Skip to main content

Masterclass HR strategie

 • niveau Masterclass
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 3.600,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 06-11-2024 Breda
  • 06-11-2024 Utrecht
  • 16-04-2025 Breda
  • 16-04-2025 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Opleiding - Masterclass HR strategie
Iets voor jou?
 • Je wilt een HR-strategie kunnen ontwikkelen die waarde creëert én die medewerkers helpt om tot bloei te komen.
 • Je wilt je organisatie wendbaar maken en voorbereiden op de uitdagingen van morgen door een slimme inzet van HR-interventies.
 • Je hebt minimaal een hbo-bachelordiploma en je wilt je praktijkervaring verrijken met wetenschappelijke inzichten.

De complexe en dynamische omgeving waarin organisaties vandaag de dag opereren, vraagt om wendbaarheid. Om medewerkers die meebewegen en hun kennis en vaardigheden op peil houden. Jarenlang vooruit plannen is nauwelijks nog zinvol; organisaties die bij willen blijven, moeten nú bijsturen en continu waarde creëren voor hun klanten. Medewerkers spelen daarbij een cruciale rol.

Deze masterclass HR is bij het Schoolleidersregister PO gecertificeerd met 90 punten herregistratiewaarde.

Beeldmerk

In deze masterclass HR strategie ontdek je hoe de juiste inzet van het menselijk kapitaal van een organisatie kan leiden tot waardecreatie. Je werkt aan een HR-strategie, die is afgeleid van de organisatiestrategie. Waar wil de organisatie heen? Wat zijn haar doelen? En welke interventies vraagt dat op HR-gebied?

Je onderzoekt een actueel strategisch vraagstuk binnen je eigen organisatie. Daarbij ontwerp je de best mogelijke HR-interventie. Zo help je medewerkers om overzichtelijke, concrete stappen te zetten, zodat zij effectief én met plezier blijven bijdragen aan de organisatiedoelen. Dankzij jouw HR-strategie en een slimme inzet van HR-interventies is de organisatie wendbaar en klaar voor de uitdagingen van vandaag en morgen

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Ben jij een HR-adviseur, -manager, leidinggevende die het menselijk kapitaal wil verbinden met de strategie? En die de dynamische complexiteit binnen de organisatie hanteerbaar en eenvoudig wil maken met onderbouwde kennis en daadwerkelijk ontwikkelingen tot stand wil brengen? Volg dan deze boeiende Masterclass HR-strategie en zet je nieuwgierigheid om in actie.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Neem dan contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclasses HR van Avans+ zijn praktijkgericht. Je werkt per masterclass individueel en in leerteams aan een opdracht binnen jouw eigen context. Per masterclass zit je in een groep waarin leerteams worden gevormd van 3 à 4 deelnemers. Gezamenlijk verdiepen jullie je theoretisch en praktijkgericht in een vakgebied. De samenstelling van een leerteam bepaal je zelf. Je leert door interactie met professionals uit diverse sectoren, zoals de zorg, de (commerciële) dienstverlening en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

  Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Op ons online leerplatform vindt kennisoverdracht en samenwerking plaats. Je krijgt individueel en gezamenlijk feedback en bereikt samen met onze experts de gewenste verdieping. Je rondt de masterclass HR af met een beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze masterclass duurt 10 weken en heeft 4 bijeenkomsten tussen 14.00 en 21.00 uur. De studiebelasting van de masterclass is gemiddeld 15 uur per week, gedurende 10 weken.

  Naast de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig literatuur en werk je aan je organisatievraagstuk in je eigen organisatie. Ook werk je samen met je leerteam aan opdrachten, deel je ervaringen en voorzie je elkaar van feedback. Het online leerplatform ondersteunt je hierbij. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zo veel mogelijk kunt integreren met je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je levert binnen jouw organisatie. .

  Wil je meer weten over het programma van de masterclass HR strategie? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Masterclass HR-strategie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.600,-
  • Arrangementskosten: € 230,-
  • Literatuur circa € 100,- Deze schaf je zelf aan.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze masterclass ontvang je het certificaat HR-strategie.

  Met dit certificaat heb je een masterclass uit de opleiding Master of HRM behaald. Het is mogelijk om later nog een masterclass of de hele masteropleiding te volgen. Je beroepsprestatie blijft maximaal 5 jaar geldig.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van de Masterclass HR-strategie ben je in staat om een strategisch (HR-)vraagstuk binnen een complexe, dynamische omgeving uit te werken in concrete, agile stappen. Je draagt via HR-interventies bij aan waardecreatie en brengt de behoeften van klanten en medewerkers bij elkaar. Zo werk je mee aan een wendbare, toekomstbestendige organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze masterclass HR? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  In de masterclass HR-strategie staat jouw beroepspraktijk centraal. Je kiest een strategisch vraagstuk uit de HR-praktijk, dat je methodisch gaat onderzoeken. Je doorloopt daarbij de strategische HR-cyclus:

  • Wat betekent jouw vraagstuk als je kijkt naar waardecreatie?
  • Wat zijn de oorzaken en gevolgen van je vraagstuk?
  • Hoe kun je je interventie zo compact en relevant mogelijk ontwerpen?
  • Hoe vergroot je de cognitieve en niet-cognitieve bekwaamheden (zoals veerkracht) van medewerkers?
  • Hoe bepaal en evalueer je de waardecreatie van voorgenomen of uitgevoerde interventies?

  Programma masterclass HR strategie
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven