Mijn persoonlijke verhaal

Datum review 24 februari 2021

Als projectleider wilde ik mijn kennis op het gebied van elektrotechnische installaties verdiepen. Uiteindelijk koos ik voor de opleiding HIT-E van Avans+. Echt een opleiding voor en door professionals uit de elektrotechniek en precies wat ik nodig had voor mijn ontwikkeling.

De HIT-E is een postbachelor opleiding. Die zijn natuurlijk pittig en daar had ik me goed op ingesteld. Ik was blij met de deskundige en gepassioneerde docenten. Mede dankzij hen heb ik de kennis opgedaan die ik zocht. Sterker nog, door hun enthousiasme ben ik me verder gaan verdiepen in beveiliging en brandveiligheid. Onderwerpen waar ik voorheen niet zo veel mee had, maar die erg interessant bleken te zijn.

De HIT-E opleiding van Avans+ besteedt veel aandacht aan integraliteit en dat is goed, al was ik vanuit mijn huidige functie al gewend om zo te werken. Als projectleider combineerde ik de E, de W en bouwfysica al in mijn ontwerpen. Wat mij betreft mag de opleiding nog iets meer aandacht besteden aan systemen voor zonne-energie. Die hebben toch de toekomst en worden ook vanuit de overheid gestimuleerd. Vanuit Avans+ is echter aangegeven dat dit thema inmiddels wel extra wordt behandeld binnen de opleiding vanwege de relevantie naar de toekomst toe.

Ik ben zeker tevreden over Avans+ en over de HIT-E opleiding. Ik had die niet willen missen. Ik heb mijn kennis op E-gebied uitgebreid en heb zelfs nieuwe interessegebieden ontdekt.

Lees meer