Skip to main content

Masterclass Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Masterclass Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
iets voor u?
  • U heeft in uw vakgebied te maken met of bent verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens.
  • U wilt op de hoogte zijn van de nieuwe regelgeving. 
  • U wilt inzicht in een plan van aanpak met betrekking tot de AVG.
In het kort
  • niveau Postbachelor
  • duur 2 dagdelen
  • studiebelasting 6 uur
  • studiekosten 340,-
  • startdata
    • 24-05-2018 Utrecht
Bekijk alle startdata en locaties
Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)-avansplus

Masterclass Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

6-PE-urenGeruime tijd geleden is in Brussel een akkoord bereikt over de nieuwe Europese Verordening voor bescherming van persoonsgegevens. De AVG bevat zeer gedetailleerde verplichtingen voor organisaties die persoonsgegevens verwerken om die gegevens te beschermen. De privacy rechten van consumenten, werknemers, burgers en patiënten worden verder uitgebreid. Met miljoenenboetes dwingt de AVG u tot nauwkeurige naleving van de nieuwe regels.

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

De AVG trad al in 2016 in werking en zal in 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) volledig gaan vervangen. Al uw bedrijfsprocessen en informatiesystemen moeten de ingangsdatum 2018 zijn aangepast aan de AVG. In de tussenliggende tijd moet u voldoen aan de Wbp en u klaar maken voor de AVG. Maar wat betekent dit voor u? Hoe gaat u het privacy management in uw organisatie optimaliseren?

Deze AVG training maakt u duidelijk wat de consequenties zijn van de nieuwe regelgeving voor uw organisatie en verschaft u inzicht in een plan van aanpak.

lees meer
Praktische informatie
    Doelgroep

    Doelgroep

    De AVG training is geschikt voor o.a. intermediairs, verzekeraars, claimbehandelaars, privacy officers of andere medewerkers die veel te maken hebben met of verantwoordelijk zijn voor de verwerking van persoonsgegevens.

    Werkvorm

    Werkvorm

    Aan de hand van voorbeelden en vragen uit de praktijk worden de nieuwe strikte Europese regels over privacy en het beschermen van persoonsgegevens toegelicht.

    Studiekosten

    Studiekosten

    De kosten van de Masterclass Algemene verordening gegevensbescherming AVG zijn: € 340,- (vrij van btw). Dit is exclusief leermiddelen (€ 5,- incl. btw) en arrangementskosten (€ 5,- incl. btw). Staat u in één van onze registers, dan ontvangt u 10% korting. U ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een factuur.

    Studiebelasting

    Studiebelasting

    Deze AVG training bestaat uit 1 studiebijeenkomst van 2 dagdelen.

    Diploma

    Diploma

    Als u de Masterclass Algemene verordening gegevensbescherming AVG heeft afgerond, ontvangt u een bewijs van deelname. Indien van toepassing worden uw PE-uren bijgewerkt in het register.

    Contact

    Contact

    Heeft u vragen over deze AVG training? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met opleidingsmanager Aldert Verlinde via averlinde@instituutscire.nl of via 076-5258305.

    Programma
    De nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

    • Achtergronden van de nieuwe regels, de urgentie
    • Belangrijkste verschillende tussen de AVG en Wbp
    • Rechten van betrokkenen, inzagerecht, recht om vergeten te worden
    • Verplichtingen voor uw organisatie
    • Meldplicht datalekken, privacy-by-design, uitvoeren privacy impact assessments
    • Data protection officer, de functionaris gegevensbescherming
    • Rol AP en boetes
    • Praktische vragen uit de praktijk

    Het is mogelijk om deze AVG training te volgen van 10.00 - 17.00 (incl. lunchpauze van 13.00 tot 14.00) OF van 14.00 - 21.00 (incl. diner van 17.00 tot 18.00).

    Masterclass Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
    Brochure aanvragen Inscrijven