Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Basiscursus maintenance management

 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 4 uur per week
 • studiekosten 2.095,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 25-09-2024 Breda
  • 25-09-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Opleiding basiscursus maintenance management
Iets voor jou?
 • Jouw werkzaamheden richten zich op het beheer en onderhoud van fysieke objecten.
 • Je hebt vragen over wat maintenance management inhoudt en wat het voor je kan betekenen.
 • Voor leveranciers en collega’s wil je een goede gesprekspartner zijn over maintenance management.

Onderhoud werd vaak gezien als kostenpost, waardoor organisaties vaak in beperkte mate financiële middelen (onderhoudsbudgetten) beschikbaar stellen voor het uitvoeren onderhoudsactiviteiten. Tegelijkertijd wensen organisaties dat de productiemiddelen een zo hoog mogelijk beschikbaarheid en betrouwbaarheid hebben, die bovendien veilig functioneren en aan de wet- en regelgeving voldoen. Om dit te bereiken zien we steeds meer dat het onderhoud aan de genoemde assets uitbesteed worden aan partijen die hierin gespecialiseerd zijn.

Binnen deze opleiding krijg je een introductie wat er komt kijken bij deze complexe en dynamische wereld. Je leert hoe maintenancevraagstukken vanuit een integrale visie en werkwijze benaderd worden.

Proefles volgen

Heb je de ambitie om je verder te ontwikkelen in maintenance management? Wil je een les meevolgen? Lees meer en geef je op. 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Jouw werkzaamheden richten zich op het beheer en onderhoud van fysieke objecten. Wellicht heeft jouw organisatie plannen om een deel van het onderhoud uit te besteden of wil zij haar diensten aanbieden om onderhoud uit te gaan voeren voor andere partijen middels prestatiecontracten.

  In elk geval heb je vragen over wat maintenance management inhoudt en wat het voor je kan betekenen in jouw dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast wil je voldoende weten van maintenance management om een gesprekspartner te zijn voor jouw manager, collega’s, klanten, leveranciers en andere belanghebbenden in jouw werkomgeving. Onze basiscursus maintenance management geeft je een uitgebreide introductie.

  Beschik je niet over een bachelorgraad en wil je toch deelnemen? In samenspraak met de opleidingsmanager wordt bekeken of een je een toelatingsassessment dient te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies. Als deelnemer zonder bachelordiploma neem je tijdens de cursus deel aan een aanvullend programma ter ondersteuning van je ‘onderzoeksvaardigheden’.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens deze maintenance management cursus behandelen vakdocenten van Avans+ op interactieve wijze verschillende thema’s binnen dit vakgebied. Gedurende de vier bijeenkomsten krijg je gerelateerde opdrachten die je projecteert op jouw eigen organisatie en meeneemt naar de volgende bijeenkomst.

  Uiteindelijk verzamel je voldoende inhoudelijke informatie om een quickscan te maken over de werking van maintenance management binnen jouw eigen organisatie. Als eindproduct presenteer je deze quickscan aan de groep en maak je een eindverslag. Bij een voldoende beoordeling van het eindproduct door onze docenten ontvang je het certificaat Basiscursus Maintenance Management.

  Deelnemers zonder bachelordiploma ontvangen daarnaast nog aanvullende ondersteuning ten behoeve van het uitwerken van de quickscan vanuit een programma ‘onderzoeksvaardigheden’.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De in totaal 4 bijeenkomsten vinden één keer per twee weken plaats met 3 uur netto voor en 3 uur netto na de lunch. Naast de bijeenkomsten dien je rekening te houden met circa 4 uur zelfstudie per week. Bij incompanytrajecten kunnen we in overleg andere afspraken maken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Basiscursus Maintenance management zijn als volgt:

  • Cursuskosten: € 2.095,-
  • Arrangementskosten: € 208,-
  • Ondersteuning onderzoeksvaardigheden: € 250,- (standaard voor deelnemers zonder bachelordiploma)
  • Boeken: circa € 100,- Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.

  Subsidie NexTech

  Wanneer jouw bedrijf gevestigd is in de regio Zuid-Holland-Zuid, kun je in aanmerking komen voor een subsidie van NexTecH. Deze subsidie bedraagt maximaal de helft van de studiekosten. NexTecH wil, door het stimuleren van kennisontwikkeling van technisch hoger opgeleiden, een actieve bijdrage leveren aan de technologische en innovatieve ontwikkeling in de regio.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol doorlopen van de basiscursus Maintenance management, ontvang je het certificaat Basiscursus Maintenance management. 

  Vervolgopleiding

  Het certificaat geeft vrijstelling voor de eerste module van de post-HBO opleiding Maintenance management Industrie of Maintenance management Installatietechniek. Ontwikkel je verder in maintenance management met een van de vervolgopleidingen. 

  Resultaat

  Resultaat

  Na actieve deelname aan de basiscursus Maintenance management heb je een algemeen overzicht van wat maintenance management inhoudt en ben je in staat om maintenance management te kunnen plaatsen in jouw eigen werkomgeving. Ook doorzie je de kansen voor het verbeteren van maintenance management binnen jouw eigen organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven