De opleiding Casemanagement Regie op Verzuim (Crov) helpt je om sterker en doelgerichter regie te voeren op (langdurig) verzuim.
Je ontwikkelt een scherp inzicht in wet- en regelgeving, leert schakelen tussen belangen van werknemer en werkgever en krijgt praktische handvatten om verzuimdossiers succesvol te begeleiden.
Met jouw rol als spil in het proces leer je effectief samenwerken met leidinggevenden, HR, bedrijfsartsen en het UWV. Ook is er volop aandacht voor gespreksvoering, schriftelijk adviseren en je persoonlijke ontwikkeling als casemanager.
Werk je in een organisatie of als externe professional en wil je steviger in je rol staan? Met deze opleiding groei je uit tot een betrouwbare regisseur van het verzuimproces, met impact op mens én organisatie.
Doelgroep
Je hebt een afgeronde bacheloropleiding of vergelijkbaar en bent werkzaam als (beginnend) casemanager binnen jouw eigen organisatie of je doet dit als dienstverlener voor andere organisaties.
Heb je niet het juiste opleidingsniveau en/of werkveld en wil je toch deelnemen aan deze casemanagement opleiding? Neem dan ook contact op met onze opleidingsmanagers voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.
Deze module is een onderdeel van de volledige postbacheloropleiding Register casemanagement verzuim; combineert CRoV en RCCM, waar ook de module RCCM onder valt. In dat geval behaal je 2 titels (CRoV en RCCM) in 1 opleiding en ontwikkel je je naast op individueel niveau (CRoV) ook op organisatieniveau, om je organisatie effectief te kunnen ondersteunen.
Werkvorm
Tijdens de module Casemanagement Regie op Verzuim staat de praktijk centraal. Jouw eigen praktijk, die van mededeelnemers en de praktijkomgeving en –ervaring van de docenten. Binnen het opleidingsprogramma maken we gebruik van verschillende leervormen zoals bijeenkomsten, praktijkopdrachten en een digitale leeromgeving. Middels ‘social learning’ heb je de mogelijkheid te leren waar, wanneer en met wie je dat wilt.
Gedurende de opleiding ga je aan de slag met opdrachten. Deze opdrachten zijn direct verbonden aan jouw eigen praktijk en hebben betrekking op inhoudelijke casuïstiek. Samen vormen deze opdrachten het portfolio CRoV. Daarnaast is er nog een ander onderdeel waarop je getoetst wordt, namelijk een assessment waarin je schriftelijke- en mondelinge communicatie getoetst wordt op basis van een door Avans+ aangereikte casus.
Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.
Tijdsinvestering
De opleiding Casemanagement Regie op Verzuim heeft een doorlooptijd van 20 weken en bestaat uit 8 bijeenkomsten. De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond-variant van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch en in een dagopleiding van 09:00u-16:00u op vrijdag in Utrecht.
Studiekosten
De kosten voor de opleiding Casemanagement Regie op Verzuim zijn als volgt:
Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Diploma
Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het certificaat Casemanagement Regie op Verzuim (CRoV), tevens kun je je inschrijven in het register Casemanager Regie op Verzuim (CRoV ®) van de beroepsvereniging RNVC. Kijk op de website van RNVC voor alle informatie en voorwaarden.
Met de afronding van de module Casemanagement Regie op Verzuim heb je de eerste stap gezet richting het postbachelordiploma Register Casemanagement. Op onze website of via een van onze opleidingsmanagers kun je meer te weten komen over hoe je een postbachelordiploma kunt behalen en de bijbehorende titel Rccm® die je mag dragen bovenop de CRoV-titel.
Resultaat
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling Voorlichting en Advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00.