Skip to main content

Register adviseur duurzame inzetbaarheid

iets voor u?
 • U bent (zelfstandig) adviseur en houdt zich bezig met de inzetbaarheid van medewerkers.
 • Via wetenschappelijke meetmethodieken krijgt u zicht op de risico’s die inzetbaarheid bedreigen.
 • Verzuim verlagen, wendbaarheid verhogen en competenties versterken zijn uw speerpunten.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 8 maanden
 • studiebelasting 7 uur per week
 • studiekosten 5.995,-
 • startdata
  • 31-10-2019 Eindhoven
  • 31-10-2019 Rotterdam
  • 31-10-2019 Breda
  • 31-10-2019 Den Bosch
  • 07-11-2019 Amsterdam
  • 07-11-2019 Leiden
  • 07-11-2019 Utrecht
  • 14-11-2019 Zwolle
  • 14-11-2019 Arnhem
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven

Registeradviseur duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid (DI) is een belangrijk onderwerp binnen HR. Het speelt in op maatschappelijke, technologische en economische ontwikkelingen. Duurzame inzetbaarheid gaat niet alleen om gezondheidsmanagement of vitaliteit, maar ook om flexibiliteit, mobiliteit en cultuur en leiderschap. Met een duurzame inzetbaarheid opleiding, ook wel radi opleiding genoemd, vergroot u uw kennis en kunde over het vakgebied van duurzame inzetbaarheid

Meetmethodieken en model duurzame inzetbaarheid

Tijdens de opleiding leert u meer over wetenschappelijke meetmethodieken en modellen, zodat u goed zicht krijgt op duurzame inzetbaarheid. Dit inzicht gebruikt u om proactief interventies in te zetten en een beleid duurzame inzetbaarheid te realiseren dat resultaatgericht is. U verlaagt verzuim, vergroot kennis en versterkt competenties van medewerkers. Tevens legt u de link naar het verhogen van productiviteit. Door duurzame inzetbaarheid op deze manier te benaderen, bent u duidelijk een toegevoegde waarde binnen uw organisatie of klantorganisatie.

Maatwerk

Deze duurzame inzetbaarheid opleiding kunt u ook als maatwerktraject afnemen. Benieuwd naar wat dat kan opleveren? Keerpunt ging u voor, lees hun verhaal.

lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze opleiding duurzame inzetbaarheid is opgezet voor HR-adviseurs, casemanagers, preventiemedewerkers, arbo-deskundigen, bedrijfsfysiotherapeuten, organisatiekundigen, bedrijfskundigen en arbeidsdeskundigen. Ook als u zich veel bezighoudt met gezondheidsmanagement, ziekteverzuim, verzuimreductie, kennismanagement en mobiliteitsvraagstukken is dit een interessante opleiding voor u.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De duurzame inzetbaarheid opleiding brengt wetenschappelijke ontwikkelingen naar uw dagelijkse praktijk. U leert theorie (model duurzame inzetbaarheid) en vertaalt die naar uw eigen organisatie. Tijdens interactieve bijeenkomsten past u de opgedane kennis via opdrachten direct toe. We stimuleren het leren van elkaar door samen te werken aan praktijkcasussen en we dagen u uit mee te denken over de praktijkvragen van uw mededeelnemers.

  Beleid duurzame inzetbaarheid vertalen naar de praktijk

  Tijdens de duurzame inzetbaarheid opleiding voert u een business project uit waarin u voor uw organisatie of klantorganisatie onderzoek doet naar de risico’s op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Dit project sluit u af met een advies over interventies die leiden tot betere inzetbaarheid van medewerkers. Ervaren docenten begeleiden u in de vertaling naar uw dagelijkse praktijk. Ze begeleiden u met de inhoud van het business project en leren u hoe u kunt zorgen dat uw beleid duurzame inzetbaarheid daadwerkelijk in de praktijk uitgevoerd wordt. De opleiding verdient zich met een goed plan voor duurzame inzetbaarheid medewerkers dus direct terug in de praktijk.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Registeradviseur duurzame inzetbaarheid duurt ongeveer 8 maanden. De 11 bijeenkomsten vinden eens per 2 weken plaats in de middag- en avonduren. Naast de bijeenkomsten dient u rekening te houden met ongeveer 7 uur zelfstudie per week.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Registeradviseur duurzame inzetbaarheid zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten: € 5.995,-.
  • Boeken: circa € 185,-. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 550,-.

