Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Thema opleidingen in Chemie
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties

Basisvaardigheden voor laboranten

Niveau Post-mbo
Duur 3 maanden
Studiekosten € 2850,-
Bekijk opleiding Download brochure

Toegepaste chemie

Niveau Postbachelor
Duur 8 maanden
Studiekosten € 4200,-
Bekijk opleiding Download brochure

Basischemie niveau 3 (TL)

Niveau Post-mbo
Duur 5 maanden
Studiekosten € 2395,-
Bekijk opleiding Download brochure

Basischemie niveau 4 (HAVO)

Niveau Post-mbo
Duur 5 maanden
Studiekosten € 2395,-
Bekijk opleiding Download brochure

Fysisch-chemische eigenschappen van organische verbindingen

Niveau Postbachelor
Duur 4 maanden
Studiekosten € 2750,-
Bekijk opleiding Download brochure

Liever een maatwerktraject?

Bekijk de mogelijkheden
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
Keurmerken en accreditaties. Opleidingen met kwaliteit.

Wil je alles weten over de chemische aspecten van jouw in het laboratorium? Er zijn veel onderwerpen op het gebied van chemie waar analisten of andere medewerkers binnen de (chemische) industrie zich in kunnen verdiepen en specialiseren. Werk aan jouw ontwikkeling met een chemieopleiding binnen laboratoriumtechniek van Avans+.

Werken aan jouw ontwikkeling met een chemie opleiding van Avans+

Avans+ biedt een aantal chemieopleidingen en cursussen op verschillende niveaus. De opleiding Basischemie voor laboratoriummedewerkers en procesoperators is bedoeld voor laboranten zonder relevant diploma, die behoefte hebben aan basiskennis chemie en de chemische achtergronden van hun werk. Met de opleiding Fysisch-chemische eigenschappen van organische verbindingen kunnen analisten of laboratoriummedewerkers hun kennis op het gebied van organische chemie opfrissen en uitbreiden.

HBO chemie deeltijd: postbachelor chemisch analist

Als enige opleider in Nederland biedt Avans+ een postbacheloropleiding Chemisch analist op maat. Je hebt de behoefte je verder te ontwikkelen, maar je wilt geen reguliere opleiding volgen van een aantal jaar? Daar bieden we door deze opleiding een oplossing voor. Bij ons kun je op maat jouw eigen opleiding samenstellen; zowel inhoudelijk als qua studieduur. Je kunt werken aan jouw professionele ontwikkeling, maar bij Avans+ hechten we ook veel waarde aan het persoonlijk leiderschap. Dit houdt in dat we je kunnen helpen bij het ontwikkelen van jouw generieke vaardigheden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld communiceren met opdrachtgevers en op de werkvloer. Wil je meer informatie over dit maatwerktraject? Neem contact op met een van onze opleidingsmanagers.

Verkrijg basiskennis chemie door interactie met ervaren docenten

Onze opleidingen en cursussen chemie worden gekenmerkt door praktijkgerichtheid. De docenten waarvan je les krijgt, zijn ervaringsdeskundigen uit het werkveld. Je hebt tijdens de bijeenkomsten veel interactie en kunt ook al jouw vragen direct stellen. De meeste chemie opleidingen vinden plaats in ons eigen laboratorium, waar je werkt aan praktijkcases, met leveranciersonafhankelijke apparatuur.

Nog vragen over de chemie opleidingen?

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen over de opleidingen chemie? Je kunt altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvend en persoonlijk advies over laboratoriumtechniek opleidingen. Wij denken graag met jou mee!

Lees meer