Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Masterclass Sturen op strategie

Inschrijven
Masterclass Sturen op strategie
Iets voor jou?
 • Je wilt het strategievormingsproces begrijpen en weten hoe hierop te sturen.
 • Je zoekt een masterclass die past bij jouw ‘learning by doing’ leerstijl. 
 • Je wilt jouw kennis en dynamische vaardigheden rondom het effectief sturen en beïnvloeden van de strategie vergroten om meer te bereiken met jouw organisatie.
   

Strategievorming en -implementatie in organisaties gaat veel verder dan het invullen en doorvertellen relevante modellen uit een managementboek. Strategische problemen en discussies zijn complex en worden gestuurd door fundamentele overtuigingen over wat strategie is. 
Achter die overtuigingen liggen vaak dilemma’s, waarin keuzes zijn gemaakt. Deze dilemma’s geven strategische spanningen tussen de verschillende stakeholders die elk hierin een eigen positie innemen.
 

De masterclass Sturen op strategie neemt je mee op ontdekkingsreis naar de manier waarop managers, medewerkers, ondernemers en andere stakeholders, bewust, maar vaak ook onbewust strategische uitdagingen identificeren, vormgeven en aanpakken.

In deze masterclass leg je dilemma’s bloot waarop je vervolgens stellingen formuleert. Je leert een goed fundament te leggen voor deze stellingen en ontwikkelt een scenario voor de strategie van je organisatie op basis van de inzichten die je opdoet.
Je leert hoe je effectief en efficiënt sturing geeft aan het proces van strategievorming, agendasetting en implementatie vanuit je eigen rol en positie.
 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze masterclass is bedoeld voor managers uit profit en non-profit organisaties die binnen organisatie in hun functie te maken hebben met of onderdeel zijn van het strategievormingsproces en de implementatie ervan, en handvatten zoeken om dit te kunnen sturen en beter te beïnvloeden.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclasses van Avans+ zijn praktijkgericht. Je werkt per masterclass individueel en in leerteams aan een opdracht binnen jouw eigen context. Gezamenlijk verdiepen jullie je theoretisch en praktijkgericht in een vakgebied. De samenstelling van een leerteam bepaal je zelf. Je leert door interactie met professionals uit andere disciplines, zoals finance, onderwijs en HR, en uit diverse sectoren, zoals de zorg, de (commerciële) dienstverlening en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.


  Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Op ons online learning platform vindt kennisoverdracht en samenwerking plaats. Je krijgt individueel en gezamenlijk feedback en bereikt samen met onze experts de gewenste verdieping. Je rondt de masterclass af met een beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De totale studiebelasting van de masterclass is gemiddeld 15 uur per week. Dit is inclusief de bijeenkomsten en daarnaast dien je zelfstandig en samen met je leerteam te werken aan je opdrachten, activiteiten te verwerken op het online platform en zelfstandig thuis en op je werk literatuur te lezen en te werken aan opdrachten. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zoveel mogelijk kunt integreren in je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je levert binnen jouw organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de masterclass Sturen op strategie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.350,- 
  • Leermiddelen €100,-
  • Arrangementskosten: € 150,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Neem dan contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.


  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet
   

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze masterclass ontvang je het certificaat Sturen op strategie. Met dit certificaat heb je meteen een masterclass uit de masteropleiding behaald. Het is mogelijk om later nog een masterclass of de hele masteropleiding te volgen. Je beroepsprestatie blijft maximaal 5 jaar geldig. In het laatste geval heb je dan uiteraard vrijstelling voor de masterclass Sturen op strategie.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de masterclass Sturen op strategie ken je de context waarbinnen zich strategische uitdagingen afspelen. Weet je wat de bedoeling is van datgene wat er uiteindelijk bereikt moet worden met strategie. Doorzie je het strategievormingsproces en de wijze waarop dit tot stand komt. Weet je hoe je hier effectief op moet sturen en hoe je relevante stakeholders kunt beïnvloeden.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma

  In de masterclass staat jouw beroepspraktijk centraal. Je start met het vormen van een mening en oordeel over de strategische koers die jouw organisatie vaart. Dit doe je aan de hand van een aantal bouwstenen en je eigen overtuigingen. Deze zorgen voor dilemma’s; strategievorming is geen lineair proces, sommige bouwstenen wegen wellicht zwaarder binnen jouw organisatie dan andere. Hiermee kom je tot een stelling waarover je in dialoog kan gaan met belangrijke stakeholders. Ook debatteer je met andere deelnemers en de docent over de positie die jij inneemt in fundamentele strategische dilemma’s.

  Na het volgen van deze masterclass heb je goed overzicht van het complexe speelveld van jouw organisatie, heb je jouw overtuigingen getoetst binnen en buiten je organisatie en ben je in staat tot een gefundeerde dialoog met belangrijke stakeholders te komen. Je weet hierin te benoemen wat de spanningen en dilemma’s zijn vanuit de huidige strategie en hebt een duidelijk idee over wat er moet gebeuren vanaf nu. Dit alles kun je overtuigend presenteren.
   

  programma Masterclass Sturen op strategie
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven