Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Masterclass Innovatie en ondernemerschap

 • niveau Masterclass
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 3.600,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 21-08-2024 Breda
  • 21-08-2024 Utrecht
  • 06-11-2024 Breda
  • 06-11-2024 Utrecht
  • 29-01-2025 Breda
  • 29-01-2025 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Masterclass Innovatie en ondernemerschap
Iets voor jou?
 • Je werkt in een management-, projectleiders- of adviesfunctie en je wilt het innovatievermogen en ondernemerschap binnen jouw organisatie vergroten.
 • Je vindt het hierin prettig te leren door middel van “learning by doing”.
 • Je bent minimaal in het bezit van een hbo-bachelordiploma en je wilt jouw kennis en ervaring verrijken met wetenschappelijke inzichten.

Ondernemerschap bij medewerkers speelt een belangrijke rol bij het genereren van new business. Of het nu gaat om een profit of non-profit organisatie, het blijven zoeken naar kansen of verbeteringen is van belang om mee te bewegen in een dynamische omgeving.

Wil jij je eigen ondernemerschap vergroten en wil je tegelijkertijd werken aan een klimaat binnen jouw organisatie waarin ondernemerschap gestimuleerd wordt? Dan is deze masterclass Innovatie en ondernemerschap iets voor jou.

Voor het initiëren van ideeën en het omzetten van deze ideeën naar nieuwe producten, diensten of processen zijn medewerkers nodig die een proactieve houding hebben en risico’s durven nemen. De organisatiecontext kan hier een stimulerende of belemmerende werking op hebben. In de masterclass Innovatie en ondernemerschap onderzoek je welke essentiële organisatiefactoren relevant zijn voor het ondernemend gedrag binnen jouw organisatie en breng je de spanningsvelden in kaart.

Deze masterclass is bij het Schoolleidersregister PO gecertificeerd met 100 punten herregistratiewaarde.

Beeldmerk

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze masterclass is bedoeld voor managers, projectleiders en adviseurs uit profit en non-profit organisaties die hun eigen ondernemerschap en het ondernemerschap en innovatievermogen binnen hun organisatie willen vergroten, om kansen te blijven benutten en succesvol te zijn in een  dynamische omgeving.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclasses van Avans+ zijn praktijkgericht. Je werkt per masterclass individueel en in leerteams aan een opdracht binnen jouw eigen context. Gezamenlijk verdiepen jullie je theoretisch en praktijkgericht in een vakgebied. De samenstelling van een leerteam bepaal je zelf. Je leert door interactie met professionals uit andere disciplines, zoals finance, onderwijs en HR en uit diverse sectoren, zoals de zorg, de (commerciële) dienstverlening en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

  Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Op ons online learning platform vindt kennisoverdracht en samenwerking plaats. Je krijgt individueel en gezamenlijk feedback en bereikt samen met onze experts de gewenste verdieping. Je rondt de masterclass af met een integrale beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze masterclass duurt 10 weken en heeft 4 bijeenkomsten tussen 14.00 en 21.00 uur. De studiebelasting van de masterclass is gemiddeld 15 uur per week, gedurende 10 weken.

  Naast de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig literatuur en werk je aan je organisatievraagstuk in je eigen organisatie. Ook werk je samen met je leerteam aan opdrachten, deel je ervaringen en voorzie je elkaar van feedback. Het online leerplatform ondersteunt je hierbij. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zoveel mogelijk kunt integreren met je beroepspraktijk.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de masterclass Innovatie en ondernemerschap zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.600,-
  • Arrangementskosten: € 230,-
  • Literatuur circa € 100,- Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW. Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Neem dan contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze masterclass ontvang je het certificaat Innovatie en ondernemerschap.

  Met dit certificaat heb je meteen een masterclass behaald uit masteropleidingen Master of Business Administration. Master of Strategic Management en Master Leiderschap in onderwijs. Het is mogelijk om later nog een masterclass of een hele masteropleiding te volgen. Je krijgt bij het volgen van een hele masteropleiding vrijstelling voor de gevolgde masterclass. Je beroepsprestatie blijft maximaal 5 jaar geldig.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de masterclass Innovatie en ondernemerschap ben je in staat om het ondernemerschap binnen jouw organisatie te analyseren en een onderbouwd advies uit te brengen om de innovatiekracht binnen jouw organisatie te vergroten.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  In deze masterclass breng je in 10 weken het initiatiefproces, het proces van business idee naar een nieuw product of dienst, binnen jouw organisatie in kaart. Je werkt toe naar een onderbouwd advies gericht op het verbeteren van de strategische positie van je organisatie als het gaat om ondernemerschap en het genereren van new business.

  Je start met het in kaart brengen van het initiatiefproces en zoomt in op de bijdrage van dit proces aan het bereiken van strategische organisatiedoelen.

  Vervolgens breng je op basis van wetenschappelijke theorieën en modellen in kaart hoe de kwaliteit van dit proces beïnvloed wordt door interne en externe factoren. Ook breng je in kaart waar zich spanningsvelden bevinden en op welke manier deze factoren kunnen bijdragen aan het realiseren van een organisatiestrategie, met als doel het ondernemerschap en de innovatiekracht te vergroten. Je laat hierin op een methodische wijze zien hoe je invloed kunt uitoefenen op het innovatievermogen van de organisatie. Daarmee lever je een bijdrage aan het realiseren van duurzame groei.

  Programma Masterclass Innovatie en ondernemerschap
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven