Skip to main content

Bedrijfskundig en financieel HRM

Bedrijfskundig en financieel HRM
Iets voor jou?
 • Je hebt een afgeronde bacheloropleiding en enkele jaren werkervaring binnen HRM.
 • Je leert het HR-beleid bedrijfskundig en financieel te onderbouwen.
 • Je wilt een serieuze gesprekspartner zijn en mee kunnen praten over cijfers.

Een organisatie kan het HR-beleid niet los zien van de bedrijfskundige en financiële ontwikkelingen. De directie en het lijnmanagement willen dat je beleid en adviezen weet te plaatsen binnen de organisatiedoelstellingen. Daarnaast dien je zicht te hebben op wat HR- interventies opleveren voor de organisatie. Door deze opleiding leer je HR-adviezen financieel te onderbouwen en het HR-beleid te bekijken vanuit bedrijfskundig perspectief.

Werkveldadviesraad HRM

De opleidingstrajecten van Avans+ sluiten aan op wat er speelt in de dagelijkse praktijk. De werkveldadviesraad HRM van Avans+ heeft daarom een actieve rol bij het opstellen van ons curriculum. Actualiteiten, trends en ontwikkelingen worden daardoor direct doorvertaald in onze opleidingen.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je beschikt over een bacheloropleiding op het gebied van HRM. Daarnaast ben je al enkele jaren werkzaam als HR-adviseur of HR-functionaris. Je ambieert een meer integrale, bedrijfskundige en financiële benadering van HR.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens de opleiding bestudeer je literatuur en werk je aan praktijkopdrachten. In de bijeenkomsten staat het uitwisselen van kennis en ervaring met jouw mededeelnemers centraal. Ook stimuleren we je om te leren van deskundigen uit je eigen (bedrijfs)omgeving. Jouw eindopdracht bestaat uit het uitwerken van een HR-voorstel waarin je aan de hand van een financiële onderbouwing het rendement en de bijdrage aan de organisatiedoelstellingen inzichtelijk maakt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Bedrijfskundig en financieel HRM duurt 3 maanden en de 8 wekelijkse bijeenkomsten vinden plaats in de avonduren. Het is mogelijk om deze opleiding overdag te volgen. De dagopleiding bestaat uit 4 bijeenkomsten die eens per 2 weken plaatsvinden in de ochtend- en middaguren. Hiernaast dien je ongeveer 6 uur per week te reserveren voor zelfstudie.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Bedrijfskundig en financieel HRM zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten: € 2.595,-
  • Boeken: circa € 170,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 200,-.

  Je ontvangt een factuur van ons voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol doorlopen van de opleiding ontvang je het certificaat Bedrijfskundig en financieel HRM.

  De opleiding Bedrijfskundig en financieel HRM is een onderdeel van de postbacheloropleiding Strategisch HR adviseur.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van deze opleiding kun je met bedrijfskundige instrumenten HR-advies en HR- activiteiten integraal onderbouwen en kwantificeren. Hierdoor toon je nog duidelijker jouw toegevoegde waarde. Je spreekt de taal van het management en voor de financiële afdeling ben je een volwaardig gesprekspartner.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

  test
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
  Lees meer
  r
  test
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  r
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Bedrijfskundig en financieel HRM

  HR-beleid kan niet los worden gezien van de bedrijfskundige en financiële ontwikkelingen van de organisatie. In deze opleiding leer je met een meer bedrijfskundige bril naar HR te kijken en leer je adviezen financieel te onderbouwen. De volgende twee thema’s komen aan bod:

  • Organisatiekunde
   Met als onderdelen Organisatie en management en Strategisch HRM
    
  • Financieel personeelsmanagement
   Met als onderdelen Personeelsmanagement nader becijferd en HR-Scorecard

  programma Bedrijfskundig en financieel HRM
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Het geheim achter het succes van de opleidingen van Avans+ ligt volgens mij met name in de praktijkgerichtheid. De opleidingen zijn gericht op het bereiken van direct toepasbare kennis.

   Rutger Verbeet
   Docent Bedrijfskundig HRM
  • De klantgerichte instelling van de medewerkers van Avans+ is bijzonder te noemen. De contacten zijn buitengewoon persoonlijk en men denkt echt met je mee!

   Norma Peters
   HR Manager
  • Ik ben blij met Avans+. Het is fijn dat ze gericht te werk gaan en dat ze vaak inhaken op bestaande casussen. Voor mij werkt dit beter dan iets uit een boek moet lezen.

   Daan Grehels
   Recruiter
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven