Skip to main content

Manager kinderopvang (basis)

 • niveau Postbachelor
 • duur 20 weken
 • studiebelasting 10-15 uur per week
 • studiekosten 2.750,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 04-09-2024 Amsterdam
  • 04-09-2024 Breda
  • 04-09-2024 Online
  • 20-11-2024 Amsterdam
  • 20-11-2024 Breda
  • 20-11-2024 Nijmegen
  • 20-11-2024 Rotterdam
Download brochure
Download brochure
Manager kinderopvang (basis)
Iets voor jou?
 • Je bent pedagogisch medewerker en je hebt de ambitie om jezelf te ontwikkelen tot manager in de kinderopvang. 
 • Je bent leidinggevende buiten de kinderopvang en je wilt je ontwikkelen om (beter) leiding te kunnen geven binnen de kinderopvang.
 • Je krijgt de ruimte van je leidinggevende om jezelf binnen de kinderopvang tot manager te ontwikkelen. Je mag hiervoor opdrachten uitvoeren in je eigen werkpraktijk.

Opleiding manager kinderopvang

Heb jij de ambitie om manager te worden in een van de meest waardevolle sectoren die er bestaat? Wil jij groeien in jouw leiderschap? En wil je jouw bedrijfskundige kennis en vaardigheden binnen de kinderopvang ontwikkelen? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Wat doet een manager kinderopvang?

Als manager kinderopvang heb jij een belangrijke taak en verantwoordelijkheid om de organisatie draaiende te houden en daarmee kinderen een fijne plek te geven om zich te ontwikkelen. Je bent in staat om snel te schakelen en tegelijkertijd oog te hebben voor de lange termijn. Je ondersteunt pedagogisch medewerkers optimaal in hun werk, borgt de kwaliteit, past risicomanagement toe en bouwt aan de interne organisatie.

Opleiding kinderopvang en werken

Met de opleiding Manager kinderopvang kun je werken en leren tegelijkertijd. Doordat de opleiding bestaat uit bijeenkomsten in de avond kun je dit goed combineren met je baan. Doordat je elke module afzonderlijk afrondt, kun je zelf het tempo van je opleiding bepalen. 

De opleiding Manager kinderopvang (basis) is opgebouwd uit twee modules van elk 10 weken waarin je vanuit verschillende invalshoeken werkt aan jouw leiderschap. Je krijgt hiermee een stevige bedrijfskundige basis om leiding te kunnen geven aan een kinderopvanglocatie. De leerlijnen ‘communicatie’ en ‘persoonlijk leiderschap’ lopen als een rode draad door de opleiding heen en zorgen ervoor dat je een communicatief sterke en zelfbewuste leider wordt. 

Wat deze opleiding zo bijzonder maakt? Je bereidt je ook alvast voor op een carrière als adjunct-directeur van een basisschool of IKC. Na het afronden van deze opleiding heb je al een deel van de opleiding Schoolleider basisbekwaam behaald.

Manager kinderopvang (basis)
  Doelgroep

  Doelgroep

  • Je bent pedagogisch medewerker met minimaal 1 jaar werkervaring, je bent in het bezit van minimaal een mbo-niveau 4 diploma, je hebt hbo werk- en denk niveau en je hebt de ambitie om jezelf te ontwikkelen tot (locatie- of vestigings)manager in de kinderopvang.*
  • Je bent leidinggevende buiten de kinderopvang, je hebt minimaal een mbo-niveau 4 opleiding, je hebt hbo werk- en denkniveau en je wilt je ontwikkelen om (beter) leiding te kunnen geven binnen de kinderopvang.*
  • Je krijgt de ruimte van je leidinggevende om jezelf binnen de kinderopvang tot manager te ontwikkelen. Je mag hiervoor opdrachten uitvoeren in je eigen werkpraktijk.

  * Om hbo werk- en denkniveau aan te tonen is een test noodzakelijk wanneer je niet in het bezit bent van een bachelordiploma.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De opleidingen van Avans+ zijn praktijkgericht. Je werkt per module individueel en in leerteams aan een opdracht binnen jouw eigen organisatie en je krijgt les van experts die zelf ook werkzaam zijn in of voor de kinderopvang. Ze kennen jouw praktijk en kunnen je daardoor optimaal begeleiden. Per module zit je in een groep waarin leerteams worden gevormd van 3 à 4 deelnemers. Gezamenlijk verdiepen jullie je theoretisch en praktijkgericht in de vakinhoud. De samenstelling van een leerteam bepaal je zelf. 
  Je rondt elke module af met een beroepsprestatie binnen jouw eigen organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
   

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze opleiding bestaat uit 2 modules van elk 10 weken met 4 bijeenkomsten op de woensdag van 18.30 - 21.30 uur. De studiebelasting van deze opleiding is 10 - 15 uur per week.

  Naast de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig literatuur en werk je aan je beroepsprestatie. Dit is de opdracht waarmee je elke module afrondt. Ook werk je samen met je leerteam aan opdrachten, deel je ervaringen en voorzie je elkaar van feedback. Het online leerplatform ondersteunt je hierbij. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zoveel mogelijk kunt integreren met je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je levert binnen jouw organisatie.

  Doordat je elke module afzonderlijk afrondt kun je zelf het tempo van je opleiding bepalen. Je kunt alles achter elkaar volgen, maar ook pauzes nemen tussen de modules.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Manager Kinderopvang (basis) zijn als volgt:

  +    Opleidingskosten: € 2.750,-.
  +    Boeken: circa € 200,-. Deze schaf je zelf aan.
  +    Arrangementskosten € 210,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Indien je niet over de juiste vooropleiding beschikt, kan het zijn dat je een toelatingsassessment (een VIT-test) dient af te leggen. De kosten hiervoor zijn €195,- .

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering
  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

   

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de twee modules van deze opleiding ontvang je het postbachelor diploma Manager kinderopvang (basis). Met dit diploma heb je een deel van de gehele opleiding Manager kinderopvang behaald. Het is mogelijk om later de verdieping te volgen.

  De module Teamontwikkeling in de kinderopvang geeft vrijstelling voor de de module Teamcoaching van de opleiding Schoolleider basisbekwaam. Hiermee kun je de opleiding tot adjunct-directeur binnen het basisonderwijs of IKC versneld doorlopen. 

  Vervolgopleidingen
  Na het succesvol afronden van deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding Manager kinderopvang (verdieping) en Schoolleider basisbekwaam

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de opleiding Manager kinderopvang (basis) ben je toegerust met een stevige basis om leiding te kunnen geven aan de kinderopvang. Wij leiden je op tot een communicatief sterke en zelfbewuste leider.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00.

  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven