Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Kwaliteits­functionaris laboratoria

4.5
2 reviews
 • niveau Postbachelor
 • duur 20 weken
 • studiebelasting 8 uur per week
 • studiekosten 3.795,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 08-10-2024 Breda
Download brochure
Download brochure
Kwaliteitsfunctionaris laboratoria
Iets voor jou?
 • Je bent een ervaren laboratoriummedewerker.
 • Je doel is je verder ontwikkelen op het gebied van kwaliteitssystemen.
 • Je wilt leren hoe je een kwaliteitssysteem opzet, implementeert en verbetert.

Wat houdt de opleiding tot Kwaliteitsfunctionaris in?

Een kwaliteitssysteem opzetten is vaak pas het begin. Hoe krijg je jouw collega’s hierin mee? En hoe houd je het in stand? Dit is de eerste opleiding in Nederland die je leert hoe je een dergelijk systeem opzet, implementeert én voortdurend verbetert.

Wat leer je in de opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria?

De opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria gaat in op de overeenkomsten en verschillen tussen de normen en regels op het gebied van kwaliteit, milieu en arbo. Je richt je vervolgens op het beheersen van de bedrijfsprocessen en de risico’s binnen het laboratorium. Belangrijker nog dan het vakinhoudelijke, is het motiveren van collega’s om ermee te werken. Daarom besteden we in deze opleiding extra veel aandacht aan cultuuraspecten, communicatie en omgaan met weerstand.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent een ervaren laboratoriummedewerker op minimaal bachelor-niveau. Je bent belast met of werkt mee aan de invoering, het beheer of de verbetering van een kwaliteitssysteem. Je wilt je verder ontwikkelen op dit gebied, maar dan wel zo dat het direct aansluit op je werksituatie. Je vindt het prettig dat je daarbij begeleiding en coaching krijgt.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria heeft een unieke aanpak. Je krijgt vooral te zien waarop wordt gelet bij inspecties. Je kijkt als het ware mee over de schouder van een auditor. Die aanpak maakt snel duidelijk waar je op moet letten bij het inrichten en evalueren van een kwaliteitssysteem.

  Interactief en ruimte voor eigen casuïstiek

  De culturele en sociale aspecten komen aan de orde tijdens een aparte module. Je krijgt inzicht in jouw manier van communiceren en het omgaan met weerstand en leert hoe je het anders aan kan pakken. Je leert inspelen op lastige situaties en je krijgt meer overtuigingskracht. Na iedere opleidingsdag ga je aan de slag met praktijkopdrachten. De resultaten daarvan presenteer je de volgende opleidingsdag. Zo ontstaat er onderlinge uitwisseling. Ervaren docenten en trainers begeleiden je in het leerproces.
   

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria telt 8 bijeenkomsten verspreid over ca. 20 weken. De bijeenkomsten van deze opleiding zijn alle dagen van 9.30-16.30 uur.

  Naast de bijeenkomsten dien je per week rekening te houden met circa 8 uur voor opdrachten en zelfstudie. De opleiding wordt afgesloten met een presentatiemiddag, inclusief feedback op de opdrachten.

  Bekijk HIER het overzicht van de betreffende dagen voor deze opleiding. 

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria zijn als volgt:

  • Opleidingskosten € 3.795,-.
  • Arrangementskosten € 400,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je een postbachelordiploma Kwaliteitsfunctionaris met een specificatie van de behaalde resultaten.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van de opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria heb je gedegen kennis over kwaliteitssystemen en de onderlinge verbanden. Je kunt keuzes binnen jouw kwaliteitssysteem onderbouwen. Bovendien kun je jouw collega’s motiveren mee te werken en weerstanden te overwinnen. Je beheerst het vak aantoonbaar beter.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Het programma van de opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria bestaat uit 8 modules, verdeeld over 8 bijeenkomsten:

  • Managementsystemen
  • Handboek en documentenbeheer
  • Planmatig opzetten managementsysteem
  • Personeelsbeleid en cultuur
  • Product- en proceskwaliteit
  • Gebruik en beheer apparatuur
  • Risicomanagement, change control en deviatiemanagement
  • Verbetermanagement

  Omdat je in je werk als kwaliteitsfunctionaris samenwerkt met het management en te maken hebt met motiveren van medewerkers, is er in de opleiding ook veel aandacht voor persoonlijke vaardigheden.

   

  Programma
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4.5
  2 reviews
  Download brochure Inscrijven