Lees hoe Johan Foolen de opleiding Financieel management heeft ervaren:

“Een paar jaar geleden heb ik bij Avans+ de HIT-opleiding gevolgd. Dat beviel goed, dus toen ik vorig  jaar mijn financiële kennis wilde vergroten, kwam ik weer bij hen terecht. Avans+ raadde mij de opleiding Financieel management aan. Daarin leer je als niet-financiële professional hoe financieel management in elkaar zit. Handig, want ik wilde binnen Strukton doorgroeien naar de functie van projectleider. Dan moet je kunnen praten over zaken als omzet, kosten en onderhanden werk.

Ik heb veel van deze opleiding geleerd, al was ik in het begin overdonderd door de enorme hoeveelheid informatie die op ons afkwam. De opleiding ging vrij diep in op financiële aspecten waar ik in mijn dagelijks werk niet direct mee te maken heb, zoals rentabiliteit en solvabiliteit. Dat maakte het voor mij wel pittig. Het tempo van de docent lag vrij hoog, wat van ons als deelnemers de nodige tijdsinvestering vroeg.

Meepraten op niveau

Dankzij deze opleiding kan ik op niveau meepraten met financiële professionals, zoals onze controller. Dat is prettig, omdat ik als projectleider financieel verantwoordelijk ben voor mijn projecten. De opleiding besteedt daarnaast aandacht aan persoonlijk leiderschap, waardoor je ook werkt aan jezelf. Ik ben daardoor bijvoorbeeld anders leiding gaan geven. Zo kijk ik meer naar de sterke kanten van de leden van mijn projectteam: hoe zet ik hen optimaal in op taken waar ze zelf ook blij van worden?

Toepasbare resultaten

Je leert daarnaast van de uitwisseling met mededeelnemers, die, in mijn geval, uit heel andere branches kwamen. Het is leerzaam om te horen hoe het er bij hen aan toegaat. Verder ben ik trots op de paper die ik heb geschreven. Daarin heb ik onderzocht hoe we gehuurde gereedschappen slimmer kunnen inzetten, waardoor het bedrijf fors kan besparen op de kosten voor materieelhuur. We zijn nu bezig met de implementatie daarvan. Het is fijn dat de opleiding zulke praktisch toepasbare resultaten oplevert. Ik ben ook erg tevreden over Avans+ als organisatie en ben inmiddels gestart met een volgende module: projectmanagement.”

Benieuwd naar de opleiding Financieel management, of een andere opleiding in HRM en finance? Bekijk hier al onze opleidingen in Management & Bedrijfskunde