• 29 juni 2015

Duurzame Inzetbaarheid (DI) is een belangrijk onderwerp binnen HR. Het speelt in op de ontwikkelingen in de maatschappij zoals arbeidsmarktontwikkelingen,  snelheid waarmee kennis en toepassing daarvan vernieuwen etc.  Aangezien Duurzame Inzetbaarheid steeds belangrijker is geworden, hebben wij de opleiding ‘Register Adviseur Integraal Gezondheidsmanagement’ in een nieuw jasje gestoken om te anticiperen op de huidige ontwikkelingen. De vernieuwde opleiding gaat verder onder de naam ‘Register adviseur duurzame Inzetbaarheid’.

Binnen Duurzame Inzetbaarheid gaat het niet alleen om gezondheidsmanagement of vitaliteit, maar ook om flexibiliteit, mobiliteit, cultuur en leiderschap. Dankzij wetenschappelijke ontwikkelingen, meetmethodieken en ken- en stuurgetallen brengen we de risico’s in kaart die Inzetbaarheid verminderen. Dit maakt het voor HR mogelijk om proactief interventies in te zetten om Duurzame Inzetbaarheid  te vergroten.  U verlaagt dus verzuim,  versterkt kennis, competenties en maakt de link naar productiviteit. Door Duurzame Inzetbaarheid op deze manier te benaderen,  toont u direct uw toegevoegde waarde!

Opbouw van de opleiding

De opleiding is opgebouwd uit 4 hoofdmodules (Gezondheid/Vitaliteit,  Mobiliteit, Flexibiliteit en Cultuur en Leiderschap) waarbij we steeds  kijken naar risico’s op het betreffende  gebied.
In onderstaande infographic zijn de belangrijkste meetmethoden en interventies weergegeven. Echter, dit is maar een klein deel van de technieken die u krijgt aangereikt. 

Het resultaat

Dankzij deze strategie bent u in staat om een specifieke analyse van een organisatie te maken op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. Het doel van deze analyse is om tot een integraal duurzaam Inzetbaarheidsbeleid te komen. U kunt inzichtelijk maken welke interventies noodzakelijk zijn op zowel korte als  lange termijn om de Inzetbaarheid van uw human capital te verhogen. 

Diploma

Na een succesvolle afronding ontvangt u het postbachelordiploma Register Adviseur Duurzame Inzetbaarheid.  U staat daarmee direct ingeschreven in het Register van de Stichting Post-hbo Nederland, waar de opleiding Duurzame Inzetbaarheid  van Avans+ door is geaccrediteerd.

Meer weten?

Spreekt deze vernieuwde opleiding u wel aan? U kunt de volledige beschrijving hier lezen. Mocht u graag verder willen praten over deze specifieke opleiding of heeft u algemene vragen over ons opleidingsaanbod HRM, neem dan contact op met Koen van Schendel viakvanschendel@avansplus.nl.

Overige mogelijkheden
Mocht u zich meer willen ontwikkelen in de bedrijfskundige hoek, kijk dan eens naar demasterclass Sturen met Human Capital of naar de Master of HRM.