Skip to main content

RVI Consultant – Module 1 Duurzame Inzetbaarheid en Vitaliteit

 • niveau Postbachelor
 • duur 2 dagen
 • studiebelasting 5
 • studiekosten 695,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 09-10-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
rvi_consultant_duurzame_inzetbaarheid_vitaliteit
Iets voor jou?
 • Je hebt de opleiding Registeradviseur Verzuim en Inkomensmanagement of een soortgelijke opleiding reeds afgerond;
 • Je wil een nóg betere gesprekspartner zijn voor jouw klant op een breder gebied van inkomen en verzuim, zoals duurzame inzetbaarheid en vitaliteit;
 • Je wil je verder ontwikkelen van verzuimadviseur naar verzuimconsultant.

Waarom de opleiding RVI Consultant - Module 1 Duurzame Inzetbaarheid en Vitaliteit?

Als verzuim- en inkomensspecialist ben je dé gesprekspartner voor jouw klant. Vaak gaat de complexiteit van de vraag veel verder dan alleen het verzuim gebied. Soms gaan de vragen over duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. 

Vitaliteit kent vele definities, maar omvat (volgens TNO) de dimensies energie, motivatie en veerkracht, waarbij energie wordt gekenmerkt door zich energiek voelen, motivatie door doelen te stellen in het leven en moeite te doen om deze te behalen, en veerkracht door het vermogen om met de dagelijkse problemen en uitdagingen van het leven om te gaan.

Het vervolg op de leergang Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement (RVI), waarvan deze module een onderdeel is, maakt jou van een inkomensadviseur een inkomens consultant! Na het volgen van de volledige leergang RVI Consultant weet jouw relatie jou op nog meer terreinen van het speelveld van verzuim en inkomen te vinden. 

De leergang RVI Consultant bestaat naast de module Duurzame Inzetbaarheid en Vitaliteit nog uit de modules Strategisch Arbeidsrecht en Toekomstbestendig Adviseren.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt de RVI opleiding (of een soortgelijke opleiding) afgerond en bent werkzaam als adviseur verzuimmanagement (casemanager, HR-adviseur, verzuimadviseur). Je vindt het een uitdaging om je relaties op meerdere terreinen van het verzuim en inkomensvakgebied te adviseren.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Geen lange theoretische beschouwingen, maar leren door te doen. Dat is het uitgangspunt van de opleiding RVI Consultant. De leerstof is dan ook praktisch en sluit goed aan op jouw dagelijkse werkzaamheden. Je leert veel van mededeelnemers en je wordt begeleid door een zeer ervaren docent die zelf ook werkzaam is in het vak. 
   

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De volledige opleiding RVI Consultant duurt ca. 3 maanden en bestaat uit 6 bijeenkomsten van 5,5 uur (incl. pauze). Daarnaast ben je ongeveer 5 uur per week aan zelfstudie kwijt. 

  De module Duurzame Inzetbaarheid en Vitaliteit bestaat uit 2 bijeenkomsten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten per module voor de opleiding RVI Consultant zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 695,00
  • Leermiddelen: € 50,00
  • Arrangementskosten: € 50,00

  Hiervoor ontvang je na aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten (leermiddelen en arrangementskosten) worden belast met 9% btw.
  Wanneer je in één van onze registers staat, krijg je 10% korting op de opleidingskosten.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering
  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze module ontvang je een deelnamebewijs. Na het afronden van de volledige opleiding RVI Consultant ontvang je het certificaat RVI Consultant, Je mag de titel RVI®C voeren wanneer je in het RVI register staat vermeld.

  Daarnaast worden er PE uren in het RVI register vermeld.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van de module Duurzame Inzetbaarheid en Vitaliteit heb je een kennisvoorsprong op collega’s en concurrenten. Je kunt jouw klant nog beter van dienst zijn op een breder gebied van verzuim en inkomen.

  Je hebt daarnaast een nog mooiere opstap naar de 3-daagse training Risicomanagement op Arbeid Risicomanagement op arbeid en de Masterclasses Bedrijfskunde of HRM 1.0 t/m 4.0. Dit wordt gezien als een mooie aanvulling op de RVI opleiding met een extra verdieping en verbreding van jouw kennis.
   

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00.

  Programma

  Programma

  RVI Consultant - Module 1 Duurzame Inzetbaarheid en Vitaliteit

  Vitale medewerkers, verzuimen minder en herstellen sneller. Bevlogen medewerkers halen voldoening uit hun werk en voelen zich energiek, vitaal en trots. Vitale en bevlogen medewerkers zijn productiever, meer betrokken bij de organisatie, hun werk en collega’s en meer gemotiveerd om een extra stap te zetten. Zij willen zich blijven ontwikkelen en innoveren. Bij vitale medewerkers gaat het dus om de mate waarin medewerkers met energie, fitheid en veerkracht hun werk uit kunnen en willen oefenen. Nu en in de toekomst. 

  De volgende onderwerpen komen aan bod: 

  • Vitaliteit, gezondheid en leefstijl
  • Bevlogenheid, werkplezier, -geluk en arbeidsvreugde en motivatie werkvermogen, werkstress
  • Cultuur en leiderschap

  programma_rvi_consultant_module_1
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven