Skip to main content
Momenteel ondervinden wij een telefoonstoring op ons algemene telefoonnummer. Wil je toch graag contact? Bel ons dan via 076 - 525 88 03 of mail naar info@avansplus.nl.

Coaching en communicatie

opleiding coaching en communicatie
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • De opleiding helpt je bij het beter worden in je rol van coach, het geeft je de juist handvatten om hier succesvol in te zijn.

  Peter Huijzers
  Stafmedewerker stichting Leersaam
 • Een inspirerende opleiding, waarbij op een energieke wijze vorm is gegeven aan de inhoud. Veel afwisseling van theorie, praktijk, een lach en een oefening.

  Suzanne Beesems
  Groepsleerkracht
 • Qua inhoud is deze cursus heel volledig. Er wordt veel gebruik gemaakt van inzichtelijke modellen. Deze cursus is zeker een aanrader als je je wil bekwamen in coaching van collega's.

  Fieke Lucassen
  Groepsleerkracht
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit

Als leerlingen problemen hebben, gaan ze naar een leerkracht. Maar wie helpt de leerkracht bij problemen? Een onderwijsprofessional met een coaching opleiding kan hierin helpen. Avans+ biedt daarom verschillende trainingen aan. Op zoek naar een coaching opleiding, maar niet werkzaam in de onderwijs branche? Bekijk dan onze Masterclass professioneel coachen.

Oplossingsgericht coachen opleiding?

Een resultaatgerichte en oplossingsgerichte coaching opleiding heeft zijn waarde in het onderwijs al ruimschoots bewezen. Een coach op school kan namelijk het beste uit andere onderwijsprofessionals halen. Zowel leerkrachten als intern begeleiders, coördinatoren en schoolleiders kunnen hun vaardigheden in coachend begeleiden vergroten. Ons aanbod sluit hier namelijk naadloos op aan met de volgende trainingen: Coachend begeleiden startbekwaam, Coachend begeleiden vakbekwaam, Coachend begeleiden van groepen en Communicatie voor professionals op basis van NLP.

Inhoud per coaching opleiding

Wil je in jouw werk beter kunnen optreden als coach? School jezelf bij door je in te schrijven voor onze opleiding tot coach op post hbo-niveau. In de training Coachend begeleiden startbekwaam maak je kennis van de beginselen van coachen en leer je de eerste technieken en vaardigheden. De vervolgtraining Coachend begeleiden vakbekwaam maakt je klaar om als coach aan de slag te gaan in jouw organisatie. Hierbij wordt gewerkt aan resultaatgericht coachen. De derde training, Coachend begeleiden van groepen, leert jou de vaardigheden om groepen te coachen naar een resultaatgericht team. In Communicatie voor professionals op basis van NLP staat het verbeteren van jouw gespreksvoering centraal. Het denksysteem Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) vormt daarin het uitgangspunt.

Oud-deelnemers over de trainingen coachend begeleiden

‘Inspirerend’, ‘precies wat ik zocht’ en ‘inzicht vergrotend’ zijn woorden waarmee oud-deelnemers onze trainingen binnen coaching en communicatie in het onderwijs typeren. Tevens benadrukken ze dat ze na een opleiding Coach primair onderwijs beter in staat zijn gesprekken te structureren, maar ook beter zijn gaan luisteren. Lees de verhalen van onze oud-deelnemers. 

Word een echte coach in het onderwijs

Wil je een echte coach in het onderwijs worden? Dan is een opleiding coachen en begeleiden van Avans+ als volgende stap in jouw professionele onderwijs carrière een ideaal startpunt. Als coach onderwijs kun je een belangrijke spil in de onderwijsorganisatie vormen door als echte onderwijscoach voor directe collega's en andere onderwijsprofessionals te fungeren. Coaching voor leerkrachten basisonderwijs is tegenwoordig een belangrijk item. Werkdruk gaat omhoog, de functie wordt ieder jaar complexer en er worden meer en meer eisen gesteld aan leerkrachten vandaag de dag. Door deze opleiding tot coach onderwijs word je in staat gesteld de veranderende onderwijsvraag in kaart te brengen en hierop in te spelen.

Neem gerust contact op over onze opleidingen tot coach post hbo

Wil je je verder ontwikkelen met een cursus coaching in het onderwijs, maar heb je geen idee welke coaching opleiding het best bij jouw situatie past? Of heb je wellicht een andere vraag over een van onze opleidingen coachen en begeleiden? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Lees meer