Duurzame inzetbaarheid gaat verder dan vitaliteitsprogramma’s of het aanpassen van functies. Het draait om een werkomgeving waarin medewerkers zelf eigenaarschap nemen over hun werk en ontwikkeling. Steeds meer onderzoek laat zien dat proactief werkgedrag hierbij een cruciale rol speelt. Daarbij gaat het al lang niet meer alleen over jobcrafting maar moet je ook denken aan teamcrafting, playful work design en proactive vitality management.
In deze module ga je je verdiepen in hoe je deze vormen van proactief werkgedrag kunt meten, vergroten en welke interventies/experimenten je hierbij helpen. Daarbij gaat het er uiteindelijk om, dat je kunt laten zien dat door het vergroten van proactief werkgedrag dit een positief effect heeft op de doelstellingen en daarmee uiteindelijk ook op de resultaten van je organisatie.
Doelgroep
Deze module is opgezet voor HR-adviseurs, casemanagers, preventiemedewerkers, arbo-deskundigen, organisatiekundigen of adviseurs die zich richten op duurzame inzetbaarheid binnen organisaties. Binnen jouw organisatie wil je meer handen en voeten geven aan het vergroten van proactief werkgedrag vanuit een brede blik op duurzame inzetbaarheid.
Deze module is een onderdeel van de volledige opleiding Register Adviseur duurzame inzetbaarheid.
Werkvorm
De module Vergroten proactief werkgedrag brengt wetenschappelijke ontwikkelingen naar de dagelijkse praktijk. Je leert verschillende theorieën (JDR-model, Theory of Change etc.) en vertaalt die naar je eigen organisatie/praktijk. Tijdens interactieve bijeenkomsten pas je de opgedane kennis via opdrachten direct toe. We stimuleren het leren van elkaar door samen te werken aan praktijkcasussen en we dagen je uit mee te denken over de praktijkvragen van jouw mededeelnemers.
Gedurende de module ga je actief aan de slag met een vraagstuk vanuit jouw eigen praktijk. Door middel van actieonderzoek breng je beweging in de organisatie. Hierin word je tijdens de bijeenkomsten begeleid door ervaren docenten.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Tijdsinvestering
De module Vergroten proactief werkgedrag heeft een doorlooptijd van 10 weken en bestaat uit 3 bijeenkomsten. De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond-variant van 14:00 - 21:00 uur op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch en in een dagopleiding van 09:00 - 16:00 uur op vrijdag in Utrecht.
De studiebelasting buiten de bijeenkomsten om bedraagt ongeveer 7 uur per week.
Studiekosten
De kosten voor de module Vergroten proactief werkgedrag zijn als volgt:
Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.
Diploma
Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het certificaat Vergroten proactief werkgedrag
Met de afronding van de module Vergroten proactief werkgedrag heb je een module behaald van de opleiding Register Adviseur duurzame inzetbaarheid of als onderdeel van Stel je eigen HR-opleiding samen. Wil jij door voor een postbachelordiploma? Op onze website of via een van onze opleidingsmanagers kun je meer te weten komen over hoe je een postbachelordiploma kunt behalen of zelfs de titel RCDI®.
Resultaat
Na het afronden van deze module kun je op basis van een bestaande analyse of conclusie (vanuit jouw eigen praktijk) in samenspraak met belanghebbende stakeholders een actieplan opstellen. Dit actieplan kun je aan de hand van overtuigende adviezen, theoretische onderbouwing en financiële beoordeling opstellen. Hierdoor kun je het belang van interventies op het gebied van duurzame inzetbaarheid in relatie tot de organisatiestrategie/doelstelling laten zien en aantonen hoe de interventies zullen leiden tot de beoogde resultaten en aan de hand van welke KPI’s dit meetbaar kan worden gemaakt. Tijdens de module doe je dit ook in je eigen praktijk en is dit tevens de opdracht waarmee je de opleiding afrondt.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling Voorlichting en Advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00.