Skip to main content

Verandermanagement

iets voor u?
 • U wilt beter kunnen inspelen op veranderingen die van invloed zijn op uw organisatie
 • U wilt een goed onderbouwd veranderplan kunnen opstellen
 • U wilt een veranderplan succesvol kunnen implementeren
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.950,-
 • startdata
  • 12-09-2019 Breda
  • 12-09-2019 Eindhoven
  • 12-09-2019 Rotterdam
  • 12-09-2019 Arnhem
  • 12-09-2019 Utrecht
  • 28-11-2019 Breda
  • 28-11-2019 Eindhoven
  • 28-11-2019 Rotterdam
  • 28-11-2019 Utrecht
  • 28-11-2019 Arnhem
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Verandermanagement

Verandermanagement

De dynamiek van verandermanagement

De wereld verandert continu en sneller dan ooit. Is uw organisatie wendbaar genoeg om tijdig in te spelen op al die kleine en grote veranderingen? Nieuwe technieken, veranderde wetgeving en verschuivingen in de marktvraag kunnen grote gevolgen hebben. Dat vraagt om inzicht, overzicht en leiderschap. De opleiding Verandermanagement geeft u de handvatten om veranderingen te signaleren en deze gestructureerd en efficiënt door te voeren binnen uw organisatie. U werkt plannen uit om de bedrijfsprocessen te stroomlijnen en neemt uw collega’s hier op een effectieve manier in mee.

Grip op veranderingen

Veranderingen in een organisatie hebben ook gevolgen voor de manier van werken. Een cruciale vraag bij veranderingen is dan ook: hoe krijg ik mijn medewerkers in beweging? Veranderingen brengen immers weerstand met zich mee. U leert daarom sturing te geven aan het proces en draagvlak te creëren. Een belangrijk onderdeel van deze opleiding is daarom de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. We laten u daarnaast kennismaken met succesvolle interventietechnieken, die u grip geven op de situatie. Zo komt u tot een effectief (intern) communicatieplan. 

Leren van elkaar

U leert interne en externe analyses uit te voeren als basis voor het veranderproces. Daarbij kijkt u met een andere blik naar uw organisatie. U schat in wat de impact van specifieke veranderingen op uw organisatie is. Dat doet u natuurlijk niet alleen. Bij Avans+ leert u van docenten die werken in de praktijk en vooral van uw mede-deelnemers. Zij hebben wellicht ervaring in een andere branche, maar staan voor dezelfde uitdagingen als u. Door in de lessen samen praktijkvoorbeelden te bespreken, komt u tot verfrissende en waardevolle inzichten. Deze neemt u onder meer mee in uw eigen veranderplan. 

lees meer
Verandermanagement
  Doelgroep

  Doelgroep

  U denkt en werkt minimaal op hbo-niveau en u heeft ten minste drie jaar relevante werkervaring. De bedrijfsvoering van uw organisatie wordt beïnvloed door veranderingen. U heeft behoefte aan meer kennis op het gebied van verandermanagement, zodat u er beter op kunt inspelen en optimaal in uw functie beweegt. Het maakt niet uit in welke sector of branche u werkzaam bent.

  Wilt u weten of uw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Uw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden u bij het bereiken van uw persoonlijke doelen. U past verschillende methodieken direct toe op uw eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor u de rode draad door de opleiding. Hierbij krijgt u persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. U leert hierdoor het beste uit uzelf te halen en neemt wat u leert meteen mee naar uw eigen organisatie. Door interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met uw mede-deelnemers, komt u tot verfrissende en waardevolle inzichten.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Verandermanagement bestaat uit 7 bijeenkomsten die in een periode van 10 weken worden gegeven. De bijeenkomsten vinden plaats van 16.00 tot 21.30 uur. Deze opleiding heeft een lage studiebelasting: reken op ongeveer 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van uw veranderplan.  De opleiding is goed te combineren met werk en privé.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor u klaar, hierdoor staat u er bij ons nooit alleen voor.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Verandermanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.950,-.
  • Boeken: circa € 60,-. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 150,-.

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van de opleiding Verandermanagement ontvangt u van Avans⁺ een certificaat.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  In deze module heeft u zich verdiept op het snijvlak van veranderingen en de algemene bedrijfsvoering. Wilt u uw bedrijfskundige kennis nog verder uitbreiden? Kies dan eenvoudig voor een van de vele andere bedrijfskundige modules of de volledige postbachelor-opleiding Bedrijfskunde. U kunt met deze opleidingen 4 keer per jaar starten. Voor al uw vragen en uitdagingen vindt u bij Avans⁺ een passende opleiding.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat u tijdens de opleiding leert kunt u de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen u niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan uw persoonlijk leiderschap en leert u draagvlak te creëren.

  U kunt constructief met veranderingen omgaan. Het voelt vertrouwd om veranderprocessen in goede banen te leiden. U kent de fases en de valkuilen en u weet de organisatie goed mee te krijgen. Kortom, u kunt gewenste en noodzakelijke veranderingen efficiënt doorvoeren binnen uw organisatie.

  Incompany

  Incompany

  Wilt u deze opleiding organiseren binnen uw eigen organisatie? Dat is mogelijk! Avans⁺ verdiept zich in uw vraagstuk zodat we samen met u het beste uit uw medewerkers en organisatie halen. Duurzaam, praktisch en op maat voor een optimaal resultaat.

  Heeft u interesse? Onze ervaren opleidingsmanagers denken graag met u mee. Neem contact op voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma

  De opleiding Verandermanagement geeft u meer grip op veranderingen. U leert de juiste afwegingen te maken en concrete veranderplannen op te stellen. Daarnaast leert u draagvlak te creëren en sturing te geven aan het veranderproces. U overtuigt uw organisatie van het nut en de noodzaak van een andere manier van werken. Een interventieplan en een communicatieplan helpen u om de stakeholders in uw organisatie betrokken te houden.

  Het programma bevat de volgende hoofdthema’s: 

  • Diagnoseproces
  • Fasering van een veranderproces
  • U als veranderaar
  • Interventie- en communicatieplan

  Programma Verandermanagement
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven