Skip to main content

Future of work

 • niveau Postbachelor
 • duur 30 weken
 • studiebelasting 8 uur per week
 • studiekosten 5.925,-
Download brochure
Future of work
Iets voor jou?
 • Je hebt een bachelor werk- en denkniveau en minimaal een aantal jaren werkervaring.
 • Je wilt organisaties adviseren rondom het thema future of work.
 • Je wilt met teams en medewerkers aan de slag om organisaties en hun medewerkers future proof te blijven.

De wereld van werk verandert. Niet alleen door digitalisering, automatisering en robotisering, maar soms ook door onverwachte gebeurtenissen als het Coronavirus. De impact van deze exponentiële ontwikkelingen op werk is groot, zowel op het gebied van mogelijkheden als risico’s. Juist in een snel ontwikkelende wereld is het nodig om je telkens bewust te zijn van de kansen en deze door te vertalen naar je eigen organisatie.

Wat betekent dit alles voor de toekomst van organisaties? Welke nieuwe banen of rollen moeten er gecreëerd worden en welke drastisch veranderen om future proof te blijven? Een future proof organisatie heb je zelf in de hand. Deze opleiding leert je met een andere blik te kijken naar de toekomst van werk en hoe je dat inricht, waarbij je ook aandacht besteedt aan jouw eigen rol en groei. Het geeft een nieuwe kijk op de toekomst van werk.

De opleiding Future of Work is ontwikkeld en wordt aangeboden in samenwerking met Better Minds at Work, dr. Elke Geraerts.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bacheloropleiding of vergelijkbaar en bent bijvoorbeeld werkzaam als HR adviseur, organisatie adviseur of manager. Je wilt advies uitbrengen over de toekomst van werken in de organisatie en/of actief betrokken zijn bij de implementatie van deze transformatie in teams en in de organisatie. Daarbij wil je vanuit een brede blik naar ontwikkelingen in de wereld kijken en een doorvertaling kunnen maken naar de organisatie op het gebied van ‘future of work’.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Een praktijkgerichte module moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied dat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens de module antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen.

  Casuïstiek uit jouw eigen praktijk

  Voor de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en deelt je ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar.

  Digitale leeromgeving voor Future of work

  Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding Future of work? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Future of work heeft een doorlooptijd van 30 weken. De opleiding bestaat uit 10 tweewekelijkse bijeenkomsten van 14.00 – 21.00 uur. Zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten in de praktijk nemen daarnaast ongeveer 8 uur per week in beslag.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Future of work zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 5.925,-
  • Leermiddelen: € 195,-
  • Boeken: circa € 70,- Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 840,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Betaling in termijnen

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het postbachelordiploma Future of work

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  Met de afronding van de opleiding Future of work heb je jezelf verstevigd als professional. Binnen Avans+ kun je je vervolgens verder specialiseren of verbreden op het gebied van HRM. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij ‘Stel je eigen opleiding samen’ op onze website of neem contact op met de opleidingsmanager.

  Resultaat

  Resultaat

  Gedurende de opleiding Future of work staat jouw praktijk centraal en maak je een directe doorvertaling naar toekomstbestendig werken in de organisatie. De opleiding is opgebouwd uit verschillende modules waarmee een gelaagdheid ontstaat in het proces. Je werkt uiteindelijk toe naar het implementeren van een kleinere interventie. Middels deze kleinere interventie maak je een eerste aanzet voor het vormgeven en begeleiden van deze transformatie en ervaar je wat het uitvoeren hiervan betekent voor jouw rol en de organisatie. Dit doe je door een analysemodule waarbij je inzichtelijk maakt wat de impact is van brede maatschappelijke ontwikkelingen op de toekomst van werk voor de organisatie.

  Vervolgens ontwikkel je op basis van deze analyse succesvolle interventies om in te spelen op de toekomst van werk en dit te begeleiden naar een transitie in de praktijk. Gedurende de opleiding doorloop je deze stappen en uiteindelijk voer je een kleine interventie uit om zo te ervaren wat dit betekent voor jou in je rol binnen een organisatie. Op deze manier heb je niet alleen je kennis verrijkt, maar doe je direct ervaring op om dit proces daadwerkelijk op gang te brengen in organisaties. Uiteraard is het mogelijk de opleiding modulair te volgen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding Future of work? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Module 1: Future of work: de organisatie in transitie

  We weten allemaal dat werk in de toekomst gaat veranderen. Dit kunnen we gewoon op ons af laten komen of aan het stuur gaan staan van deze verandering en medewerkers en organisaties daadwerkelijk future proof maken. De vraag is: wat heb je daarvoor nodig? Het begint bij inzicht hebben in de ontwikkelingen vanuit sociologisch, economisch en technologisch perspectief, een brede blik op de wereld. Daarna ga je de vertaalslag maken vanuit de strategie van de organisatie naar wat dit betekent voor jouzelf, collega’s/medewerkers en de organisatie.

  Bekijk dit onderdeel

  Module 2: Authentieke organisatiecultuur

  Wanneer je een advies of idee hebt van wat deze ontwikkelingen betekenen richting de toekomst, is het belangrijk om de daadwerkelijke transitie naar de ’Future of work’ vorm te gaan geven. Tijdens deze module besteden we aandacht aan wat het implementeren van future proof werken betekent voor jouzelf, stakeholders en hoe je dit gefaseerd gaat voorbereiden op de uiteindelijke interventie fase. Je wilt immers aan de slag en deze transitie vorm gaan geven. Hoe doe je dit, wat komt hier bij kijken, wat vraagt dat van jou en de stakeholders waar mee je te maken hebt en hoe ga je succesvol een interventie voorbereiden?

  Bekijk dit onderdeel

  Module 3: Toekomst van werk: experimenteren en implementeren

  Je interventie staat in de steigers en nu gaat het om de daadwerkelijke uitvoering ervan. Je gaat ervaren hoe het is om zelf in de rol van facilitator, coach, expert te stappen en een team, afdeling of functiegroep te inspireren. Hierbij gaat het erom hen na te laten denken over mogelijkheden, talenten en de toekomst voor zichzelf en de organisatie. Door middel van intervisie sessies creëren we een omgeving waar binnen je gefaciliteerd kunt worden om vanuit diverse perspectieven te kijken naar het verloop van je interventie om dit tot een succes te maken. Dit wordt begeleid door ervaren professionals.

  Programma Future of work
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven