Skip to main content

Coaching en communicatie

(3 OPLEIDINGEN )
Coaching en communicatie
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
 • De opleiding helpt je bij het beter worden in je rol van coach, het geeft je de juist handvatten om hier succesvol in te zijn.

  testimonial-onderwijs-peterhuijzers
  Peter Huijzers
  Stafmedewerker stichting Leersaam
 • Een inspirerende opleiding, waarbij op een energieke wijze vorm is gegeven aan de inhoud. Veel afwisseling van theorie, praktijk, een lach en een oefening.

  testimonial-onderwijs-suzannebeesems
  Suzanne Beesems
  Groepsleerkracht
 • Qua inhoud is deze cursus heel volledig. Er wordt veel gebruik gemaakt van inzichtelijke modellen. Deze cursus is zeker een aanrader als je je wil bekwamen in coaching van collega's.

  testimonial-onderwijs-fiekelucassen
  Fieke Lucassen
  Groepsleerkracht
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit

Als leerlingen problemen hebben, gaan ze naar een leerkracht. Maar wie helpt de leerkracht bij problemen? Een onderwijsprofessional met een coaching opleiding kan hierin helpen. Avans+ biedt daarom verschillende trainingen aan. Op zoek naar een coaching opleiding, maar niet werkzaam in de onderwijs branche? Bekijk dan onze Masterclass professioneel coachen.

Oplossingsgericht coachen opleiding?

Een resultaatgerichte en oplossingsgerichte coaching opleiding heeft zijn waarde in het onderwijs al ruimschoots bewezen. Een coach op school kan namelijk het beste uit andere onderwijsprofessionals halen. Zowel leerkrachten als intern begeleiders, coördinatoren en schoolleiders kunnen hun vaardigheden in coachend begeleiden vergroten. Ons aanbod sluit hier namelijk naadloos op aan met de volgende trainingen: Coachend begeleiden startbekwaam, Coachend begeleiden vakbekwaam, Coachend begeleiden van groepen en Communicatie voor professionals op basis van NLP.

Inhoud per coaching opleiding

Wilt u in uw werk beter kunnen optreden als coach? School jezelf bij door je in te schrijven voor onze opleiding tot coach op post hbo niveau. In de training Coachend begeleiden startbekwaam maakt u kennis van de beginselen van coachen en leert u de eerste technieken en vaardigheden. De vervolgtraining Coachend begeleiden vakbekwaam maakt u klaar om als coach aan de slag te gaan in uw organisatie. Hierbij wordt gewerkt aan resultaatgericht coachen. De derde training, Coachend begeleiden van groepen, leert u de vaardigheden om groepen te coachen naar een resultaatgericht team. In Communicatie voor professionals op basis van NLP staat het verbeteren van uw gespreksvoering centraal. Het denksysteem Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) vormt daarin het uitgangspunt.

Oud-deelnemers over de trainingen coachend begeleiden

‘Inspirerend’, ‘precies wat ik zocht’ en ‘inzicht vergrotend’ zijn woorden waarmee oud-deelnemers onze trainingen binnen coaching en communicatie in het onderwijs typeren. Tevens benadrukken ze dat ze na een opleiding coach primair onderwijs beter in staat zijn gesprekken te structureren, maar ook beter zijn gaan luisteren. Lees de verhalen van onze oud-deelnemers. 

Word een echte coach in het onderwijs

Wilt u een echte coach in het onderwijs worden? Dan is een opleiding coachen en begeleiden van Avans⁺ als volgende stap in uw professionele onderwijs carrière een ideaal startpunt. Als coach onderwijs kunt u een belangrijke spil in de onderwijsorganisatie vormen door als echte onderwijscoach voor directe collega's en andere onderwijsprofessionals te fungeren. Coaching voor leerkrachten basisonderwijs is tegenwoordig een belangrijk item. Werkdruk gaat omhoog, de functie wordt ieder jaar complexer en er worden meer en meer eisen gesteld aan leerkrachten vandaag de dag. Door deze opleiding tot coach onderwijs wordt u in staat gesteld de veranderende onderwijsvraag in kaart te brengen en hierop in te spelen. 

Neem gerust contact op over onze opleidingen tot coach post hbo

Wilt u zich verder ontwikkelen met een cursus coaching in het onderwijs, maar heeft u geen idee welke coaching opleiding het best bij uw situatie past? Of heeft u wellicht een andere vraag over een van onze opleidingen coachen en begeleiden? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

lees meer