Skip to main content

Onze deuren zijn geopend en fysieke lessen zijn gedeeltelijk weer gestart! Kijk hier voor meer informatie.

Financial life budgetcoaching

Inschrijven
Iets voor jou?
 • Je bent een ervaren financieel adviseur
 • Je hebt affiniteit met financiële planning in complexe en gecompliceerde financiële situaties
 • Je beschikt bij voorkeur over één of meerdere diploma’s op het gebied van financiële- en/of vermogensplanning

Als financial life budgetcoach ga je een stapje verder dan de reguliere budgetcoach door professionele financiële planning naadloos te combineren met lifecoaching. Je helpt vermogende particuliere klanten, ondernemers en/of directeur-grootaandeelhouders (dga’s) bij het oplossen van complexe en gecompliceerde financiële moeilijkheden. Jij coacht de klant naar financieel gezond gedrag en het zelfstandig hervinden van zijn/haar financiële vitaliteit.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De opleiding Financial life budgetcoaching is opgezet voor ervaren financieel adviseurs die denken en werken op minimaal hbo-niveau. Je hebt affiniteit met financiële planning in complexe en gecompliceerde financiële situaties. Je beschikt bij voorkeur over één of meerdere diploma’s op het gebied van financiële- en/of vermogensplanning. Nog belangrijker is dat je het leuk vindt om klanten op (geld)gedrag, emoties en gedachten te coachen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Thuis bestudeer jij de theorie en werk je voorafgaand aan elke lesdag individueel een voorbereidende huiswerkopdracht uit. De lesdagen worden gebruikt voor het trainen van vaardigheden (60%), het delen van ervaringen (25%) en aanvullende verdiepende theorie (15%). De opleiding wordt afgesloten met een zelfreflectie en het formuleren van een persoonlijke SMART-doelstelling.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Financial life budgetcoaching bestaat uit 2 dagen (4 dagdelen). Daarnaast ben je in totaal ongeveer 16 uur kwijt aan zelfstudie en het maken van de huiswerkopdrachten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Financial life budgetcoaching zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 895,-.
  • Leermiddelen: € 50,-.
  • Arrangementskosten: € 50,-.

  Sta je ingeschreven in één van onze registers dan ontvang je 10% korting op de cursuskosten.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het deelnamebewijs Financial life budgetcoaching. Als je in het Financieel Planner Register staat ingeschreven dan worden jouw PE-uren bijgeschreven.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze opleiding ken je het verschil tussen financieel plannen/adviseren/budgetteren en financieel coachen van de klant. Je kunt op professionele wijze een brug slaan tussen de werkvelden financiële dienstverlening en persoonlijke lifecoaching. Daarbij zorg je voor een goede schriftelijke verslaglegging die zowel voldoet aan de ethiek en beroepscodes binnen de coachwereld als de vereisten die hiervoor gelden binnen de financiële sector.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met opleidingsmanager Tessa Doove via tdoove@avansplus.nl of via 076-525 88 61.

  Programma

  Programma

  De opleiding bestaat uit 2 lesdagen. De volgende onderwerpen komen daarin aan bod:

  • Overbruggen van het spanningsveld tussen financiële planning en lifecoaching
  • Jij als coach: attitude en vaardigheden van de Financial Life Budgetcoach
  • Professioneel werken: volledige integratie van het coach-traject en de Wft-adviesregels
  • Motiverende gespreksvoering: mensen helpen veranderen.

  Programma Financial life budgetcoaching
   
  Download brochure Inscrijven