Skip to main content

Masterclass Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Masterclass Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
iets voor u?
  • U heeft in uw vakgebied te maken met of bent verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens.
  • U wilt op de hoogte zijn van de nieuwe regelgeving. 
  • U wilt inzicht in een plan van aanpak met betrekking tot de AVG.
In het kort
  • niveau Postbachelor
  • duur 2 dagdelen
  • studiebelasting 6 uur
  • studiekosten 340,-
  • startdata
Bekijk alle startdata en locaties
Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)-avansplus

Masterclass Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

6-PE-urenGeruime tijd geleden is in Brussel een akkoord bereikt over de nieuwe Europese Verordening voor bescherming van persoonsgegevens. De AVG bevat zeer gedetailleerde verplichtingen voor organisaties die persoonsgegevens verwerken om die gegevens te beschermen. De privacy rechten van consumenten, werknemers, burgers en patiënten worden verder uitgebreid. Met miljoenenboetes dwingt de AVG u tot nauwkeurige naleving van de nieuwe regels.

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

De AVG trad al in 2016 in werking en heeft in 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) volledig vervangen. Sinds 25 mei 2018 moeten al uw bedrijfsprocessen en informatiesystemen aangepast zijn aan de AVG. Het privacy management in uw organisatie moet geoptimaliseerd zijn om beschermd te zijn tegen reputatieschade en boetes vanuit de overheid. Maar wat betekent dit voor u? Hoe gaat u het privacy management in uw organisatie optimaliseren?
Deze AVG training maakt u duidelijk wat de consequenties zijn van deze (nieuwe) regelgeving voor uw organisatie en verschaft u inzicht in een plan van aanpak. In onze Masterclass AVG worden aan de hand van voorbeelden en vragen uit de praktijk de huidige regels over privacy en bescherming van persoonsgegevens behandeld. U weet na het volgen van deze masterclass wat de consequenties zijn voor uw organisatie en u kunt een plan van aanpak maken voor de implementatie.

Toevoeging ePrivacy

Nieuw in deze masterclass is de toevoeging van ePrivacy (ePV). Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe de ePV er precies uit komt te zien, maar de ePV wordt een speciale regeling als aanvulling op de AVG. De ePV is een belangrijke wet voor iedereen die op zijn website cookies plaatst en commerciële uitingen stuurt naar klanten. Heeft u een cookiemuur? Dan zult u waarschijnlijk kritisch moeten gaan kijken naar welke cookies u allemaal plaatst en waarom.
Tijdens deze masterclass zal in hoofdlijnen worden stil gestaan bij de ePV, die medio 2019 van kracht gaat.

lees meer
Praktische informatie
    Doelgroep

    Doelgroep

    De AVG training is geschikt voor o.a. intermediairs, verzekeraars, claimbehandelaars, privacy officers of andere medewerkers die veel te maken hebben met of verantwoordelijk zijn voor de verwerking van persoonsgegevens.

    Werkvorm

    Werkvorm

    Aan de hand van voorbeelden en vragen uit de praktijk worden de nieuwe strikte Europese regels over privacy en het beschermen van persoonsgegevens toegelicht.

    Studiekosten

    Studiekosten

    De kosten voor de Masterclass Algemene verordening gegevensbescherming AVG zijn als volgt:

    • Opleidingskosten: € 340,-.
    • Leermiddelen: € 25,-.
    • Arrangementskosten: € 25,-.

    Staat u in één van onze registers, dan ontvangt u 10% korting.

    U ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een factuur.

    Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

    Studiebelasting

    Studiebelasting

    Deze AVG training bestaat uit 1 studiebijeenkomst van 2 dagdelen.

    Diploma

    Diploma

    Als u de Masterclass Algemene verordening gegevensbescherming AVG heeft afgerond, ontvangt u een bewijs van deelname. Indien van toepassing worden uw PE-uren bijgewerkt in het register.

    Contact

    Contact

    Heeft u vragen over deze AVG training? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met opleidingsmanager Tessa Doove via tdoove@avansplus.nl of via 076-5258861.

    Programma
    De nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

    • Achtergronden van de nieuwe regels, de urgentie
    • Belangrijkste verschillende tussen de AVG en Wbp
    • Rechten van betrokkenen, inzagerecht, recht om vergeten te worden
    • Verplichtingen voor uw organisatie
    • Meldplicht datalekken, privacy-by-design, uitvoeren privacy impact assessments
    • Data protection officer, de functionaris gegevensbescherming
    • Rol AP en boetes
    • Praktische vragen uit de praktijk
    • Hoofdlijnen ePrivacy

     

    Masterclass Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
    Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

    Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

    Meld u nu aan
    Brochure aanvragen Inscrijven