Skip to main content

Bezoek onze open dag op zaterdag 7 oktober in Breda. Klik hier voor meer informatie.

Update arbeidsrecht

 • niveau Postbachelor
 • duur 2 dagdelen
 • studiebelasting n.v.t.
 • studiekosten 545,-
Opleiding - Update arbeidsrecht
Iets voor jou?
 • Op de hoogte blijven van de meest recente arbeidsrechtelijke veranderingen.
 • Bedoeld voor alle oud-deelnemers van een opleiding Arbeidsrecht van Avans⁺.

Nadat je een opleiding arbeidsrecht van Avans+ hebt gevolgd (Valkuilen in het arbeidsrecht, Verdieping in het arbeidsrecht of Arbeidsrecht), krijg je de mogelijkheid om je jaarlijks aan te melden voor de opleiding Update arbeidsrecht. In de opleiding Update arbeidsrecht worden wijzigingen in wet- en regelgeving en actuele jurisprudentie behandeld. 

 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De Update arbeidsrecht is bedoeld voor oud-deelnemers van één van onze opleidingen Arbeidsrecht. Dit kan zijn: Valkuilen in het arbeidsrecht, Verdieping in het arbeidsrecht of Arbeidsrecht. Zo blijft je kennis actueel en voorkom je fouten.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding bestaat uit 1 dag met lestijden van 09.00-16.00 uur of een avond variant met 2 avonden van 19.00-22.00 uur.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Update Arbeidsrecht zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 545,-.
  • Boeken: circa € 28,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Syllabus: online wordt deze vrij verstrekt.
  • Arrangementskosten € 70,-.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

   

  Programma

  Programma

  Door het kabinet gepresenteerde plannen m.b.t. arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en arbeidsmarktbeleid.

  Tijdens deze Update Arbeidsrecht volop aandacht voor de door het kabinet gepresenteerde plannen op het gebied van arbeidsrecht/sociaal zekerheidsrecht/arbeidsmarktbeleid. Op 5 juli 2022 heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Hoofdlijnenbrief Arbeidsmarkt gepresenteerd, waarin deze plannen zijn opgenomen. De belangrijkste elementen hieruit worden besproken.

  Wetswijziging ten gevolge van de implementatie van de Europese richtlijn Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden

  Uiteraard ook aandacht voor de recent doorgevoerde wetswijziging ten gevolge van de implementatie van de Europese richtlijn Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Met name op het gebied van de verplichte scholing zijn er nog veel vragen.   

  Hybride werken

  Ook komt aan bod het door de Tweede Kamer aangenomen wetsvoorstel aangaande het hybride werken. Wordt het voor werknemers gemakkelijker om thuiswerken af te dwingen?  

  Relevante jurisprudentie rondom ontslagrecht, arbeidsongeschiktheid en andere interessante onderwerpen

  Een update zou uiteraard niet compleet zijn als geen aandacht wordt besteed aan recente jurisprudentie, met name op het gebied van het ontslagrecht en arbeidsongeschiktheid. Daarbij ook aandacht voor de ontbindende voorwaarde (die in nogal wat arbeidsovereenkomsten voorkomt). Gaat de Hoge Raad hier een definitief een einde aan maken? Zeer waarschijnlijk wel voor de uitzendkrachten waarbij vaak in de uitzendovereenkomst is opgenomen dat deze van rechtswege (automatisch) eindigt zodra de uitzendkracht zich ziekmeldt. Kan dat wel?  
    
  Zoals altijd bestaat er ook gelegenheid voor het inbrengen van eigen casuïstiek. 

   

  Diploma

  Diploma

  Na deelname aan de Update Arbeidsrecht ontvang je een bewijs van deelname.

  Resultaat

  Resultaat

  Door middel van de Update arbeidsrecht blijf je actueel en zorgvuldig in uw arbeidsrechtelijk advies.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven