Mijn persoonlijke verhaal

Datum review 24 februari 2021

In 2015 heb ik de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek afgerond aan de Hanzehogeschool in Groningen, met als afstudeerrichting Biologische en Medische Research. Daarna heb ik voor verschillende werkgevers in de farmaceutische branche gewerkt. Tijdens mijn werk ontdekte ik dat ik te weinig basiskennis had om problemen bij de analyses adequaat op te lossen. Daarom besloot ik de opleiding Inleiding in de HPLC te volgen bij Avans+.

Door deze opleiding heb ik de techniek beter leren begrijpen, waardoor ik problemen bij de analyses makkelijker kan oplossen. Veel van de theorie die we kregen, kon ik meteen in de praktijk toepassen. Mijn theoretische achtergrond is nu veel breder geworden, onder meer over SEC HPLC. Het grootste deel van de opleiding ging over RP HPLC. Daar deed ik in mijn toenmalige werk weinig mee, maar het is zeker bruikbare kennis voor de toekomst.

Wij waren de eerste groep die de theorie online volgde en de praktijk op locatie. Vooral de lesdagen met theorie waren behoorlijk pittig, ook vanwege de lengte. Gelukkig was de lesstof interessant en waren de docenten erg enthousiast. De groepsgrootte was precies goed, waardoor iedereen veel aandacht kreeg. Avans+ had tijdens de Inleiding in de HPLC opleiding alles goed geregeld en ook de lessen op afstand verliepen prima.

Lees meer