Skip to main content

RVI Consultant – Module 2 Strategisch Arbeidsrecht

 • niveau Postbachelor
 • duur 2 dagen
 • studiebelasting 5
 • studiekosten 695,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 06-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
rvi_consultant_strategisch_arbeidsrecht
Iets voor jou?
 • Je hebt de opleiding Registeradviseur Verzuim en Inkomensmanagement of een soortgelijke opleiding reeds afgerond;
 • Je wil een nóg betere gesprekspartner zijn voor jouw klant op een breder gebied van inkomen en verzuim, zoals verdieping op het arbeidsrecht;
 • Je wil je verder ontwikkelen van verzuimadviseur naar verzuimconsultant.

Wat leer je tijdens de opleiding RVI Consultant – Module 2 Strategisch Arbeidsrecht?

Als verzuim- en inkomensspecialist ben je dé gesprekspartner voor jouw klant. Vaak gaat de complexiteit van de vraag veel verder dan alleen het verzuim gebied. Soms gaan de vragen dieper in op het arbeidsrecht.

Om meer te weten te komen over het arbeidsrecht, zijn verdiepende inzichten van belang. In deze module maak je hier verder kennis mee.  

Het vervolg op de leergang Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement (RVI), waarvan deze module een onderdeel is, maakt jou van een inkomensadviseur een inkomens consultant! Na het volgen van de volledige leergang RVI-Consultant weet jouw relatie jou op nog meer terreinen van het speelveld van verzuim en inkomen te vinden. 

De leergang RVI Consultant bestaat naast de module Strategisch Arbeidsrecht nog uit de modules ‘Duurzame Inzetbaarheid en Vitaliteit’ en ‘Toekomstgericht Adviseren’.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt de RVI opleiding afgerond en bent werkzaam als adviseur verzuimmanagement (casemanager, HR-adviseur, verzuimadviseur). Je vindt het een uitdaging om je relaties op meerdere terreinen van het verzuim en inkomensvakgebied te adviseren.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Geen lange theoretische beschouwingen, maar leren door te doen. Dat is het uitgangspunt van de opleiding RVI Consultant. De leerstof is dan ook praktisch en sluit goed aan op jouw dagelijkse werkzaamheden. Je leert veel van mededeelnemers en je wordt begeleid door een zeer ervaren docent die zelf ook werkzaam is in het vak. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De volledige opleiding RVI Consultant duurt ca. 3 maanden en bestaat uit 6 bijeenkomsten van 5,5 uur (incl. pauze). Daarnaast ben je ongeveer 5 uur per week aan zelfstudie kwijt. 

  De module Strategisch Arbeidsrecht bestaat uit 2 bijeenkomsten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten per module voor de opleiding RVI Consultant zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 695,00
  • Leermiddelen: € 50,00
  • Arrangementskosten: € 50,00

  Hiervoor ontvang je na aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten (leermiddelen en arrangementskosten) worden belast met 9% btw.
  Wanneer je in één van onze registers staat, krijg je 10% korting op de opleidingskosten.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering
  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze module ontvang je een deelnamebewijs. Na het afronden van de volledige opleiding RVI-C ontvang je het certificaat RVI Consultant, Je mag de titel RVI®C voeren wanneer je in het RVI register staat vermeld.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van de module Strategisch Arbeidsrecht heb je een kennisvoorsprong op collega’s en concurrenten. Je kunt jouw klant nog beter van dienst zijn op een breder gebied van verzuim en inkomen.

  Je hebt daarnaast een nog mooiere opstap naar de 3-daagse training Risicomanagement op Arbeid Risicomanagement op arbeid en de Masterclasses Bedrijfskunde of HRM 1.0 t/m 4.0. Dit wordt gezien als een mooie aanvulling op de RVI opleiding met een extra verdieping en verbreding van jouw kennis.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00.

  Programma

  Programma

  RVI Consultant - Module 2 Strategisch Arbeidsrecht

  Na het volgen van deze module heb je je verder bekwaamd als adviseur in het arbeidsrecht. Je kunt jouw klant verder helpen met arbeidsrechtelijke kwesties.

  De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

  • Verdieping ontslagrecht: 
  • Flexibele arbeidsrelaties
  • Bijzondere bedingen in een arbeidsovereenkomst
  • Ziekte en arbeidsongeschiktheid
  • Daarnaast bestaat de mogelijkheid een eigen casuïstiek in te brengen.

  Programma_rvi_consultant_strategisch_arbeidsrecht
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven