Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Laboratoriumtechniek - Statistiek
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties

Praktische statistiek met Excel 1 voor kwaliteitscontrole

Niveau Post-mbo
Duur 6 dagdelen
Studiekosten € 1995,-
Bekijk opleiding Download brochure

Praktische statistiek met Excel 2 voor methodevalidatie

Niveau Post-mbo
Duur 3 dagen
Studiekosten € 1995,-
Bekijk opleiding Download brochure

Design of experiments (DOE) in de praktijk

Niveau Post-mbo
Duur 8 dagdelen
Studiekosten € 2425,-
Bekijk opleiding Download brochure
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
Keurmerken en accreditaties. Opleidingen met kwaliteit.

Maximale informatie halen uit een minimaal aantal experimenten? Het altijd juist interpreteren van de uitkomsten van statistische functies? Wij bieden diverse opleidingen op het gebied van statistiek. Blijf leren en ontwikkelen met Avans+.

Nauwkeurigheid in laboratoria: statistiek is van cruciaal belang

Een goede statistische verwerking van meetgegevens wordt steeds belangrijker op laboratoria. Niet alleen omdat nieuwe analysemethoden steeds meer meetgegevens genereren, maar ook door de strenger wordende kwaliteitseisen van klanten en de groeiende aandacht voor validatie van analyseapparatuur. Als laboratoriummedewerker dien je altijd nauwkeurig te werk te gaan. Inzicht en gevoel voor statistiek helpen je hierbij.

Statistiek opleidingen bij Avans+, van proces naar de praktijk

Avans+ biedt laboratoriummedewerkers die regelmatig meetgegevens verwerken en beoordelen een aantal statistiekopleidingen op verschillende niveaus. Werk je in een ISO of GMP gecertificeerd lab, dan dien je te werken volgens bepaalde procedures. In onze cursus Omgaan met ISO normen en statistiek voor laboranten leer je de waarde van de door jou geproduceerde getallen in te schatten. Heb je behoefte aan een meer praktijkgerichte cursus met begeleiding bij de integratie op je eigen werk? Hiervoor bieden wij 2 cursussen aan. Praktische statistiek met Excel 1 voor kwaliteitscontrole. In deze cursus leer je alles wat je nodig hebt voor het verwerken van uw meetgegevens. Als vervolg op deze cursus kun je deelnemen aan Praktische statistiek met Excel 2 voor methodevalidatie. Hierbij komt alle statistiek die nodig wordt geacht voor methodevalidatie en instrumenten ruimschoots aan de orde. En wil je leren hoe je een onderzoek opzet en experimenten ontwerpt? Dan kunt je de cursus Design of experiments (DOE) in de praktijk volgen.

Theorie afgewisseld met praktijk

Je krijgt les van ervaren docenten, die hun sporen op gebied van statistiek binnen laboratoria bij vele bedrijven hebben verdiend. De theorie wordt afgewisseld met praktijkopdrachten die je onder begeleiding van onze docent op een laptop met behulp van Excel uitvoert. Door de mix van theorie en praktijk blijven de bijeenkomsten verzekerd van een dynamisch karakter.

Benieuwd of een statistiekopleiding in laboratoriumtechniek iets voor jou is?

Ben je benieuwd of een van onze statistiekopleidingen iets voor jou is? Je kunt hierover altijd contact met ons opnemen. Met een vrijblijvend en persoonlijk advies helpen wij je graag verder!

Lees meer