonlijk en men denkt echt met je mee!

   Norma Peters
   HR Manager
  Download brochure Inscrijven