Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Kwaliteits­management

 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur
 • studiekosten 2.995,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 05-09-2024 Breda
  • 05-09-2024 Den Bosch
  • 05-09-2024 Eindhoven
  • 05-09-2024 Rotterdam
  • 05-09-2024 Utrecht
  • 21-11-2024 Breda
  • 21-11-2024 Den Bosch
  • 21-11-2024 Eindhoven
  • 21-11-2024 Rotterdam
  • 21-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Kwaliteitsmanagement
Iets voor jou?
 • Je wilt de kwaliteit van je product en/of dienstverlening optimaliseren.
 • Je wilt kwaliteitsdoelen koppelen aan de visie, missie en strategie van je organisatie
 • Je wilt intern draagvlak creëren voor jouw optimalisatievoorstellen

Klanten en andere stakeholders verwachten dat je kwaliteit levert. Deze kwaliteit beperkt zich niet tot de kwaliteit van je product of dienstverlening. Kwaliteit wordt ook gevraagd met betrekking tot de algehele bedrijfsvoering binnen je organisatie en het handelen met oog voor maatschappelijke belangen. Jij bent voortdurend op zoek naar verbeteringen binnen je organisatie. Je vindt het belangrijk om de kwaliteit in jouw organisatie te optimaliseren. Dit wordt versterkt doordat stakeholders willen zien dat je continu voldoet aan de gestelde norm.

Het gewenste kwaliteitsniveau bij opleiding Kwaliteitsmanagement

Kwaliteitsmanagement betreft het geheel aan activiteiten of beslissingen binnen een organisatie om producten en diensten tegen minimale of wenselijke kosten op het gewenste kwaliteitsniveau te brengen en te houden. Kwaliteitsmanagement is nauw verweven met het strategische en logistieke beleid en de vertaling naar HRM en marketing. Kwaliteitsmanagement betreft de gehele organisatie en kan om die reden ook op diverse plaatsen in de organisatie zijn vastgelegd. De opleiding Kwaliteitsmanagement geeft jou de handvatten om de kwaliteit in jouw organisatie vanuit jouw rol te optimaliseren. Jouw organisatie kan hierdoor effectiever en efficiënter functioneren.

Kwaliteitsmanagement
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je denkt en werkt op hbo-niveau. Kwaliteitsmanagement maakt onderdeel uit van jouw functie of je bent op zoek hoe je verbetertrajecten nog beter kunt uitvoeren. Je hebt behoefte aan kennis op het gebied van kwaliteitsmanagement, zodat je beter kan sturen op het kwaliteitsniveau en de toepassing binnen deelprocessen. Het maakt niet uit in welke sector of branche je werkzaam bent.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden je bij het bereiken van je persoonlijke doelen. Je past verschillende methodieken direct toe op jouw eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor jou de rode draad door de opleiding. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. Je leert hierdoor het beste uit jezelf te halen en neemt wat je leert meteen mee naar je eigen organisatie. Door interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met je mededeelnemers, kom je tot verfrissende en waardevolle inzichten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding Kwaliteitsmanagement? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Kwaliteitsmanagement heeft een doorlooptijd van 10 weken. De bijeenkomsten worden aangeboden in een namiddag/avond-variant. De opleiding bestaat uit 5 bijeenkomsten van 16:00 – 21:30 uur op donderdag.

  Deze opleiding heeft een lage studiebelasting: reken op ongeveer 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van jouw kwaliteitsplan. De opleiding is goed te combineren met werk en privé.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor je klaar, hierdoor sta je er bij ons nooit alleen voor.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Kwaliteitsmanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.995,-.
  • Boeken: circa € 60,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 225,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van de opleiding Kwaliteitsmanagement ontvang je van Avans+ een certificaat.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  In deze module heb je je verdiept op het snijvlak van kwaliteit, processen en de algemene bedrijfsvoering. Wil je jouw bedrijfskundige kennis nog verder uitbreiden? Kies dan eenvoudig voor een van de vele andere bedrijfskundige modules of de volledige postbachelor-opleiding Bedrijfskundig Management. Je kunt met deze opleidingen 4 keer per jaar starten.

  Voor al jouw vragen en uitdagingen vind je bij Avans+ een passende opleiding.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat je tijdens de opleiding leert, kun je de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen je niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar je leert ook draagvlak te creëren.

  Je kunt kwaliteitsmanagement inrichten voor je organisatie. Je stelt de beheersing, borging en verbetering van kwaliteit centraal. Je kunt kwaliteitsdoelen koppelen aan de visie, missie en strategie van je organisatie. Dit kun je praktisch vertalen in het kwaliteitssysteem en de processen binnen je organisatie. Je weet stakeholders tijdig te informeren en intern draagvlak te creëren voor jouw optimalisatievoorstellen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over de opleiding Kwaliteitsmanagement? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  De opleiding geeft je meer grip op de inrichting van kwaliteitsmanagement binnen je organisatie. Je leert onderbouwd activiteiten en beslissingen te nemen om het gewenste kwaliteitsniveau te bereiken en behouden. Hierbij kan het effectief meten van kwaliteit helpen, bijvoorbeeld door audits. Daarnaast moet je draagvlak creëren en tijdig communiceren met stakeholders.

  Het programma bevat de volgende hoofdthema’s;

  • Het definiëren van kwaliteit afgestemd op de doelstelling van je organisatie.
  • Het organiseren van kwaliteit
  • Integrale kwaliteitszorg/ Total Quality Management (TQM)
  • Kwaliteitssystemen
  • Kwaliteit meten en auditen

  Programma Kwaliteitsmanagement
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven