Mijn persoonlijke verhaal

Datum review 06 juli 2016

Deze opleiding was een logische vervolgstap op mijn reguliere opleiding tot Servicetechnicus. HIT-W is in ons vak de best aangeschreven opleiding. Toen ik research deed, zag ik dat Avans+ het enige instituut was dat deze opleiding gaf.

Ik heb, samen met 7 andere deelnemers, de studie in een verkort traject doorlopen. De overheid heeft het een en ander veranderd in het hbo-onderwijs, waardoor het eenjarig bachelortraject dat je na de HIT-W kon volgen, kwam te vervallen. Wij hadden de kans om nog met de laatste lichting mee te gaan, maar dan moesten we het tweede en het derde studiejaar in 1 jaar doen. Het was daardoor flink aanpoten. Ook in vakanties moesten we doorstuderen. Het geheim om het vol te houden, was ritme houden. Niet achterlopen en gewoon je uren maken, ook al wilde je liever even op de bank hangen.

De variatie in de opleiding was echt een groot pluspunt. We kregen les van ongeveer 8 gastdocenten die stuk voor stuk experts zijn in hun eigen vakgebied. Al deze docenten waren gedreven om mee te denken en om voorop te lopen. Ze willen het voortouw nemen, ‘out of the box’ denken, vernieuwend zijn. Dat vond ik echt inspirerend.

Ik voel me trots dat ik de opleiding heb afgerond. Maar ook ben ik trots op mijn mededeelnemers. Er heerste een groot groepsgevoel. Eén van de belangrijkste lessen tijdens HIT-W is Persoonlijke Effectiviteit; dat zorgt voor een sterkere mentaliteit. Vanwege ons pittige vervroegde afstudeertraject moesten we deze leerstof regelmatig op elkaar toepassen. We hebben intensieve telefoongesprekken gehad om elkaar op te peppen. Dat heeft zeker geholpen.

Een tip voor toekomstige deelnemers zou zijn: denk er niet te licht over. En wees voorbereid om dat extra stapje te zetten. Niet voor de tv hangen, maar duik nog even de boeken in! Het is het waard, geloof me. Ik heb al 6 diploma’s gehaald, maar deze opleiding is van ongekend niveau. Dit is ‘top of the bill’.

Lees meer