Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Masterclass Financieel management en bedrijfsvoering

 • niveau Masterclass
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 3.600,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 21-08-2024 Breda
  • 21-08-2024 Utrecht
  • 06-11-2024 Breda
  • 06-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Masterclass Financieel management en bedrijfsvoering
Iets voor jou?
 • Je wilt een stevige gesprekspartner op strategisch niveau worden.
 • Je zoekt een masterclass die past bij jouw ‘learning by doing’ leerstijl. 
 • Je bent manager of adviseur die geen financiële achtergrond heeft, maar wel voorstellen financieel moet onderbouwen.
   

Organisaties zijn constant bezig met nieuwe ontwikkelingen en veranderingen. De beste innovaties komen tot stand door de juiste samenhang van externe ontwikkeling, strategie en financiële onderbouwing en verdienmodel. Het belang van deze samenhang geldt voor zowel voor profit als non-profit organisaties.

​​Deze masterclass is bij het Schoolleidersregister PO gecertificeerd met 100 punten herregistratiewaarde.

Beeldmerk

In deze masterclass ligt de focus op de financiële kant van innovaties en veranderingen. Het gaat om de ins en outs van het oer-Hollandse gezegde; de kost gaat voor baat uit. Op strategisch niveau gaat het om samen met stakeholders een financiële strategie voor de lange termijn in een complexe situatie te ontwikkelen. Je leert financiële scenario’s en analyses te maken. Dit geeft je de mogelijkheid go/nogo momenten te identificeren, fasen van ontwikkeling te onderscheiden en te sturen op resultaat. Daarnaast leer je om passend risico- en beheermanagement in te richten en de investering op te nemen in de planning- en controlcyclus om de verandering in goede banen te leiden.


In de interactieve masterclass Financieel management en bedrijfsvoering ontwikkel je rondom dit onderwerp zowel jouw kennis als dynamische vaardigheden om in jouw werkomgeving nog meer te bereiken. 
 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent een manager of adviseur zonder een financiële achtergrond, maar je wilt je voorstellen wel financieel onderbouwen. Je komt bijvoorbeeld uit sectoren als het onderwijs, HR, zorg, de (commerciële) dienstverlening of de techniek. Je wilt een stevige gesprekspartner worden op strategisch niveau en je wilt leren hoe je een business case maakt in de praktijk. 
   

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclasses van Avans+ zijn praktijkgericht. Je werkt per masterclass individueel en in leerteams aan een opdracht binnen jouw eigen context. Gezamenlijk verdiepen jullie je theoretisch en praktijkgericht in een vakgebied. De samenstelling van een leerteam bepaal je zelf. Je leert door interactie met professionals uit andere disciplines, zoals Finance, onderwijs en HR, en uit diverse sectoren, zoals de zorg, de (commerciële) dienstverlening en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

  Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Op ons online learning platform vindt kennisoverdracht en samenwerking plaats. Je krijgt individueel en gezamenlijk feedback en bereikt samen met onze experts de gewenste verdieping. Je rondt de masterclass af met een beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze masterclass duurt 10 weken en heeft 4 bijeenkomsten tussen 14.00 en 21.00 uur. De totale studiebelasting van de masterclass is gemiddeld 15 uur per week. Je dient zelfstandig en samen met je leerteam te werken aan je opdrachten, activiteiten te verwerken op het online platform en zelfstandig thuis en op je werk literatuur te lezen en te werken aan je opdrachten. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zoveel mogelijk kunt integreren in je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je levert binnen jouw organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de masterclass Financieel management en bedrijfsvoering zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.600,- 
  • Boeken: circa € 100,- Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 230,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW. Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze masterclass ontvang je het certificaat Financieel management en bedrijfsvoering.

  Met dit certificaat heb je meteen een masterclass behaald uit masteropleidingen Master of Business Administration. Master of Strategic Management, Master of HRM en Master Leiderschap in onderwijs. Het is mogelijk om later nog een masterclass of een hele masteropleiding te volgen. Je krijgt bij het volgen van een hele masteropleiding vrijstelling voor de gevolgde masterclass. Je beroepsprestatie blijft maximaal 5 jaar geldig.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de masterclass Financieel management en bedrijfsvoering ben jij in staat om een businesscase op te stellen voor een complex, strategisch voorstel. Met deze businesscase breng je de investeringen, opbrengsten en de kritische beslismomenten voor de organisatie helder in beeld. Je hebt de vaardigheden ontwikkeld om je stakeholders mee te kunnen nemen in je analyse. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  In de masterclass staat jouw beroepspraktijk centraal. Je kiest dan ook een casus uit jouw praktijk die je verder uit gaat werken. Vanuit de casus ga je, samen met je leerteam en onder begeleiding van een docent toewerken naar jouw beroepsprestatie. 

  Oriëntatie businesscase
  We starten met een oriëntatie en keuze voor een businesscase uit je eigen praktijk. Je kiest bijvoorbeeld een innovatie waarbij de financiële onderbouwing ontbreekt of scherper uitgewerkt kan worden. Je kunt ook kiezen voor een casus waarbij de investeringsbeslissing nog gemaakt moet worden en implementatie volgt. 

  Analyse en scenario vorming
  Daarna ga je de financiële diepte in. Je bouwt op gestructureerde wijze de businesscase op. Je leert hierbij verschillende kosten varianten, je brengt de verwachte baten in beeld en maakt een plan voor de financiering. 

  De businesscase beheersen en implementeren
  Omdat je complex strategisch voorstel in een lopende bedrijfsvoering wordt ingevoerd vertaal je de business case zodat deze in de normale besturing van de organisatie ingebed kan worden (bijvoorbeeld via een planning en control cyclus van de organisatie). 

  Advies en impact
  Als laatste fase van de masterclass leer je om de businesscase sterk neer te zetten in je organisatie. 
   

  programma Masterclass Financieel management en bedrijfsvoering
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven