Skip to main content

Postbachelor Controller

Postbachelor Controller
iets voor u?
 • U heeft minimaal 3 jaar relevante werkervaring als controller
 • U wilt doorgroeien naar de rol van business controller
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 8 maanden
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten € 6.360,-
 • startdata
  • 19-03-2018 Breda
  • 19-03-2018 Houten
  • 19-03-2018 Amsterdam
  • 19-03-2018 Eindhoven
  • 19-03-2018 Apeldoorn
Bekijk alle startdata en locaties

Postbachelor Controller

De controller van vandaag kan zich niet meer beperken tot cijfers. Het gaat om wat achter die cijfers schuilgaat: de financiële dynamiek van de organisatie. Dat vraagt om een andere werkwijze en benadering. Als moderne controller zijn uw kerntaken: sturen op toegevoegde waarde, risicomanagement, het behalen van strategische doelstellingen en het betrouwbaarder maken van informatiestromen.

Aan u de uitdaging om actief mee te denken over het financieel gezond maken of houden van uw organisatie. Als controller verandert uw rol van scorekeeper naar adviseur van het management of bestuur.

lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U kunt ook onder bepaalde voorwaarden in deze postbachelor Controller instromen als u de opleiding Assistent controller succesvol heeft afgerond.

  Doorstroom naar de master

  De postbachelor Controller is gelijk aan de Masterclass I van de door NVAO geaccrediteerde Master in Controlling. Wilt u na afronding van deze postbachelor doorgaan voor uw getuigschrift Master of Science, dan stroomt u in in de Masterclass II van de Master in Controlling.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De postbachelor Controller bestaat uit 4 inhoudelijke modules. U sluit elke module af met een tentamen of een paper. Daarnaast volgt u de modules Persoonlijk leiderschap, Methoden en technieken van onderzoek en voert u een praktijkonderzoek.

  Businessproject

  Het praktijkonderzoek verricht u samen met 2 of meerdere mede deelnemers in het business project bij uw eigen organisatie of die van uw mededeelnemer(s). Op basis van uw onderzoek brengt u advies uit aan de organisatie

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De postbachelor Controller duurt 8 maanden. De 15 bijeenkomsten vinden eens per 2 weken plaats in de middag- en avonduren. Naast de bijeenkomsten dient u voor zelfstudie ongeveer 10 tot 15 uur per week te reserveren. Deze uren gebruikt u bijvoorbeeld voor het bestuderen van de literatuur, het schrijven van papers en het verrichten van onderzoek in het kader van het businessproject.

  Studiekosten

  Studiekosten

  Dit zijn de kosten van de postbachelor Controller:

  • Opleidingskosten: € 6.360,- (vrij van btw)
  • Boeken: circa € 500,- (exclusief 6% btw). Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 575,- (exclusief 6% btw)

  U ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Postbachelor Controller in termijnen betalen

  Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 5 maandelijkse termijnen van € 1.290,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Als u de opleiding succesvol heeft afgerond ontvangt u het postbachelordiploma Controller.

  Resultaat

  Resultaat

  Na de postbachelor Controller kunt u uw rol van controller niet alleen financieel inhoudelijk, maar ook bedrijfskundig vormgeven. Zo levert u een belangrijke bijdrage aan de prestaties en continuïteit van de organisatie. U kunt relaties leggen tussen strategie, organisatie, informatie en sturing. Ook kunt u concrete, passende en uitvoerbare beheersmaatregelen ontwerpen en uitvoeren en het management hierover informeren en adviseren. Kortom, u bent een volwaardig adviseur van het management of bestuur.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01.

  Programma
  Postbachelor Controller

  Het programma van de Postbachelor Controller bestaat uit de volgende modules:

  • Strategie
  • Operations management
  • Management accounting & control 1
  • Bestuurlijke informatievoorziening 1

  programma Postbachelor Controller
  • Ik ben door de opleiding ‘opgefrist’ en ik kan met een andere zienswijze bepaalde, nuttige discussies op gang brengen die voorheen als normaal werden behandeld.

   testimonial-finance-maartjegoos
   Maartje Goos
   Controller
  • De opleiding heeft geheel aan onze verwachtingen voldaan! Vooral de deskundigheid en het enthousiasme van de docenten hebben voor mij persoonlijk erg stimulerend gewerkt.

   testimonial-finance-erikboers
   Erik Boers
   Controller
  • Het is mijn werkgever niet ontgaan dat ik deze opleiding heb gevolgd. Buiten het feit dat ik nu over meer kwaliteiten beschik, is het resultaat van mijn eindopdracht daadwerkelijk in praktijk gebracht.

   testimonial-finance-ankiecapello
   Ankie Capello
   Controller
  Bekijk alle referenties
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven