Master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Bij Avans+ bieden we verschillende gespecialiseerde masteropleidingen in kinesitherapie aan: bekkentherapie, kinesitherapie bij kinderen, oncologische kinesitherapie, geriatrische kinesitherapie en psychosomatische kinesitherapie. Hebt u al een masteropleiding in kinesitherapie gevolgd en wilt u zich graag verder specialiseren? Via ons uniek Master-na-master traject kunt u in amper 1,5 jaar een tweede Master Kinesitherapie behalen.

Iets voor u?

Wel als: 

  • u in september al aan uw Master Bekkentherapie wilt beginnen. 
  • u al een Master Kinesitherapie hebt en binnen 1,5 jaar graag een tweede Master wilt behalen. 
  • een praktijkgerichte opleiding met slechts 60 studiepunten en Blended Learning u aanspreekt.

Zowel zelfstandige met een vrij beroep (in hoofd- of bijberoep) als ondernemingen komen in aanmerking om gebruik te maken van de masteropleidingen in kinesitherapie bij Avans+ met kmo-portefeuille. Bent u in loondienst? Attendeer dan uw werkgever op deze mogelijkheid.

Zo ervaarden Vlaamse deelnemers onze Masters 

Bent u benieuwd of andere Vlaamse deelnemers erg moesten wennen aan de Nederlandse aanpak? Of misschien vraagt u zich wel af of de manier van lesgeven anders is? Laura en Lauren, twee Belgische deelneemsters, delen graag hun ervaring met de Master Bekkentherapie bij Avans+. U leest er alles over in de blog Avans+ leidt Belgische bekkenfysiotherapeuten op met de Master Pelvic Physical Therapy Ook in andere vakgebieden leiden wij Vlaamse deelnemers op, lees de ervaring van Joren, Alexander en Kenneth die bij ons hun Master Pipeline Technology halen. 

Behaal uw (volgende) master via de kmo-portefeuille

Sinds augustus 2022 is Avans+ erkend dienstverlener van de kmo-portefeuille. Wat betekent dit voor u? Dat onze geaccrediteerde opleidingen door financiële steun van de Vlaamse overheid nu nog toegankelijker zijn voor u en uw organisatie. Zo krijgt u een unieke kans om voordelig een masteropleiding in kinesitherapie te volgen bij Avans+. Onze masteropleidingen vallen binnen hetzelfde NVAO accreditatiekader, wat betekent dat de opleiding ook in Vlaanderen wordt erkend. Deze mooie opportuniteit staat u bovendien op slechts 10 minuten van de Belgische grens te wachten. Een masteropleiding in Nederland volgen, was nog nooit zo laagdrempelig.


Wilt u weten of u of uw organisatie in aanmerking komt voor subsidies via de kmo-portefeuille? Meer informatie over de kmo-subsidie en de toekenningsvoorwaarden vind u op de website van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Bekkenfysiotherapie, wat houdt het in?

Van alle specialisaties die Avans+ aanbiedt voor fysiotherapeuten, is de Master Bekkenfysiotherapie waarschijnlijk de onbekendste. ‘Onbekend maakt in dit geval ook echt onbemind’, vertelt Heidi Moossdorff, hoofddocent bekkenfysiotherapie bij Avans+. ‘En dat is jammer, want er is een enorm tekort aan bekkenfysiotherapeuten.’ De hoogste tijd om eens beter te kijken naar deze specialisatie. Wat is bekkenfysiotherapie en wat doet een bekkenfysiotherapeut precies? U lees het in de blog.