Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

Bachelor Bedrijfskunde (2 jaar)

5
3 reviews
 • niveau Bachelor
 • duur 2 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 15.950,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 07-05-2024 Breda
  • 11-11-2024 Breda
  • 11-11-2024 Eindhoven
  • 11-11-2024 Rotterdam
  • 11-11-2024 Utrecht
Download brochure
Bachelor Bedrijfskunde 2 jaar
Iets voor jou?
 • Je wilt de kortste weg (2 jaar) naar een erkend bachelordiploma.
 • Je wilt grip krijgen op de bedrijfsvoering en innovaties en optimalisaties realiseren.
 • Je wilt met bredere bedrijfskundige kennis jouw positie op de arbeidsmarkt versterken.

Verschuivingen in de marktvraag, globalisering, digitalisering en meer aandacht voor duurzaamheid. Ontwikkelingen die grote invloed hebben op organisaties. Dit vraagt van jou om bedrijfskundig inzicht en leiderschap. Je wilt passend kunnen reageren op ontwikkelingen binnen jouw organisatie, branche of vakgebied. Jij wilt dit vertalen naar innovaties of optimalisaties binnen jouw afdeling en grip krijgen op jouw bedrijfsvoering. Wil jij met jouw aanpak anderen activeren? Dan is onze Bachelor Bedrijfskunde iets voor jou. 

Verkorte hbo Bedrijfskunde in 2 jaar

Gezien je werkervaring weet jij dat je het kunt, maar je hebt de stap nog niet genomen om daadwerkelijk een diploma te behalen. Je zoekt een opleiding bedrijfskunde naast je huidige baan die zoveel mogelijk rekening houdt met jouw werkervaring en zo flexibel mogelijk is ingericht. Ook wil je alles wat je leert, direct toepassen in de praktijk. En belangrijker nog: een opleiding bedrijfskunde met de kortste weg naar een erkend bachelordiploma! Bij Avans+ zijn we uniek met onze opleiding waarbij je in 2 jaar je bachelordiploma haalt.

Studeer a.d.h.v. ontwikkelvraagstukken uit jouw organisatie

Tijdens de gehele opleiding ga je aan de slag met ontwikkelvraagstukken in je eigen werksituatie. Je werkt niet vanuit een gegeven nep casus, maar direct aan opdrachten waar je dagelijks mee te maken hebt. Opdrachten die voorbij komen zijn gericht op het realiseren van innovatie of optimalisatie binnen je team of organisatie.

Persoonlijk en effectief

Met de Bachelor Bedrijfskunde (voorheen Bedrijfskunde MER) van Avans+ werk je effectief en efficiënt naar jouw bachelordiploma toe. Dit is de 2-jarige variant van de volledige bachelor, waarin alle onderdelen op bachelor niveau worden getoetst en je op basis van jouw werkervaring vrijstelling krijgt voor de eerste 2 jaren van de opleiding. We kijken op basis van jouw werkervaring en vaardigheden wat je al kunt. Samen stellen we een persoonlijk ontwikkeltraject op voor deze hbo bedrijfskunde. Tijdens deze opleiding lever je iedere 10 weken een uitgewerkt verbeter- of vernieuwingsplan op die direct toepasbaar is in jouw praktijk. Alles wat je leert, kun je de volgende dag al toepassen. 

Leren van elkaar

Onze docenten zijn professionals uit het vak en komen veelal uit de praktijk. De docenten werken met een vast programma en vaste groepen. Zo kom je in een groep van gelijkgestemde in ervaring én niveau om mee te sparren over werk casussen en opdrachten. De professionals in jouw groep hebben minimaal 3 jaar management ervaring en gemiddeld 5 tot 10 jaar. Je leert van elkaars point of view en werkervaringen en bouwt direct een breed netwerk op. 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De 2-jarige Bachelor Bedrijfskunde van Avans+ is bedoeld voor ambitieuze professionals die hun werkzaamheden willen optimaliseren en op een effectieve manier afdelings- en organisatiedoelstellingen willen behalen. Je wilt jouw keuzes en beslissingen kunnen onderbouwen en daarmee anderen overtuigen en leiderschap tonen. Je hebt behoefte aan meer verbreding en verdieping, zodat je de gehele bedrijfsvoering beter doorziet én beter kunt beïnvloeden. Voor jouw praktijk is het belangrijk dat je de opgedane kennis uit de Bachelor Bedrijfskunde direct kunt toepassen. Daarnaast wil jij graag verder groeien in jouw carrière. Je werkt en denkt op hbo-niveau en je wilt graag nog het bijbehorende diploma. 

  Waar moet je aan voldoen?

  Als deelnemer aan deze opleiding bedrijfskunde (voorheen Bedrijfskunde MER genoemd) heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring als leidinggevende of adviseur. Je bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor een afdeling of bedrijfsonderdeel of adviseert over beleidsmatige vraagstukken. Je hebt daarnaast een afgeronde havo, vwo of mbo-4 opleiding.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen aan onze Bachelor Bedrijfskunde opleiding? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Neem contact op met de opleidingsmanager als je graag persoonlijk advies wilt of jouw vooropleiding, werkervaring en ontwikkelingen aansluiten op deze verkorte hbo mer opleiding.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Avans+ biedt als enige verkorte Bachelor Bedrijfskunde aan, waardoor je in 2 jaar jouw bachelor getuigschrift kunt behalen.

  Aandacht voor jouw ontwikkeling

  Je persoonlijke ontwikkeltraject begint met een vrijblijvend intakegesprek met de opleidingsmanager. Hierin bekijk je samen of jouw werkervaring en eerdere opleidingen een vrijstelling mogelijk maken voor de eerste 2 leerjaren van de Bachelor Bedrijfskunde. We stellen daarbij samen vast in hoeverre je het benodigde startniveau (associate degree-niveau) hebt om in te stromen in dit 2-jarige bachelorprogramma. Mocht je na het intakegesprek toch je theoretisch fundament nog willen versteviging, volg dan de stoomcursus Organisatiekunde. 

  Op weg naar jouw bachelordiploma Bedrijfskunde

  Heb je na het intakegesprek besloten om te starten met de opleiding? Dan start je de Bachelor Bedrijfskunde (2 jaar) met ons accelerate programma. Je leert het bedrijfskundig proces vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. De doorvertaling naar jouw eigen werkzaamheden staat centraal in een individueel portfolio. Als afsluiting vindt er een criteriumgericht interview plaats. Tijdens dit interview gaan assessoren met jou het gesprek aan over jouw portfolio. Op basis van jouw portfolio, het interview én jouw werkervaring krijg je een advies dat bepalend is voor de te verkrijgen vrijstellingen. Vervolgens ga je verder met de 2-jarige opleiding Bachelor Bedrijfskunde. 

  Persoonlijke en professionele ontwikkeling

  De Bachelor Bedrijfskunde MER opleiding (2 jaar) van Avans+ is praktijkgericht. Je gaat direct aan de slag met het toepassen van de theorie in jouw eigen werkzaamheden. Daarnaast werk je in een vaste groep met gelijkgestemde van hetzelfde niveau waarvan je kunt leren. Je krijgt nieuwe inzichten door de samenwerking met andere deelnemers en onder begeleiding van ervaren docenten, managers en experts. Zo leer je het beste uit jezelf te halen en pas je het direct toe in jouw organisatie. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

  Het 2-jarige programma bestaan uit 8 blokken waarin steeds een bedrijfskundig thema centraal staat. Per blok hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten en bijeenkomsten. Je rondt ieder blok af met een opdracht binnen jouw organisatie. Het resultaat is een uitgewerkt verbeter- of vernieuwingsplan die je direct kunt inzetten in jouw praktijk. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van deze Bedrijfskunde opleiding? Vraag een brochure aan. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Je ontwikkeltraject begint met het accelerate programma. Dit programma duurt 10 weken en kent 5 bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn van 19.00 uur tot 22.00 uur. 

  Als je succesvol het accelerate programma hebt doorlopen start je met de verkorte bachelor opleiding. De Bachelor Bedrijfskunde duurt 2 jaar en bestaat uit 8 blokken van 10 weken. Per blok heb je maximaal 7 (online) bijeenkomsten, onder begeleiding van een docent of coach. De lestijden voor deze bijeenkomsten zijn van 15.00 uur tot 21.30 uur. De overige leeractiviteiten vinden online plaats of op jouw eigen werkplek. 

  De gemiddelde studiebelasting van de 2-jarige Bedrijfskunde Bachelor is 15 uur per week. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding bedrijfskunde? Vraag een brochure aan. 

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Bachelor Bedrijfskunde (2 jaar) zijn als volgt:

  • Opleidingskosten incl. accelerate programma: € 15.950,-
  • Arrangementskosten: € 1.750,-
  • Boeken: circa € 900,-. Deze schaf je zelf aan.

  De exacte kosten zijn afhankelijk van jouw ontwikkeltraject. Je ontvangt na het afronden van het accelerate programma een factuur.

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% boven op de opleidingskosten. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de Bachelor Bedrijfskunde (2 jaar) ontvang je een erkend getuigschrift en mag je de Bachelor of Science (BSc) titel voeren. De Bachelor Bedrijfskunde van Avans+ is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO); CROHO: 34035.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van de Bachelor Bedrijfskunde heb je een officieel erkend bachelor getuigschrift. Jouw positie in de arbeidsmarkt en binnen je organisatie is hiermee een stuk sterker geworden. Maar dat niet alleen; je streeft continu naar een optimale bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Je vertaalt strategische doelen naar een passend beleid voor jouw afdeling. 

  Je hebt een helicopterview ontwikkeld, kan hoofd- van bijzaken onderscheiden en bent bewuster van je eigen leiderschapskwaliteiten. Je kunt je keuzes beter en zelfverzekerder onderbouwen, zowel mondeling als schriftelijk en je ziet verbanden die leiden tot strategischer nadenken. 

  Met focus, bedrijfskundige kennis en leiderschap weet jij optimalisaties te realiseren binnen jouw organisatie. Daarnaast weet je hoe je externe trends en ontwikkelingen kunt vertalen naar innovatieve, haalbare oplossingen. Je hebt een kritisch reflectieve, proactieve en ontwikkelingsgerichte houding richting jezelf, jouw team of afdeling én de hele organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze hbo bedrijfskunde opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

   

  test
  De voordelen van de Bachelor Bedrijfskunde
  Waarom onze tweejarige bacheloropleiding Bedrijfskunde? Hoor het in één minuut in onze animatievideo.
  Bekijk de video
  test
  Het verhaal van Jacco
  Jacco over de Bachelor Bedrijfskunde: ''Je haalt vanaf het begin al rendement uit wat je leert. De opleiding is helemaal gericht op je eigen organisatie. Je kunt de beroepsproducten meteen inzetten, waardoor je je bedrijf verder helpt.''
  Lees meer
  test
  De bachelor als zzp'er
  Als zzp’er wil je investeren in jezelf om waardevol te blijven voor je opdrachtgevers. ''Deze Bedrijfskunde bachelor heeft mij veel gebracht. Om er het maximale uit te halen, moet je als zzp’er wel flexibel en creatief zijn met de opdrachten. Aan de andere kant heb je ook meer vrijheid om je eigen tijd in te delen.'' Lees meer over Femkes ervaring.
  Lees meer
  Programma

  Het programma van de Bachelor Bedrijfskunde bestaat uit de volgende fases:

  • Intake gesprek &  accelarate programma
  • Leerjaar 1: Vergroot je bedrijfskundige kennis
  • Leerjaar 2: Krijg grip op de bedrijfsvoering en realiseer innovaties en optimalisaties
  • Stoomcursus (optioneel)

  Intake gesprek

  Jouw persoonlijke ontwikkeltraject begint met een vrijblijvend intakegesprek met de opleidingsmanager. Om in te stromen in deze 2-jarige variant van de volledige Bachelor Bedrijfskunde moet je aantonen dat je op basis van jouw werkervaring of eerder genoten opleidingen vrijstellingen verdiend voor de eerste 2 leerjaren. 

  Accelerate programma

  Daarna start je met het accelerate programma. Je leert het bedrijfskundige proces vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Je ontdekt welke interne en externe factoren van invloed zijn op de strategie van jouw organisatie. De doorvertaling naar jouw eigen werkzaamheden staat centraal in een individueel portfolio. Daarmee toon je aan dat je over het gevraagde niveau beschikt. Een opfrissing van de basisprincipes van bedrijfskunde zorgt ervoor dat je jouw opdracht vanuit een helicopterview kunt analyseren. Dit is een vaardigheid die je in het hele programma van de bedrijfskunde deeltijd nodig hebt. 

  Leerjaar 1

  Vergroot je bedrijfskundige kennis. 

  Dit jaar bestaat uit 4 blokken waarin je steeds met een bedrijfskundig thema aan de slag gaat voor jouw eigen praktijk. 

  • Blok 1 Verandermanagement
  • Blok 2 Procesinrichting en beoordeling
  • Blok 3 De externe omgeving
  • Blok 4 Financieel management

  Persoonlijk Leiderschap zit verweven in alle blokken binnen deze 2-jarige bacheloropleiding Bedrijfskunde. Je ontwikkelt jezelf doelgericht, leert met een frisse blik vraagstukken te benaderen, jouw leiderschapskwaliteiten tonen en je gedrag effectief inzetten. 

  Voor meer informatie over het programma van deze opleiding kun je de brochure downloaden. 

  Leerjaar 2

  Krijg grip op de bedrijfsvoering en realiseer innovaties en optimalisaties.

  Dit jaar bestaat uit 2 blokken waarin weer een bedrijfskundig thema centraal staat.  

  • Blok 1 Strategisch management
  • Blok 2 Interne beheersing

  Daarnaast ga je in de laatste 2 blokken aan de slag met een afstudeerproject. Hierin komt alles wat je in de eerdere blokken hebt geleerd samen. Het afstudeerproject is volledig gericht op een jouw eigen praktijk. 

  Voor meer informatie over het programma kun je de brochure downloaden.

  Stoomcursus (optioneel)

  Als we aan de hand van het intakegesprek hebben vastgesteld dat je je theoretische fundament moet verstevigen. Dan is een stoomcursus Organisatiekunde wat voor jou. 

  Je volgt bijeenkomsten waarin jouw theoretische basis wordt verstevigd over organisatiemodellen, bedrijfsculturen en bedrijfsstructuren.

  intake bachelor bedrijfskunde 2 jaar
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  5
  3 reviews
  Download brochure Inscrijven