  De factuur ontvangt u voor aanvang van de opleiding tot Registeradviseur duurzame inzetbaarheid.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Betaling in termijnen

  Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 4 maandelijkse termijnen van € 1.525 ,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer u de opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u het postbachelordiploma Register adviseur duurzame inzetbaarheid.

  Na het afronden van deze opleiding tot adviseur duurzame inzetbaarheid wordt u ook opgenomen in het register consultant duurzame inzetbaarheid (RCDI®). U mag dan de titel RCDI® dragen. Avans⁺ heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van een beroepsprofiel risicoadviseur DI (door de NEN in samenwerking met beroepenveld) en de opleiding sluit uiteraard ook aan bij deze eindkwalificaties. 

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van deze opleiding maakt u vanuit de strategie van een organisatie een analyse die leidt tot een integraal beleid duurzame inzetbaarheid. U maakt hiervoor gebruik van bestaande en nieuw te ontwikkelen ken- en stuurgetallen. U maakt inzichtelijk welke interventies noodzakelijk zijn op korte en op lange termijn om duurzame inzetbaarheid te realiseren. Daarbij heeft u interventies tot uw beschikking die u zowel op medewerkersniveau, teamniveau als organisatieniveau kunt inzetten. Het resultaat is dat de inzetbaarheid van medewerkers verhoogd wordt, met als gevolg een toename van de productiviteit en/of afname van kosten voor de organisatie. Daarnaast wordt u opgenomen in het register consultant duurzame inzetbaarheid (RCDI®). U mag daardoor de titel RCDI® dragen.

  Duurzame inzetbaarheid medewerkers

  Door te blijven meten kunt u de effecten van interventies vertalen naar toegevoegde waarde voor uw organisatie en vervolgens bijsturen waar nodig. U heeft vaardigheden ontwikkeld om dit beleid duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie succesvol te implementeren en te borgen. Uw organisatie kan gelijk aan de slag met het bevorderen van duurzame inzetbaarheid en bespaart daarmee direct kosten.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

  Programma
  Hoofdthema's

  Duurzame inzetbaarheid (DI) gaat niet alleen om gezondheidsmanagement of vitaliteit, maar ook om flexibiliteit, mobiliteit en cultuur & leiderschap. Dankzij wetenschappelijke ontwikkelingen komen er steeds meer meetmethodieken beschikbaar om zicht te krijgen op de inzetbaarheid.

  • Gezondheid / Vitaliteit
  • Flexibiliteit
  • Mobiliteit
  • Cultuur en leiderschap

  programma Registeradviseur duurzame inzetbaarheid blok 1
  Ondersteunende thema's

  We maken risico’s op het gebied van duurzame inzetbaarheid inzichtelijk middels ken- en stuurgetallen. Deze komen uit wetenschappelijke meetmethoden en bestaande data uit de organisatie. U leert deze ken- en stuurgetallen te gebruiken om informatie te verzamelen die waarde toekent aan de risico’s op het gebied van inzetbaarheid. Op deze manier kunt u uw advies voorzien van de financiële en niet financiële opbrengsten die een duurzaam inzetbaarheidsbeleid opleveren. Daarnaast werkt u aan uw skills als organisatie adviseur.

  • HR ken- en stuurgetallen
  • De businesscase
  • Organisatieadviseur

  programma Registeradviseur duurzame inzetbaarheid blok 2
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  • Zeer leuke en leerzame opleiding Duurzame inzetbaarheid. Actueel en direct toepasbaar in het bedrijfsleven.

   testimonial-hrm-renevanmaanen
   René van Maanen
   Formulemanager
  • Deze opleiding behandelt alle facetten die met duurzame inzetbaarheid te maken heeft en is goed toepasbaar in de praktijk.

   testimonial-hrm-helenefilemon
   Helene Filemon
   HR Adviseur
  • Het blijkt dat het opgebouwde netwerk van docenten en studenten met hun specifieke kennis en vaardigheden ook heel waardevol is. Immers allen zijn werkzaam in het bedrijfsleven en praktiserend.

   testimonial-hrm-leonardrosedahl
   Leonard Rosedahl
   Ouddeelnemer Avans+
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven