Voor wie is de subsidieregeling?
Is jouw bedrijf gevestigd in de regio West-Noord-Brabant en is het gemotiveerd om nieuwe of bestaande medewerkers om- of bij te scholen binnen de Techniek? Maak dan gebruik van deze unieke regeling en laat jouw medewerkers instromen in één van onze Techniek opleidingstrajecten met 50% subsidie.
Dit is een unieke kans om jouw medewerkers te laten bij- of omscholen in de Techniek met behulp van het Just Transition Fund, een financiële stimulus onder het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’. Dit project draait om de arbeidsmarkt en heeft tot doel nieuwe ‘groene banen’ te creëren, werknemers en werkzoekenden bij te scholen en om te scholen tot digitale energie professionals, werkzoekenden te ondersteunen en actief te integreren in de arbeidsmarkt. Zo blijven jouw werknemers up-to-date met hun kennis of trek je juist nieuwe werknemers aan met de mogelijkheid tot studeren met 50% subsidie.
Geen administratieve rompslomp bij de subsidie aanvraag
Wij ontzorgen jouw bedrijf volledig. Avans+ neemt alle de administratieve zaken aangaande de subsidie uithanden en we zorgen ervoor dat alles soepel verloopt. Hierdoor kan jouw bedrijf zich onbezorgd focussen op de kernactiviteiten.
Welke werknemers komen in aanmerking voor bij- of omscholing?
Jouw bedrijf komt in aanmerking voor deze overheidssubsidie als je aan de volgende voorwaarden voldoet:
- Jouw medewerkers zijn ouder dan 18 jaar en nog niet pensioengerechtigd.
- Jouw bedrijf is actief in de regio West-Noord-Brabant of gaat op korte termijn in deze regio wonen of werken en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.
Twijfel je of jouw organisatie in aanmerking komt of wil je meer weten over de voorwaarden, neem dan contact met ons op.
Hoe werkt co financiering?
Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kan je kosteloos deelnemen aan het Intake en het Loopbaan oriëntatie traject ter waarde van €600,00. De opleidingen worden voor 50% gefinancierd. Als werkgever betaal je de 50% opleidingskosten. Wil je meer informatie over de mogelijkheden of heb je vragen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.
Onze opleidingen met subsidie
We hebben zorgvuldig een selectie gemaakt van opleidingen die kunnen bijdragen aan de energietransitie of de digitalisering. Zit er een opleiding tussen die kan helpen bij de verduurzaming of digitaliseren van jouw organisatie? Hoe nu verder? We gaan eerst een intake met je aan om samen met jou te kijken wat het beste bij past bij jouw organisatie.
Er zijn in dit project 2 opleidingen opgenomen.
- Een (kortere) vakgerichte scholing met intake.
- Een beroepsgerichte (om)scholing inclusief een intake en een loopbaanoriëntatietraject
Tijdens de intake praat je met een begeleider vanuit Avans+ om te kijken of de mensen uit jouw organisatie in aanmerking komen en welke opleidingen passen bij de wensen, kennis en kunde.
Voor de beroepsgerichte (om)scholing vindt er ook een loopbaanoriëntatietraject plaats waarbij de werknemer inzicht krijgt in diens competenties, mogelijkheden en toekomstperspectieven. Daarnaast ontvangt de werknemer een arbeidsmarktscan. Het traject wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde begeleider vanuit Avans+. Het loopbaanoriëntatietraject is verplicht om mee te kunnen doen aan het beroepsgerichte (om)scholingstraject.
Hieronder een overzicht van de opleidingen die gevolgd kunnen worden met de subsidieregeling.
Techniek opleidingen
Vakgerichte scholing
- Basiscursus installatietechniek
- Basiscursus maintenance management
- BIM fundamentals
- Contractmanagement
- Introductiecursus BIM
Beroepsgerichte scholing
- BIM-engineering
- HIT-E fundamentals
- HIT-W fundamentals
- Maintenance management
- Projectleider bouw en infra
- Projectleider installatietechniek
Neem contact op
Heb je nog vragen of wil je meer weten over het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag verder.
Wat is Digipower 2023-2026 'Green Deal'?
Het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’ is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, het Fonds voor een rechtvaardige transitie en het CA-ICT.
Het CA-ICT heeft als opleidingsfonds voor de arbeidsmarkt ICT tot doel de employability van de sector en haar werkenden te verbeteren. Hiermee beogen we de concurrentiekracht van Nederland te vergroten. Met de financiële ondersteuning van Stimulus in het kader van het ‘Just Transition Fund’, kan CA-ICT het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal' opzetten.
Het ‘Just Transition Fund’ (JTF) heeft als hoofddoel om specifieke regio’s en mensen in staat te stellen te anticiperen op de sociale, economische en milieueffecten van de transitie naar een klimaatneutraal Europa. Het fonds financiert diversificatie en modernisering van de plaatselijke economie en verzacht de negatieve gevolgen voor de werkgelegenheid.