Kijkje in de keuken

Op vrijdag 6 oktober willen we jullie uitnodigen bij tanteLouise, een organisatie van één van onze alumni, waarin we jullie willen inspireren met technologische en sociale innovatie. 

Op deze dag gaan we in op het innovatieklimaat van een organisatie, interne- en externe volwassenheid, samenwerkingen op verschillende niveaus en dat alles binnen het speelveld van de ouderenzorg. Het businessmodel van tanteLouise is echter interessant voor een grotere doelgroep dan alleen binnen de (ouderen)zorg, dus mocht je in een geheel andere sector werkzaam zijn voel je vooral welkom om ook aan te sluiten en je te laten inspireren. 

Wat is tanteLouise?

TanteLouise is een ouderenzorgorganisatie met 14 verpleeghuizen, een hospice en een geriatrisch revalidatiecentrum in het uiterste westen van Noord-Brabant. Daar zorgen zij voor mensen die niet zelfstandig kunnen wonen, meestal vanwege ouderdom of ziekten zoals Alzheimer of Korsakov. TanteLouise biedt specialistisch verpleegkundige zorg, behandelingen en begeleiding bij mensen thuis. Ook kunnen ouderen bij hen terecht voor zinvolle dagbesteding.

“De beste zorg, waar thuis ook is” Dat is de missie van tante. Met ruim 1.800 medewerkers en 600 vrijwilligers proberen ze dagelijks 1.300 cliënten in hun verpleeghuizen en 3.000 cliënten in de wijken gelukkig te maken. Zorg, daarmee bedoelen ze niet alleen medische zorg, maar ook: fijn wonen, sociale contacten, lekker eten en dingen ondernemen.

Ze zien dat mensen het gelukkigst blijven als ze zo lang mogelijk de touwtjes in eigen handen houden. Zoveel mogelijk zelf blijven doen. En deel blijven uitmaken van de samenleving. Als het even kan thuis, maar dan wel met de juiste hulp. Als dat niet meer gaat, in een van de huizen. TanteLouise maakt daarbij slim gebruik van de nieuwe zorgtechnologieën.

Hiermee slaat tanteLouise minstens drie vliegen in één klap. Het levert tevreden cliënten op, gemotiveerde medewerkers én - net zo belangrijk - ze maken de zorg in de toekomst haalbaar en betaalbaar. 

En vooral dat laatste is in het huidige zorglandschap een uitdaging. TanteLouise gelooft er sterk in dat er niet alleen gehandeld moet worden op basis van urgentie, maar dat dit ook moet blijven gebeuren vanuit visie. Hoe gaan we in onze samenleving het bedden tekort à 90.000 stuks opvangen? Wat betekent de dubbele vergrijzing voor onze samenleving? 

Het officiële programma zal snel volgen, maar naast een presentatie van tanteLouise zal er ook een interactieve groepssessie plaatsvinden en gaan jullie een kijkje nemen bij Hof van Nassau, één van de zorglocaties van tanteLouise waar bewoners kunnen leven in vrijheid, mogelijk gemaakt door een activerend klimaat en ondersteund door technologie.

Meer weten over de plannen van tanteLouise? Bekijk de video.

Programma vrijdag 6 oktober

10:30-11:00 Inloop
11:00-12:30 Presentatie tanteLouise 
12:30-13:00 Lunch
13:00-14:00 Samen aan de slag met een casus
14:00 Richting locatie voor bezoek
14:15-14.45 Rondleiding zorglocatie Hof van Nassau*
15.00 Einde

*Rondleiding alleen mogelijk bij maximaal 50 personen
 

Praktische informatie

  • Tijdstip: vrijdag 6 oktober
  • Locatie: Tante’s Zorglab: Drukkerij 3, 4651 SL Steenbergen. Dit zit op een bedrijventerrein op de onderste verdieping van een bedrijf genaamd DataByte. Hier is voldoende gratis parkeergelegenheid op het terrein. Graag parkeren in de vakken gereserveerd voor tanteLouise, wanneer deze vol zijn graag parkeren op het bedrijventerrein zelf.
  • Kosten: gratis voor alumni & huidige Avans+ Master deelnemers

 

Schrijf je hieronder in.