Skip to main content

Coaching en communicatie

Download brochure
opleiding coaching en communicatie
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties

Coachen en begeleiden in het onderwijs

Niveau Postbachelor
Duur 10 weken
Studiekosten € 1250,-
Bekijk opleiding Download brochure

Teamcoaching

Niveau Postbachelor
Duur 10 weken
Studiekosten € 1595,-
Bekijk opleiding Download brochure
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
Keurmerken en accreditaties. Opleidingen met kwaliteit.

Coachen en begeleiden in het onderwijs

Als leerlingen problemen hebben, gaan ze naar een leerkracht of docent. Maar wie helpt de leerkracht of docent bij problemen? Een onderwijsprofessional met een coaching opleiding kan hierin helpen. Avans+ biedt daarom verschillende coachopleidingen aan. Op zoek naar een opleiding of training op het gebied van coaching, maar niet werkzaam in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of mbo? Bekijk dan onze Masterclass professioneel coachen.

Opleiding coachen voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of mbo?

Een krachtgerichte en oplossingsgerichte coaching opleiding heeft zijn waarde in het onderwijs al ruimschoots bewezen. Een coach op school kan namelijk het beste uit andere onderwijsprofessionals halen. Zowel leerkrachten/docenten als intern begeleiders, coördinatoren en schoolleiders kunnen hun vaardigheden in coachend begeleiden vergroten. Ons aanbod sluit hier namelijk naadloos op aan met de volgende opleidingen: Coachen en begeleiden in het onderwijs en Teamcoaching. Onze docenten geven je de juiste training en begeleiding om je coachvaardigheden en coachende grondhouding te ontwikkelen, zodat jij een goede coach in het onderwijs wordt.

Coachen en communiceren in het onderwijs

Wil je een echte coach in het onderwijs worden? Dan is een opleiding coachen en begeleiden van Avans+ als volgende stap in jouw professionele onderwijs carrière een ideaal startpunt. Als coach onderwijs kun je een belangrijke spil in de onderwijsorganisatie vormen door als echte onderwijscoach voor directe collega's en andere onderwijsprofessionals te fungeren. Coaching voor leerkrachten en docenten in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo is tegenwoordig een belangrijk item. Werkdruk gaat omhoog, de functie wordt ieder jaar complexer en er worden meer en meer eisen gesteld aan leerkrachten en docenten vandaag de dag. Door deze opleiding tot coach onderwijs word je in staat gesteld de veranderende onderwijsvraag in kaart te brengen en hierop in te spelen.

Wat leer je tijdens een coaching opleiding?

Wil je in jouw werk beter kunnen optreden als coach? School jezelf bij door je in te schrijven voor onze opleiding tot coach op post hbo-niveau. In de module Coachen en begeleiden in het onderwijs maak je kennis van de beginselen van coachen en leer je de eerste technieken en vaardigheden. Je leert de juiste vragen te stellen en door te vragen, zodat de coachee zijn talenten ontdekt en zelf tot oplossingen komt.  Hierbij wordt gewerkt aan krachtgericht coachen. De module Teamcoaching leert jou de vaardigheden om groepen te coachen naar een resultaatgericht team en maakt je klaar om als teamleider aan de slag te gaan in jouw onderwijsorganisatie.

Oud-deelnemers over de trainingen coachen en begeleiden in het onderwijs

‘Inspirerend’, ‘precies wat ik zocht’ en ‘inzicht vergrotend’ zijn woorden waarmee oud-deelnemers onze opleidingen binnen coaching en communicatie in het onderwijs typeren. Tevens benadrukken ze dat ze na een opleiding Coach primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo beter in staat zijn gesprekken te structureren, maar ook beter zijn gaan luisteren. Lees de verhalen van onze oud-deelnemers. 

Opleidingen tot coach in het onderwijs post hbo

Wil je je verder ontwikkelen en trainen met een cursus coaching in het onderwijs, maar heb je geen idee welke coaching opleiding het best bij jouw situatie past? Of heb je wellicht een andere vraag over een van onze opleidingen coachen en begeleiden? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Lees meer