Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Human resource development

 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.895,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 04-09-2024 Breda
  • 06-09-2024 Utrecht
  • 20-11-2024 Breda
  • 22-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Iets voor jou?
 • Je wilt je specialiseren op het gebied van leren en ontwikkelen 
 • Je wilt weten hoe mensen leren en hoe je effectieve opleidingen maakt
 • Je wilt de meest recente inzichten op het gebied van HRD toepassen binnen jouw organisatie

Waarom de module Human resource development (HRD) volgen?

Het leren en ontwikkelen krijgt steeds meer aandacht in organisaties. Ben je (mede) verantwoordelijk voor leren en het ontwikkelen van de leidinggevenden en medewerkers in de organisatie? En ben je op zoek naar praktische handvatten hoe je dat vorm geeft met de meest recente inzichten? Dan is de module Human resource development, oftewel HRD, iets voor jou. Hier ga je namelijk vanuit een breed kader aan de slag met een vraagstuk binnen jouw organisatie.

Wat leer je in de module Human resource development?

In onze module Human resource development leer je de kneepjes van het vak. Je gaat je verdiepen door niet alleen te kijken naar opleidingsmogelijkheden en waar een goede opleiding aan moet voldoen, maar ook door een vertaling te maken middels het achterhalen van leervragen, het borgen van het geleerde in de praktijk, het creëren van een lerende organisatie en trends in leren.

Aan het einde van deze module heb je een helicopterview van de verschillende thema’s, trends en relevante onderwerpen op het 
gebied van HRD. 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bacheloropleiding of vergelijkbaar en binnen jouw takenpakket ben je verantwoordelijk voor leren en ontwikkelen van leidinggevenden en/of medewerkers in de organisatie. Je wilt je verdiepen in hoe mensen leren, hoe leren en ontwikkelen aansluit bij de organisatie en hoe je het effect van de inzet van opleidingen kunt beoordelen. Je bent op zoek naar handvatten voor het creëren van een lerende organisatie, waardoor deze meebeweegt met actuele trends en ontwikkelingen. Dat maakt dat je sparringpartner bent voor vraagstukken vanuit de directie of management op het gebied van opleiden en ontwikkelen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Een praktijkgerichte module moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied dat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens de module antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen.

  Casuïstiek uit jouw eigen praktijk

  Voor de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en deelt je ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar.

  Digitale leeromgeving

  Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module Human resource development (HRD) heeft een doorlooptijd van 10 weken. 

  De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond-variant en een dag-variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module Human resource development (HRD) zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.895,-
  • Boeken: circa € 26,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 280,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. 

  Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het certificaat Human resource development (HRD)

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  Met de afronding van de module Human resource development (HRD) heb je een eerste stap gezet richting een postbachelordiploma. Een postbachelordiploma bestaat in totaal uit 3 modules. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij ‘Stel je eigen opleiding samen’ op onze website of neem contact op met de opleidingsmanager.

  Resultaat

  Resultaat

  Gedurende de module besteed je steeds aandacht aan de vertaling van deze thema’s naar de praktijk en verzamel je steeds verdiepend informatie.

  Aan het einde van deze module heb je een helicopterview van de verschillende thema’s, trends en relevante onderwerpen op het gebied van HRD. Vanuit dit brede kader ga je als toetsopdracht aan de slag met een organisatievraagstuk en breng je onderbouwd advies uit met welke interventies je in kunt spelen op deze vraag van jouw organisatie. Hierbij heb je zowel de unieke kenmerken van de strategie als van medewerkers meegenomen zodat je effectief aansluit bij de behoeften. Dit advies onderbouw je tot slot met een return on investment (ROI).

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Het programma van de module Human resource development (HRD) bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Introductie en leervoorkeuren
  • De lerende organisatie
  • De leerbehoefte
  • High learning impact (HILL) en de Return on investment (ROI)
  • Breinleren
  • Trends in leren en talentontwikkeling
  • Draagvlak creëren en omgaan met weerstand
  • Opleidingsbeleid

  Opleiding - HRD
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven