Skip to main content

Kinderopvang

Download brochure
kinderopvang
Filter de opleidingen
Niveau
Locaties

Manager kinderopvang (basis)

Niveau Postbachelor
Duur 20 weken
Studiekosten € 2750,-
Bekijk opleiding Download brochure

Manager kinderopvang (verdieping)

Niveau Postbachelor
Duur 30 weken
Studiekosten € 5900,-
Bekijk opleiding Download brochure

Alle kinderopvang opleidingen

Bekijk het volledige aanbod
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Keurmerken en accreditaties. Opleidingen met kwaliteit.

Kinderopvangopleidingen

Ontdek het brede aanbod kinderopvang opleidingen bij Avans+. Of je nu op zoek ben naar verdieping in je huidige functie als leidinggevende in de kinderopvang of dat je jezelf juist wilt omscholen vanuit een functie buiten het onderwijs naar een positie in de kinderopvang. 

Welke opleiding voor kinderopvang?

Als je ambitie hebt om manager te worden om jouw bedrijfskundige kennis en vaardigheden binnen de kinderopvang te ontwikkelen dan is een van deze opleidingen wat voor jou. Afhankelijk van je situatie is er altijd een opleiding kinderdagverblijf die het beste bij je past. Zo is de opleiding Manager kinderopvang (basis) gericht op het aanleggen van een stevige bedrijfskundige basis om leiding te kunnen geven aan een kinderopvanglocatie. Bijvoorbeeld als je nu pedagogisch medewerker bent. Daarnaast is deze opleiding ook geschikt als je momenteel niet werkzaam bent in de kinderopvang of onderwijs sector. Ben je op zoek naar meer verdieping en heb je de ambitie op jezelf verder te ontwikkelen als locatie- of zelfs regiomanager in de kinderopvang? Dan past de opleiding Manager kinderopvang (verdieping) beter bij je. In deze opleiding werk je vanuit verschillende invalshoeken aan jouw leiderschap.

Opleidingen kinderopvang en werken

Onze flexibele opleidingen zorgen ervoor dat het volgen van een opleiding tot leidinggevende in de kinderopvang mogelijk is naast je huidige baan. De bijenkomsten vinden plaats in de middag of avond en een deel van de opleiding bestaat uit ook uit zelfstudie. Het uitgangspunt van de opleidingen kinderopvang bij Avans+ is dan ook dat je de opleiding zoveel mogelijk kunt combineren met de praktijk. 
 

Hbo kinderopvang

De opleidingen van Avans+ zijn postbachelor opleidingen. Dit wilt zeggen dat het kinderopvang opleidingen zijn op hbo niveau. Om de opleidingen te volgen zonder een hbo bachelordiploma is een test noodzakelijk om aan te tonen dat je wel beschikt over hbo werk- en denkniveau. Op deze manier kun je dus ook zonder een hbo bachelordiploma, als je bijvoorbeeld wel een mbo-niveau 4 diploma hebt, wel deelnemen aan deze opleidingen in de kinderopvang.   

Opleidingen kinderopvang starten

Op zoek naar nog meer informatie over welke opleidingen er mogelijk zijn in de kinderopvang? Download dan de brochure. Heb je een vraag of behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee.
 

Lees meer