Lees hoe Astrid van den Eijnden de opleiding Ondersteunen faalangstige kinderen heeft ervaren:

“In mijn dagelijkse praktijk kom ik steeds vaker in aanraking met kinderen met faalangst. Ik heb gekeken welke organisaties hier iets over hadden opgenomen in het cursusaanbod en zag dat Avans+ een 3-daagse training in mijn regio heeft. Na vorig jaar de training Motorische remedial teaching bij Avans+ te hebben gevolgd, sluit de training Ondersteunen faalangstige kinderen mooi in het verlengde daarvan aan.”

Beter inzicht in faalangst

De training zet je aan tot denken en kritischer kijken naar faalangstige kinderen. Daarnaast heb ik tips en tools ontvangen die ik meteen in de praktijk kon brengen. Het heeft me een veel beter inzicht gegeven over wat faalangst is, welke verschillende vormen er bestaan en wat de oorzaken kunnen zijn. De training was erg goed, maar voor mijn gevoel had er nog 1 les bij gemogen.

Meteen aan de slag

Na de training ben ik meteen aan de slag gegaan met een sociaal-faalangstig kind. Ik heb observaties uit kunnen voeren en een handelingsplan opgezet. Na overleg met de ouders besloten we om samen dit kind te gaan helpen zijn angst te overwinnen. De training is ook een voordeel voor onze school, omdat we nu meer expertise op het gebied van faalangst in huis hebben.

Blijven ontwikkelen en verdiepen

Ik wil me graag blijven ontwikkelen en verdiepen in de dagelijkse onderwijspraktijk. Mijn interesse gaat uit naar verschillende orthopedagogische problematieken, maar op dit moment heb ik nog geen concrete plannen daarover. Ik ga kijken wat er nog meer in het verlengde van de training Ondersteunen faalangstige kinderen ligt.”