Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement (RVI) voor binnendienstmedewerkers

4.5
2 reviews
 • niveau Postbachelor
 • duur 4 maanden
 • studiebelasting 5 uur per week
 • studiekosten 3.195,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 04-10-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Iets voor jou?
 • Je bent binnendienstmedewerker op het gebied van inkomen en verzuim;
 • Je wilt je kennis over (verzekerd) verzuim en inkomen uitbreiden;
 • Je wilt meer weten over het sociale zekerheidsstelsel.
   

Het sociale zekerheidsstelsel verandert in een hoog tempo. De nieuwe wetten en regels zijn vaak complex en onoverzichtelijk. Veel ondernemers schakelen dan ook adviseurs in bij het beantwoorden van hun vragen en komen in eerste instantie uit bij de binnendienstmedewerker.

De opleiding Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement voor binnendienstmedewerkers (RVI®) legt een goede basis voor het inventariseren naar (verzekerd) verzuim en inkomen behoeftes bij het mkb én het mogelijk signaleren daarvan. De onderwerpen in de opleiding worden van verschillende kanten belicht, maar het accent ligt op de juridische en financiële aspecten. Daarnaast wordt aandacht besteed aan gespreks- en inventarisatietechnieken.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze opleiding is met name bedoeld voor binnendienstmedewerkers die zich bezighouden met inkomen en verzuim(management) en daarbij niet altijd zelf de klant adviseren. Zij zijn sparringpartner voor de adviseur die zich bezighoudt met inkomen en verzuim (zoals de financieel adviseur, assurantieadviseur, intermediair, HR-adviseur, casemanager, verzuimadviseur en planner) en vaak het eerste aanspreekpunt voor de klant.  

  Werkvorm

  Werkvorm

  Leren door te doen. Dat is het uitgangspunt van de opleiding Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement voor binnendienstmedewerkers (RVI®). De leerstof is dan ook praktisch en sluit goed aan op jouw dagelijkse werkzaamheden. 

  Je sluit de opleiding af met een mondeling examen in de vorm van een inventarisatiegesprek. 

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze opleiding bestaat uit 8 bijeenkomsten van 15:00 – 20:30 uur.  

  De opleiding Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement voor binnendienstmedewerkers (RVI®) duurt ca. 4 maanden. Daarnaast ben je ongeveer 5 uur per week aan zelfstudie kwijt.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag de brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement voor binnendienstmedewerkers zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.195,-
  • Leermiddelen: € 100,-
  • Arrangementskosten: € 100,-
  • Examenkosten: € 150,-

  Hiervoor ontvang je na aanvang van de opleiding een factuur.

  Mocht het voorkomen dat er een examen moet worden herkanst, dan is dit eenmalig kosteloos.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidings- en examenkosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten (leermiddelen en arrangementskosten) worden belast met 9% btw.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het erkende postbachelor diploma Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement voor binnendienstmedewerkers van Avans Hogeschool B.V. Daarnaast ben je gerechtigd om toe te treden tot het RVI register (www.rviregister.nl) en mag je de titel RVI® voeren.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van de opleiding Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement voor binnendienstmedewerkers (RVI®) heb je een kennisvoorsprong op collega’s en concurrenten. 

  Je hebt daarnaast een mooie opstap naar de 3-daagse training Risicomanagement op Arbeid en de Masterclasses Bedrijfskunde of HRM 1.0 t/m 4.0. Bedrijfskunde 1.0  / HRM 1.0. Dit wordt gezien als een mooie aanvulling op de RVI opleiding met een extra verdieping en verbreding van jouw kennis.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00.

  Programma

  Modules

  Module 1
  In deze module wordt uitgebreid het Financieel Risicomanagement en RI&E besproken. Wanneer je in het bezit bent van het diploma Wft Inkomen, dan heb je daar zeker profijt van.

  Module 2
  In deze module maak je kennis van het arbeidsrecht. Vanaf het moment van aanname van een medewerker tot en met uitdiensttreding en alles daar tussenin.

  Module 3
  In deze module wordt aandacht besteed aan het verzuimmanagement met aandacht voor gezondheidsmanagement.

  Module 4
  In de laatste module leer je op de juiste manier het gesprek aan te gaan en je goed voor te bereiden op het mondeling examen.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag de brochure aan.

  Programma
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4.5
  2 reviews
  Download brochure Inscrijven