Skip to main content

Leiderschap en cultuur

Leiderschap en cultuur
iets voor u?
 • U merkt dat de organisatie waarin u werkzaam bent verandert en u wilt hier op inspelen
 • U wilt leren om proactief een innovatieve koers uit te zetten en anderen hierin mee te nemen
 • U wilt leren welke leiderschapsstijlen in specifieke situaties het beste passen
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.350,-
 • startdata
  • 28-11-2019 Breda
  • 28-11-2019 Arnhem
  • 28-11-2019 Eindhoven
  • 28-11-2019 Rotterdam
  • 28-11-2019 Utrecht
  • 12-09-2019 Arnhem
  • 12-09-2019 Breda
  • 12-09-2019 Eindhoven
  • 12-09-2019 Rotterdam
  • 12-09-2019 Utrecht
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Cultuur en leiderschap

Leiderschap en cultuur

Het gedrag van een leider

Om een leider te zijn, hoeft u geen leidinggevende functie te hebben. Ook van medewerkers worden leiderschapsvaardigheden verwacht. Bijvoorbeeld om de samenwerking te verbeteren, de klantwaarde te verhogen, projecten te leiden, innovaties te starten, veranderingen te realiseren en resultaten te boeken.

 

De essentie van leiderschap

Maar wat is goed leiderschap? Dat wordt bepaald door de situatie waarin de leider zich bevindt. Een goede leider kan inschatten waar zijn team of afdeling behoefte aan heeft. Hij zorgt ervoor dat er een heldere koers gevaren wordt, dat er duidelijke doelstellingen zijn en dat die doelen zo goed mogelijk gerealiseerd worden. Goed leiderschap zorgt ervoor dat alle belanghebbenden gehoord worden en dat er voldoende ruimte is voor feedback.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U denkt en werkt minimaal op hbo-niveau en u heeft ten minste 3 jaar werkervaring. U merkt dat de omgeving van uw team of afdeling verandert. De organisatie waarin u werkzaam bent verandert en u wilt hierop inspelen. Proactief een innovatieve koers uitzetten en anderen hierin meenemen om samen te werken aan een betere, toekomstbestendige organisatie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden u bij het bereiken van uw persoonlijke doelen. U past verschillende methodieken direct toe op uw eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor u de rode draad door de opleiding. Hierbij krijgt u persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. U leert hierdoor het beste uit uzelf te halen en neemt wat u leert meteen mee naar uw eigen organisatie. Door interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met uw mede-deelnemers, komt u tot verfrissende en waardevolle inzichten.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Leiderschap en cultuur bestaat uit 5 bijeenkomsten, die in een periode van 10 weken worden gegeven. De bijeenkomsten vinden plaats van 16.00 tot 21.00 uur. Deze opleiding leiderschap heeft een studiebelasting van 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van uw opdracht. De opleiding leiderschap is goed te combineren met werk en privé.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor u klaar, hierdoor staat u er bij ons nooit alleen voor.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Leiderschap en cultuur zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.350,-.
  • Boeken: circa € 50,-. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van de opleiding Leiderschap en cultuur ontvangt u van Avans+ een certificaat.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+
  In deze module heeft u zich verdiept op het snijvlak van leiderschap en business. Wilt u uw bedrijfskundige kennis nog verder uitbreiden? Kies dan eenvoudig voor een van de vele andere bedrijfskundige modules of de volledige postbachelor-opleiding Bedrijfskundig Management. U kunt met deze opleidingen 4 keer per jaar starten. Voor al uw vragen en uitdagingen vindt u bij Avans+ een passende opleiding.

   

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat u tijdens de opleiding leiderschap leert kunt u de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen u niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan uw persoonlijk leiderschap en leert u draagvlak te creëren.

  Na de opleiding Leiderschap en cultuur weet u welke leiderschapsstijlen in specifieke situaties het beste passen. U doorziet hoe het beter kan en hoe u uw eigen leiderschap verder kunt ontwikkelen. Zo zult u leiderschap ontwikkelen en levert u een optimale bijdrage aan de cultuur, structuur en toekomst van uw organisatie.

  Incompany

  Incompany

  Wilt u een cursus leiderschap organiseren binnen uw eigen organisatie? Dat is mogelijk! Avans⁺ verdiept zich in uw vraagstuk zodat we samen met u het beste uit uw medewerkers en organisatie halen. Duurzaam, praktisch en op maat voor een optimaal resultaat.

  Heeft u interesse? Onze ervaren opleidingsmanagers denken graag met u mee. Neem contact op voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over de opleiding Leiderschap en cultuur? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma

  In de opleiding Leiderschap en cultuur leert u welke modellen, theorieën en typologieën er zijn op het gebied van leiderschap. U kijkt kritisch naar uw eigen team of afdeling. Welke verschillende leiderschapsstijlen worden daarin gehanteerd? En passen deze wel bij de branche, de medewerkers en de organisatie?

  Daarnaast analyseert u de organisatiecultuur. Welke invloed heeft u daarop? En wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden om de cultuur te veranderen? Ook de formele en informele structuur van uw organisatie komen aan bod.

  Effectieve leiders zetten een koers uit die is gericht op betere resultaten. Daarom richt u uw blik ook op de toekomst. Hoe bereidt uw organisatie zich daarop voor? En hoe neemt u anderen effectief mee in uw visie? Toekomstgericht werken betekent ook: keuzes durven maken en los durven laten. U leert hoe u dit op de juiste manier doet, met respect voor alle betrokkenen, binnen uw team en daarbuiten.

   

  programma Leiderschap en cultuur
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven