Wanneer je binnen je werk betrokken bent bij het ontwikkelen van nieuwe analysemethodes of de structuuropheldering van verbindingen, heb je inzicht nodig in de fysisch-chemische eigenschappen van moleculen. Soms is die kennis in de loop der jaren verwaterd. Het gaat dan vaak over vragen als: Hoe kan ik de ruimtelijke structuur van een verbinding bepalen, waarom gedraagt de ene verbinding zich als een zuur en de andere als een base, wat maakt de ene verbinding vluchtiger dan de andere, welk oplosmiddel kies ik voor een monster, hoe kan ik logische keuzes maken voor de (chromatografische) scheiding van verbindingen, welke fragmenten van een verbinding kan ik verwachten in een massaspectrum?
In deze cursus krijg je antwoord op deze en andere vragen. Je leert weer moleculen lezen, dat wil zeggen dat je vanuit de molecuulstructuur (geometrie, aard en plaats functionele groepen) voorspellingen kunt doen over het gedrag van verbindingen. Dat doen we vanuit het perspectief van de analytisch chemicus.
Doelgroep
Je bent analist in een laboratorium op MBO+ niveau en hebt enige ervaring met chromatografie. Je wil meer inzicht krijgen in de opbouw van organische verbindingen en hoe hun fysisch-chemische, chromatografische en spectrofotometrische eigenschappen worden bepaald door hun molecuulstructuur. Of je wil meer begrijpen van het gedrag en de reactiviteit van verbindingen bij massaspectrometrie. Je wil je kennis op dit gebied graag opfrissen en uitbreiden.
Werkvorm
De opleiding bestaat uit 6 contactdagen verspreid over 3 maanden. Per contactdag worden twee onderwerpen behandeld. De lessen dienen als inleiding en terugkoppeling van opdrachten, die je in zelfstudie tussen de lessen uitvoert, zodat de lessen heel interactief worden en toegespitst zijn op je leerwensen. Daarbij maken we gebruik van de virtuele leeromgeving Connect+. Tussen de contactmomenten met de docenten kun je altijd een beroep doen op hun ondersteuning.
Om de theorie uit de lessen zo goed mogelijk te kunnen integreren in jouw eigen praktijk ga je parallel aan de lessen op je werk een eindopdracht uitvoeren.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Tijdsinvestering
De cursus beslaat totaal 6 lesdagen van 6 uur. De bijeenkomsten van deze opleiding zijn op vrijdag van 9.00-16.00 uur.
Daarnaast besteed je per cursusdag nog 8 uur aan zelfstudie. Met het praktijkwerkstuk op je werk ben je 5 halve dagen bezig. Inclusief het schrijven van het rapport en het voorbereiden van de presentatie van het praktijkwerkstuk bedraagt dat 40 uur. Totaal komt de tijdsinvestering daarmee op ca. 90 uur. Verspreid over 14 weken (exclusief vakanties) is dat een weeklast van gemiddeld 6 uur, inclusief contacttijd.
Bekijk HIER het overzicht van de betreffende dagen voor deze opleiding.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiekosten
De kosten voor de opleiding Fysisch-chemische eigenschappen van organische verbindingen zijn als volgt:
Hiervoor ontvang je voor aanvang van de cursus een factuur.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.
Als de onderwerpen van dag 3 of 4 niet relevant voor je zijn, kun je hier vrijstelling voor krijgen en krijg je € 300,- korting. Neem daarvoor telefonisch contact op via 076 - 525 88 88.
Diploma
Na het afronden van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.
Resultaat
Na deze cursus kun je van aan de hand van de structuur van een verbinding stofeigenschappen als polariteit, oplosbaarheid en vluchtigheid verklaren. Je kunt voorspellingen doen over het gedrag van stoffen bij chromatografische analyses, monstervoorbewerking en bij spectrofotometrische of massapectrometrische detectie.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.