De wereld van werk verandert. Niet alleen door digitalisering, automatisering en robotisering maar soms ook door onverwachte gebeurtenissen zoals het coronavirus. De impact van deze exponentiële ontwikkelingen op werk is groot. Zowel voor de medewerker die moet zorgen dat hij/zij de juiste competenties blijft ontwikkelen, als voor de organisatie om te zorgen dat ze zich mee ontwikkelt. Juist in een snel ontwikkelende wereld is het nodig om je telkens bewust te zijn wat dit betekent voor de duurzame inzetbaarheid. Wat betekent dit alles voor de toekomst van organisaties? Welke nieuwe banen of rollen moeten er gecreëerd worden en welke zullen drastisch veranderen om future proof te blijven? Dat vraagt ook om een andere aanpak. Een aanpak waarbij creativiteit, experimenteren en design thinking belangrijke skills zijn voor een adviseur duurzame inzetbaarheid. Hier ga je tijdens deze module in de praktijk mee aan de slag.
Wil jij als HR-professional, casemanager, organisatiekundige of adviseur bijdragen aan duurzame inzetbaarheid en een future-proof organisatie? Dit is jouw kans om het verschil te maken!
Doelgroep
Deze module is opgezet voor HR-adviseurs, casemanagers, preventiemedewerkers, arbo-deskundigen, organisatiekundigen of adviseurs die zich richten op duurzame inzetbaarheid binnen organisaties.
Deze module is een onderdeel van de volledige opleiding Register Adviseur duurzame inzetbaarheid.
Werkvorm
De module geeft inzicht in zaken die toekomst van werk raken waarbij de vertaalslag naar de eigen organisatie/praktijk wordt gemaakt. Tijdens interactieve bijeenkomsten pas je de opgedane kennis via opdrachten direct toe. We stimuleren het leren van elkaar door samen te werken aan praktijkcasussen en we dagen je uit mee te denken over de praktijkvragen van jouw mededeelnemers.
Gedurende de module ga je actief aan de slag met een vraagstuk vanuit jouw eigen praktijk. Door middel van actieonderzoek breng je beweging in de organisatie. Hierin word je tijdens de bijeenkomsten begeleid door ervaren docenten.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Tijdsinvestering
De module Toekomst van werk heeft een doorlooptijd van 10 weken en bestaat uit 3 bijeenkomsten. De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond-variant van 14:00u – 21:00 uur op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch en in een dagopleiding van 09:00u-16:00 uur op vrijdag in Utrecht.
De studiebelasting buiten de bijeenkomsten om bedraagt ongeveer 7 uur per week.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiekosten
De kosten voor de module Toekomst van werk zijn als volgt:
Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.
Diploma
Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het certificaat Toekomst van werk.
Met de afronding van de module Toekomst van werk heb je al een module behaald van de opleiding Register Adviseur duurzame inzetbaarheid en als onderdeel van Stel je eigen HR-opleiding samen. Wil jij door voor een volledig postbachelordiploma? Op onze website of via een van onze opleidingsmanagers kun je meer te weten komen over hoe je een postbachelordiploma kunt behalen of zelfs de titel RCDI®.
Resultaat
Aan de hand van een reeds goedgekeurd actieplan (vanuit jouw eigen praktijk) kun je onderbouwen welke creatieve interventie of experiment bijdraagt aan het behouden of vergroten van inzetbare medewerkers in de toekomst. Je bent in staat dit voor te bereiden en uit te voeren waarbij je vanuit jouw rol als adviseur draagvlak creëert en effectieve manieren van communiceren gebruikt bij verschillende belanghebbenden binnen de organisatie. Naast het uitvoeren hiervan kun jij het beoogde resultaat monitoren, evalueren of bijsturen waar nodig.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling Voorlichting en Advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00.