Lees hoe Maarten Heijn de opleiding Leidinggeven als nieuwe uitdaging heeft ervaren:

"Gedurende mijn reguliere hbo opleiding heb ik meerdere vakken gevolgd waarin het thema leidinggeven centraal stond, echter was het lastig het geleerde toe te passen in de praktijk. Inmiddels stuur ik 2 afdelingen aan, namelijk de Backoffice en Logistics. Hierbij merkte ik dat de gewenste kennis en vaardigheden onvoldoende waren om als goed leidinggevende te functioneren. Op basis hier van ben ik me gaan oriënteren en heb ik besloten om de opleiding Leiding geven als nieuwe uitdaging bij Avans+ te gaan volgen.

Direct zichtbaar resultaat
Het effect van de opleiding was voor mij al merkbaar tijdens de opleiding. Door het actief volgen van de opleiding, wordt je je steeds bewuster van je rol als leidinggevende. En juist door de lesstof bewust in de praktijk toe te passen, maakt dat de opleiding direct resultaat laat zien in de dagelijkse praktijk.

Meer aandacht voor inzet en motivatie
Dit resultaat vertaalt zich als volgt: ik merk dat ik veel meer aandacht heb voor de motivatie en inzet van mijn teamleden. Een team is een dynamische groep mensen en deze mensen staan (gelukkig) niet op de automatische piloot. Dat maakt dat iedereen zijn ups en downs heeft. Door hier op de juiste manier mee om te gaan door middel van gespreksvoering en sturing, wordt het mogelijk om het beste uit mijn mensen te halen.

Ook de organisatie profiteert
Behalve dat ik er persoonlijk enorm profijt van heb, heeft mijn organisatie dat uiteraard ook, namelijk:een beter aangestuurd team. Wij kijken altijd naar de kracht van een medewerker, zit deze op de juiste plek en doet hij/zij wat hij/zij leuk vindt en waar hij/zij goed in is? Sinds mijn deelname aan de opleiding Leiding geven als nieuwe uitdaging is mijn bijdrage hierin veel groter geworden. Ik heb tenslotte gevonden wat ik leuk vind om te doen en waar ik steeds beter in word: leidinggeven.

Goed op weg
Op korte termijn wil ik mijn rol als leidinggevende zo uitbouwen dat ik een sterk georganiseerd team vertegenwoordig wat zichtbaar bijdraagt aan het realiseren van de doelstellingen. Voor lange termijn kan ik alleen maar dromen over de richting waar dit op gaat, ik ben in ieder geval goed op weg.

"Woorden als een eyeopener, ondersteunend, actieve leerhouding, praktijkgericht en erg leerzaam typeren voor mij de opleiding Leiding geven als nieuwe uitdaging".