Jaarrekeningen opstellen, lijstjes en posten afvinken… de tijd dat een accountant alleen een controlerende rol had, is voorbij. Het speelveld is tegenwoordig zeer dynamisch. Traditionele werkzaamheden worden meer en meer overgenomen door geautomatiseerde systemen, terwijl je als accountant een adviserende rol krijgt. Welke conclusies kunnen er uit de cijfers worden getrokken? Hoe kan de ondernemer het bedrijf verder ontwikkelen? Als specialist zoek jij naar optimalisaties en help je toekomstdromen te realiseren. 

Uiteenlopende werkzaamheden voor diverse klanten en dat iedere dag weer… Lijkt dat je wel wat? Een accountancy-opleiding is een logische volgende stap als je verder wilt komen in je vakgebied. Bijvoorbeeld omdat je door wilt groeien van assistent-accountant naar accountant. Welke opleiding je nodig hebt om accountant te worden, hangt af van je vooropleiding en ervaring. Je kunt een verkort schakelprogramma of een volledige praktijkopleiding AA volgen. 

Na het afronden van de accountancy-opleiding ben jij specialist in het vakgebied. Hoe groot, klein of uitdagend de klantvraag ook is: als accountant draagt jouw persoonlijke advies direct bij aan de financiële gezondheid van organisaties. 

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Ontdek welke opleiding en leerroute het beste bij jou passen in een vrijblijvend adviesgesprek.