Skip to main content

Procesmanagement

iets voor u?
 • U wilt weten hoe u aanzet tot verbetering en vernieuwing en hoe de optimalisatie van processen daarbij kan helpen
 • U heeft behoefte aan inzicht in de werking van organisatieprocessen en het effect ervan op uzelf en uw medewerkers
 • U wilt samenwerking en verbinding binnen en buiten uw afdeling stimuleren
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.350,-
 • startdata
  • 28-11-2019 Rotterdam
  • 28-11-2019 Eindhoven
  • 28-11-2019 Breda
  • 28-11-2019 Utrecht
  • 28-11-2019 Arnhem
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
procesmanagement-avansplus-breda

Procesmanagement

In een tijd waarin organisaties steeds wendbaarder moeten worden om invloeden van nieuwe technologieën bij te houden en zo niet achter te geraken op concurrentie, zijn goede samenwerking en verbinding van essentieel belang. Dit vraagt wat van medewerkers, teams en de aansturing ervan. Processen lopen immers vaak dwars door afdelingen heen en gestandaardiseerde organisatieprocessen gericht op het handhaven van een bestaande situatie zijn niet meer van deze tijd. Continu aanpassen en verbeteren dat is de norm. In de module procesmanagement krijgt u handvatten aangereikt aan de hand van welke u inzicht verkrijgt in uw eigen organisatieprocessen en hoe u invloed kunt uitoefenen op verbetering en vernieuwing. Gedrag van medewerkers speelt daarbij een grote rol.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U denkt en werkt minimaal op hbo-niveau en u heeft ten minste drie jaar relevante werkervaring. U heeft behoefte aan meer actuele en inhoudelijke kennis op het gebied van procesmanagement. U heeft behoefte aan inzicht in de werking van organisatieprocessen en het effect ervan op uzelf en uw medewerkers. Het maakt niet uit in welke sector of branche u werkzaam bent.

  Wilt u weten of uw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding procesmanagement? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden u bij het bereiken van uw persoonlijke doelen. U past verschillende methodieken direct toe op uw eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor u de rode draad door de opleiding procesmanagement. Hierbij krijgt u persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. U leert hierdoor het beste uit uzelf te halen en neemt wat u leert meteen mee naar uw eigen organisatie. Door interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met uw mede-deelnemers, komt u tot verfrissende en waardevolle inzichten.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Procesmanagement bestaat uit 7 bijeenkomsten die in een periode van 10 weken worden gegeven. De bijeenkomsten vinden plaats van 16.00 tot 21.00 uur. Deze opleiding heeft een studiebelasting van 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van uw opdracht. U neemt uw vragen mee naar de bijeenkomsten, u bespreekt deze met uw docent en uw mededeelnemers en komt zo tot nieuwe inzichten. De opleiding Procesmanagement is goed te combineren met werk en privé. 
  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor u klaar, hierdoor staat u er bij ons nooit alleen voor. 

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Procesmanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.350,-.
  • Boeken: circa € 50,-. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van de opleiding Procesmanagement ontvangt u van Avans+ een certificaat.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+
  In deze module heeft u zich verdiept op het snijvlak van processen en de algemene bedrijfsvoering. Wilt u uw bedrijfskundige kennis nog verder uitbreiden? Kies dan eenvoudig voor een van de vele andere bedrijfskundige modules of de volledige postbachelor-opleiding Bedrijfskundig Management. U kunt met deze opleidingen 4 keer per jaar starten.

  Voor al uw vragen en uitdagingen vindt u bij Avans+ een passende opleiding.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat u tijdens de opleiding Procesmanagement leert kunt u de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen u niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan uw persoonlijk leiderschap en leert u draagvlak te creëren.

  Na de HBO Procesmanagement bent u beter in staat om structuur en focus aan te brengen en mensen te inspireren tot creativiteit en innovatie. U kunt anderen stimuleren om een nieuwe aanpak te omarmen die leidt tot een structurele verandering. U leert hoe u onafhankelijk kunt handelen in een organisatie vol verbindingen. Dat leidt tot een zelfstandige, gemotiveerde afdeling die een goed voorbeeld is voor ander afdelingen.

  Incompany

  Incompany

  Wilt u een cursus Procesmanagement organiseren binnen uw eigen organisatie? Dat is mogelijk! Avans+ verdiept zich in uw vraagstuk zodat we samen met u het beste uit uw medewerkers en organisatie halen. Duurzaam, praktisch en op maat voor een optimaal resultaat.

  Heeft u interesse? Onze ervaren opleidingsmanagers denken graag met u mee. Neem contact op voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over de opleiding Procesmanagement of bent u geïnteresseerd in een incompany-traject? Neem dan contact op met de opleidingsmanager via 0900 110 10 10 (lokaal tarief) of via info@avansplus.nl.

  Programma

  In deze opleiding ontdekt u wat procesmanagement voor u en uw organisatie kan betekenen. U leert overzicht en inzicht te creëren in de structuur en de processen binnen uw afdeling – en u merkt welke uitdagingen dit oplevert. Daarbij houdt u steeds de doelstellingen van uw organisatie in het oog. U leert hoe u de toegevoegde waarde van uw afdeling kunt verhogen. Zo heeft u de handvatten om direct te starten met procesmanagement in de volle breedte.

  Het programma bevat de volgende hoofdthema’s:

  • Het analyseren van verbetermogelijkheden binnen uw afdeling
  • De juiste verbeteroptie bepalen en hier draagvlak voor creëren
  • Een implementatieplan opstellen en uitvoeren

  programma
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven