Net als andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek aan onze site nog makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij in samenwerking met derde partijen onze marketing afstemmen op jouw interesses. Je kunt de cookie-instellingen op elk moment aanpassen. Meer informatie hierover vind je in ons privacybeleid.
I.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen verzorgen we t/m 9 februari alleen online lessen. Bij vragen kun je contact met ons opnemen.
Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.
De module Somatische en psychogeriatrische aspecten heeft me geholpen om met een meer professionele blik naar de bewoners in het verpleeghuis te kijken.
Ik hobbel niet meer met de grote groep mee, maar stippel mijn eigen pad uit en maak daardoor bewustere keuzes.
De opleiding heeft mij veel inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen als persoon en als professional.
Het komt steeds vaker voor dat cliënten naast psychosociale en medische problemen ook psychiatrische problemen vertonen, zoals angsten en depressies. De aanpak van sociaal psychiatrische verpleegkundige en hulpverleners speelt een cruciale rol bij de behandeling van deze klachten om chronische problemen te voorkomen. Avans+ biedt hierom diverse opleidingen in de psychiatrische zorg aan. Onze postbachelors Sociaal psychiatrische verpleegkunde (spv opleiding) en de postbachelor Psychiatrische problemen identificeren zijn toegespitst op psychiatrische zorg.
De opleiding SPV sociaal psychiatrische verpleegkundige begeleidt en ondersteunt cliënten bij het terugkrijgen van hun eigen leven. De sociaal psychiatrisch verpleegkundige kijkt verder dan de geestelijke gezondheidsproblemen van zijn cliënten. De SPV ziet dit ziektebeeld als een gegeven en weet dit in een sociale en maatschappelijke context te plaatsen. De verpleegkundige werkt ‘in het veld’ om zijn cliënten met complexe problematiek optimaal te bedienen.
De opleiding Psychiatrische problemen identificeren richt zich op hulpverleners, zoals praktijkondersteuners, die willen weten welke mogelijkheden er zijn om cliënten met psychiatrische problemen te herkennen en te behandelen.
De psychiatrische zorg opleidingen zijn competentiegericht opgezet. Dat wil zeggen dat jouw kennis en ervaringen uit het werkveld, alsmede die van jouw mededeelnemers aan de opleiding, zoveel mogelijk worden verweven in de inhoud van het leertraject. Daarnaast begeleiden docenten uit de praktijk je tijdens de opleiding. Zij zorgen voor interactieve lessen met veel persoonlijke begeleiding. De lessen volgen de laatste richtlijnen van de het Trimbos instituut. Ook zijn er in de opleiding gesprekstechnieken opgenomen waarmee jij je gesprekstechnieken kunt oefenen. Zo verbeteren we jouw persoonlijke ontwikkeling en je professionele ontwikkeling in jouw werkveld.
Wil je graag meer informatie over onze psychiatrische zorg opleidingen of heb je behoefte aan een persoonlijk en vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee.