Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Bachelor Bedrijfskunde

 • niveau Bachelor
 • duur 4 jaar
 • studiebelasting 10 uur zelfstudie + 6 uur bijeenkomsten + 24 uur werkplekleren per week
 • studiekosten 27.950,-
bachelor bedrijfskunde
Iets voor jou?
 • Je wilt op een praktijkgerichte manier toewerken naar een erkend bachelordiploma. 
 • Je wilt grip krijgen op de bedrijfsvoering en innovaties en optimalisaties realiseren. 
 • Je wilt met bredere bedrijfskundige kennis jouw positie op de arbeidsmarkt versterken. 

Ben jij een werkende professional en geïnteresseerd in vrijstellingen aan de hand van je reeds opgedane ervaring? Bekijk dan onze versnelde variant: Bachelor Bedrijfskunde voor werkende professionals.

Verschuivingen in de marktvraag, globalisering, digitalisering en meer aandacht voor duurzaamheid. Ontwikkelingen die grote invloed hebben op organisaties. Dit vraagt van jou om bedrijfskundig inzicht en leiderschap. Wil jij dit vertalen naar innovaties en optimalisaties binnen jouw afdeling en met jouw aanpak anderen activeren? Dan is onze Bachelor Bedrijfskunde iets voor jou.  

Hbo Bedrijfskunde met vrijstellingen mogelijk 

Avans+ richt zich op de werkende ambitieuze professional, waarbij je op basis van vooropleiding en werkervaring in aanmerking kunt komen voor vrijstellingen. Daardoor zijn er mogelijkheden om deze opleiding ook verkort te volgen. Heb jij al ervaring opgedaan als leidinggevende of adviseur? Dan kom je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor vrijstellingen voor de modules van de eerste 2 jaar van deze bacheloropleiding. Bekijk deze versnelde variant: Bachelor Bedrijfskunde voor werkende professionals.

Persoonlijk ontwikkeltraject

Met de Bachelor Bedrijfskunde werk je praktijkgericht binnen 4 jaar (240 EC) naar jouw bachelordiploma toe. Voor de start van de opleiding stellen onze opleidingsmanagers graag samen met jou een persoonlijk ontwikkeltraject op voor deze hbo-opleiding. 

Studeer a.d.h.v. ontwikkelvraagstukken uit jouw organisatie 

Tijdens de gehele opleiding ga je aan de slag met ontwikkelvraagstukken uit je eigen werksituatie. Je werkt niet vanuit een fictieve casus, maar direct aan opdrachten waar je dagelijks mee te maken hebt. Opdrachten die voorbijkomen zijn gericht op het realiseren van innovatie of optimalisatie binnen je team of organisatie. 

Leren van elkaar 

Onze docenten zijn professionals uit het vak en komen veelal uit de praktijk. De docenten werken met een vast programma en vaste groepen. Zo kom je in een groep van gelijkgestemde in ervaring én niveau om mee te sparren over casussen en opdrachten. Je leert van elkaars point of view en bouwt direct een breed netwerk op. 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De Bachelor Bedrijfskunde van Avans+ is bedoeld voor ambitieuze professionals die hun werkzaamheden willen optimaliseren en op een effectieve manier afdelings- en organisatiedoelstellingen willen behalen. Je wilt jouw keuzes en beslissingen kunnen onderbouwen en daarmee anderen overtuigen en leiderschap tonen. Je hebt behoefte aan meer verbreding en verdieping, zodat je de gehele bedrijfsvoering beter doorziet én beter kunt beïnvloeden. Voor jouw praktijk is het belangrijk dat je de opgedane kennis uit de Bachelor Bedrijfskunde direct kunt toepassen. Daarnaast wil jij graag verder groeien in jouw carrière en aanspraak maken op een hbo functie. 

  Als deelnemer aan deze Bachelor Bedrijfskunde van 4 jaar (voorheen Bedrijfskunde MER genoemd) ben je afgestudeerd voor je havo, vwo of mbo-4 opleiding en wil je verder doorgroeien naar een hbo-niveau. Je hebt momenteel nog weinig ervaring, maar je ambieert om bijvoorbeeld een functie als leidinggevende of adviseur te hebben. Het is vaak een vereiste om een managementopleiding afgerond te hebben om aanspraak te maken op bovenstaande of soortgelijke functies, daarnaast is een goed theoretisch fundament noodzakelijk om deze functies succesvol te kunnen uitvoeren. 

  Al enige ervaring? 

  Heb je momenteel al ervaring in een leidinggevende, adviserende of soortgelijke functie en ben je op zoek naar de erkenning op hbo-niveau én wil je je kennis verdiepen? Dan is mogelijk de opleiding Bachelor Bedrijfskunde voor werkende professionals een interessante optie voor jou. Op basis van je werkervaring kom je mogelijk in aanmerking voor de toekenning van vrijstellingen en kan je de opleiding verkort volgen. Zo kan je op een efficiënte en effectieve manier de opleiding volgen én een erkenning krijgen voor je reeds opgedane werk- en of opleidingservaring. 

  Neem contact op met onze opleidingsmanagers voor persoonlijk advies en bekijk samen welke opleiding het beste bij jouw situatie en ambitie past. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  Aandacht voor jouw ontwikkeling 

  Je persoonlijke ontwikkeltraject begint met een vrijblijvend intakegesprek met de opleidingsmanager. Hierin bekijk je samen of de opleiding goed past bij je huidige situatie en de ambitie die je voor ogen hebt. 

  Op weg naar jouw bachelordiploma Bedrijfskunde 

  In het intakegesprek is door de opleidingsmanager een advies gegeven met betrekking tot je individuele leerroute. Heb je na het intakegesprek besloten om te starten met de opleiding? Dan ga je starten met de leerroute die het beste bij je past. Je kan starten met jaar 1 maar het is ook mogelijk om te starten met het accelerate programma. Middels het behalen van het accelerate programma kan je in aanmerking komen voor vrijstelling van de modules van de eerste 2 jaar van de opleiding

  Persoonlijke en professionele ontwikkeling 

  De Bachelor Bedrijfskunde van Avans+ is praktijkgericht. Je gaat direct aan de slag met het toepassen van de theorie in jouw eigen werkzaamheden. Je krijgt ook nieuwe inzichten door de samenwerking met andere deelnemers en onder begeleiding van ervaren docenten, managers en experts. Zo leer je het beste uit jezelf te halen en past het direct toe in jouw organisatie. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt. 

  Indien je de reguliere opleiding gaat volgen, volg je het 4-jarige programma bestaande uit 16 blokken waarin steeds een bedrijfskundig thema centraal staat. Per blok hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten en bijeenkomsten. Je rondt ieder blok af met een opdracht binnen jouw organisatie met als resultaat een uitgewerkt verbeter- of vernieuwingsplan die je direct kunt inzetten in jouw praktijk. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie. 

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding bestaat uit 240 EC en duurt 4 jaar. De opleiding is echter sneller te doorlopen als je op basis van diploma's en werkervaring voor een deel van de opleiding wordt vrijgesteld. Je kan hier meer over lezen op Bachelor Bedrijfskunde voor werkende professionals.

  De studiebelasting bestaat uit bijeenkomsten, zelfstudie en werkplekleren. De studiebelasting varieert per deelnemer. Per module kan de studiebelasting voor jou anders zijn, doordat je keuzes kunt maken in het tempo en de manier waarop je leert, afhankelijk van wat je al beheerst. Er wordt verwacht dat je wekelijks ongeveer 10 uur besteedt aan zelfstudie en 6 uur aan bijeenkomsten. Voor het uitvoeren van opdrachten en werkplekleren, is het een vereiste dat je een werkweek hebt van minimaal 24 uur. 

  Per blok heb je maximaal 7 (online) bijeenkomsten, onder begeleiding van een docent of coach. De lestijden voor deze bijeenkomsten zijn van 15.00 tot 21.30 uur.  

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Bachelor Bedrijfskunde zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten: € 27.950,- 
  • Arrangementskosten: € 2.950,- 
  • Boeken: circa € 1.500,-. Deze schaf je zelf aan. 

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% boven op de opleidingskosten. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de Bachelor Bedrijfskunde ontvang je een erkend getuigschrift en mag je de Bachelor of Science (BSc) titel voeren. De Bachelor Bedrijfskunde van Avans+ is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO); CROHO: 34035.

  Na het ontvangen van je diploma, is het ook mogelijk om door te stromen naar een masteropleiding. 

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van de Bachelor Bedrijfskunde heb je een officieel erkend bachelor getuigschrift. Jouw positie in de arbeidsmarkt en binnen je organisatie is hiermee een stuk sterker geworden. Maar dat niet alleen; je streeft continu naar een optimale bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen. Je vertaalt strategische doelen naar een passend beleid voor jouw afdeling. 

  Je hebt een helicopterview ontwikkeld, kan hoofd- van bijzaken onderscheiden en bent bewuster van je eigen leiderschapskwaliteiten. Je kunt je keuzes beter en zelfverzekerder onderbouwen, zowel mondeling als schriftelijk en je ziet verbanden die leiden tot strategischer nadenken. 

  Met focus, bedrijfskundige kennis en leiderschap weet jij optimalisaties te realiseren binnen jouw organisatie. Daarnaast weet je hoe je externe trends en ontwikkelingen kunt vertalen naar innovatieve, haalbare oplossingen. Je hebt een kritisch reflectieve, proactieve en ontwikkelingsgerichte houding richting jezelf, jouw team of afdeling én de hele organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze hbo bedrijfskunde opleiding? Wil je in gesprek over de mogelijkheden om vrijstellingen voor een deel van de opleiding te krijgen? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Het programma van de Bachelor Bedrijfskunde bestaat uit de volgende fases:

  • Intake gesprek
  • Leerjaar 1: Inleiding in de organisatie
  • Leerjaar 2: Ontwikkel je managementvaardigheden
  • Leerjaar 3: Vergroot je bedrijfskundige kennis
  • Leerjaar 4: Krijg grip op de bedrijfsvoering en realiseer innovaties en optimalisaties

  Uitgangspunten van de opleiding zijn het optimaliseren van bedrijfsprocessen, realiseren van organisatiedoelstellingen en het vertalen van strategische doelen.  

  Jaar 1

  • Blok 1 Macro-economie en persoonlijk leiderschap (15 EC) 
   Kennis maken met de basisbeginselen van macro-economie. 
  • Blok 2 Inleiding organisatiekunde en methoden & technieken (15 EC) 
   Stilstaan bij wat een organisatie is en de verschillende sturingselementen die er binnen een organisatie kunnen zijn. 
  • Blok 3 Sociologie en organisatiepsychologie (15 EC) 
   Het onderzoeken van de belangrijkste organisatorische, financiële en juridische aspecten van jouw organisatie én de impact ervan. 
  • Blok 4 Marketing en corporate finance (15 EC) 
   Digitale revolutie en globalisering zorgen voor nieuwe businessmodellen, producten, diensten en klantverwachtingen. 

  Jaar 2

  • Blok 1 Inleiding management en operations management (15 EC)
   Aan de hand van elementen en de samenhang van het 7S-model kun je een omgeving van een organisatie en de invloed van deze omgeving beschrijven. 
  • Blok 2 Leidinggeven en projectmanagement (15 EC) 
   Het formuleren van projectdoelstellingen die in lijn zijn met de bedrijfsdoelen. 
  • Blok 3 Management accounting en financial accounting (15 EC) 
   Het adequaat verzamelen en verwerken van gegevens en informatie. 
  • Blok 4 Recht en ethiek en training managementvaardigheden (15 EC) 
   De verschuivende rol van een manager en hoe je hiermee kan omgaan. 

  Jaar 3

  • Blok 1 Verandermanagement (13,5 EC) 
   Het leren inspelen op veranderingen die op de organisatie af komen. 
  • Blok 2 Procesinrichting en beoordeling (14 EC) 
   In staat worden om op basis van een methode of techniek een (primair) proces te optimaliseren. 
  • Blok 3 De externe omgeving (15 EC) 
   Bewust worden van cultuurverschillen en (veranderende) opvattingen in de maatschappij die op korte dan wel op lange termijn van invloed zijn op de strategie van de organisatie. 
  • Blok 4 Financieel management (12,5 EC) 
   Leren om informatie te verzamelen, te ordenen en te rapporteren binnen de planning- en controlcyclus in de organisatie. Daarnaast bevat de module ook het onderdeel Adviesvaardigheden.  

  Jaar 4

  • Blok 1 Strategisch Management (15 EC) 
   Het ontwikkelen van het vermogen om met complexe en vaak tegenstrijdige organisatie overstijgende vraagstukken om te gaan en deze te vertalen naar consequenties voor de organisatie. 
  • Blok 2 Interne Beheersing (15 EC) 
   Het tijdig hebben van betrouwbare informatie, om je (strategische) doelen te realiseren en je organisatie in control houden. 
  • Blok 3 en 4 Afstuderen (27,5 EC) 
   In de laatste 2 blokken ga je aan de slag met een afstudeerproject. Hierin komt alles wat je in de eerdere blokken hebt geleerd samen. Het afstudeerproject is volledig gericht op jouw eigen praktijk.  

  Persoonlijk leiderschap

  Persoonlijk Leiderschap (7,5 EC) zit verweven in alle blokken (behalve het afstuderen) binnen deze bacheloropleiding Bedrijfskunde. Je ontwikkelt jezelf doelgericht, leert met een frisse blik vraagstukken te benaderen, jouw leiderschapskwaliteiten tonen en je gedrag effectief inzetten.  

  bachelor
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven