Lees hoe Sjoerd Kok de opleiding Sociaal psychiatrische verpleegkunde (SPV) heeft ervaren:

"Na 10 jaar gewerkt te hebben als psychiatrisch verpleegkundige op verschillende afdelingen binnen de geestelijke gezondheidszorg, kreeg ik steeds meer de behoefte om mezelf vakinhoudelijk verder te ontwikkelen. Op het moment dat mijn kinderen de schoolgaande leeftijd bereikten en ik voldoende vertrouwen had om de stap te nemen, besloot ik te starten aan de opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige.

Kwaliteiten en valkuilen

De opleiding heeft mij veel inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen als persoon en als professional. Hierdoor kreeg ik een duidelijk beeld van de competenties die ik nog moest ontwikkelen voor het sociaal psychiatrisch verpleegkundig beroep.

Avans+ heeft mij optimaal gefaciliteerd in het behalen van deze competenties middels de juiste combinatie van theorie en praktijk in een prettige, uitdagende en veilige leeromgeving. De theorie werd door een ervaren docent getoetst, waarna ik het geleerde in de praktijk kon brengen onder begeleiding van een ervaren praktijkopleider.

Psychiatrische problemen staan niet op zichzelf

De opleiding heeft ook mijn visie verbreed. Ik heb onder andere geleerd dat psychiatrische problemen in een context ontstaan en niet op zichzelf staan. Dit heeft gevolgen voor de analyse en interventies die getroffen dienen te worden. Verder kan ik dankzij de opleiding deeltechnieken van bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie toepassen, oplossingsgerichte en motiverende gespreksvoering gebruiken en toepassen en kan ik onderzoek in een context plaatsen.

Een enthousiaste professional

Behalve dat ik als persoon enorm ben gegroeid, heeft de organisatie een goed opgeleide, enthousiaste en kritische professional in dienst gekregen die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sociaal psychiatrische verpleegkunde. De komende jaren wil ik me verder bekwamen in oplossingsgerichte gespreksvaardigheden en volop ervaring opdoen in het sociaal psychiatrisch verpleegkundig beroep.

Woorden als interessant, leerzaam, verfrissend, uitdagend, waardevol en erg leuk typeren voor mij de opleiding Sociaal psychiatrische verpleegkunde."