Skip to main content

Postbachelor Controller

Postbachelor Controller
iets voor u?
 • U bent business controller of u heeft de ambitie om een functie als business controller te gaan bekleden
 • U wilt uw invloed en impact vergroten aan de hand van inhoudelijke vakkennis die u direct kunt toepassen in uw werkomgeving
 • U bent reeds in het bezit van een afgeronde bedrijfskundige bachelor opleiding
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 8 maanden
 • studiebelasting 10 - 15 uur per week
 • studiekosten 6.360,-
 • startdata
  • 28-10-2019 Breda
  • 28-10-2019 Utrecht
  • 28-10-2019 Eindhoven
  • 28-10-2019 Amsterdam
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven

Postbachelor opleiding Controller

Organisaties en hun omgeving veranderen zo snel. Nieuwe technologieën, trends en ontwikkelingen zijn aan de orde van de dag en als business controller speelt u een cruciale rol in deze veranderende omgeving. U wilt de business kennen en ze het verhaal achter de cijfers vertellen. U wilt uw kennis omzetten naar een onderbouwd advies en daarmee voorzien in de behoefte van het management in het vooruitdenken en inspelen op marktontwikkelingen. Met de postbachelor opleiding Controller van Avans+ ontwikkelt u uw kennis en kunde om klaar te zijn voor die volgende stap.

De effectieve business controller

Niet alleen kennis en inhoud maken u effectief. Minstens zo belangrijk zijn uw gedrag en de juiste competenties zoals pro-activiteit en het vertalen van complexe informatie naar een goed verhaal voor de organisatie. Als business controller speelt u een rol in het proces van strategievorming, van besluit tot implementatie tot evaluatie.

lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent business controller of u heeft de ambitie om een functie als business controller te gaan bekleden. U bent al werkzaam in een vergelijkbare functie bijvoorbeeld assistent controller, kredietanalist, business analist of u bent een accountant die een overstap wilt maken naar een corporate omgeving.

  U wilt uw invloed en impact vergroten aan de hand van inhoudelijke vakkennis. u heeft reeds een afgeronde bachelor opleiding in bedrijfskundige of bedrijfseconomische richting en minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een hierboven beschreven functie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De Postbachelor opleiding controller biedt u een zorgvuldig uitgebalanceerde combinatie van theoretische achtergronden en de praktische toepassing daarvan. U volgt iedere 2 weken bijeenkomsten die verzorgd worden door docenten die deskundig zijn binnen hun vakgebied en zelf werkzaam zijn als financieel manager of adviseur in de praktijk.

  Casuïstiek vanuit uw eigen praktijk

  U bestudeert zelfstandig de leerstof, formuleert leervragen en bereidt u actief voor op de bijeenkomsten waarin u uw inzichten deelt met de docent en de andere deelnemers. Uw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar. U kunt op niveau sparren met mededeelnemers over kansen voor uw organisatie en vakgebied. Uw mededeelnemers zijn professionals uit hetzelfde vakgebied die dezelfde instelling en ambitie hebben als u.

  Persoonlijke aanpak

  Daarnaast biedt Avans⁺ u natuurlijk ook individuele begeleiding en reflectie. U wordt tijdens de postbachelor controller opleiding begeleid door experts uit het werkveld bij uw businessproject. In de leerlijn Persoonlijk Leiderschap wordt u gecoacht bij het toepassen van nieuwe en effectieve (management)vaardigheden. Action learning staat gedurende uw hele ontwikkeltraject centraal. Verbinding met uw praktijk en die van uw mededeelnemers is ons uitgangspunt

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Postbachelor controller opleiding duurt 8 maanden met tweewekelijkse bijeenkomsten.

  Totale tijdsduur van de opleiding Postbachelor Controller

  Bijeenkomsten vinden tweewekelijks plaats in de middag- en avonduren. De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. U besteedt deze uren aan zelfstudie, projecten en opdrachten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding postbachelor Controller zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 6.360,-.
  • Boeken: circa € 500,-. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 575,-.

  U ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Postbachelor Controller in termijnen betalen

  Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 5 maandelijkse termijnen van € 1.290,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na afronden van de postbachelor controller training ontvangt u het diploma Postbachelor Controller. Het is mogelijk om met dit diploma in te stromen in de Masterclass II van de Master in Controlling. U krijgt daarmee vrijstelling voor de Masterclass I behalve de module methoden en technieken van onderzoek. Hiervoor dient u een aanvullende opdracht te maken.

  De Master in Controlling is een door de NVAO geaccrediteerde Master opleiding.

  De bijbehorende graad en titel die u mag voeren na afronding van deze opleiding is Master of Science in Controlling.

  Resultaat

  Resultaat

  U bent een goede sparringpartner voor het management van uw organisatie en brengt uw adviezen met overtuigingskracht en daadkracht. Als controller levert u een actieve en zichtbare bijdrage aan de continuïteit van uw organisatie.

  Vervolgopleiding

  Vervolgopleiding

  Na het afronden van de postbachelor opleiding controller heeft u de mogelijkheid om binnen een periode van 5 jaar in te stromen in de master in controlling met als resultaat het getuigschrift master of science in controlling.. Deze masteropleiding is geaccrediteerd door de NVAO.

  De totale duur van de master in controlling bedraagt 2,5 jaar. Na het afronden van de postbachelor training controller is dit nog 1 jaar 9 maanden.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma
  Vakinhoudelijke modules

  Als controller ben je “in control” wanneer je de processen van een organisatie hebt kunnen doorgronden, je weet in wat voor een marktomgeving jouw organisatie zich bevindt en het management kan vertrouwen op de informatie die jij aanlevert. En meer dan dat, aan de hand van deze informatie kun je ook een control systeem inrichten waarmee gestuurd kan worden op de implementatie van strategische doelstellingen. Aan de hand van onderstaande modules werk je aan je aan je vakinhoudelijke kennis:

  • Strategie
  • Operations Management
  • Internal control accounting information systems
  • Management Control

  Business Project

  De kennis die je op doet in de vakinhoudelijke modules, gebruik je direct om een praktijkonderzoek vorm te geven. Input voor dit onderzoek haal je uit je eigen organisatie. Samen met andere projectleden voer je het onderzoek uit en kom je tot een advies dat aan het einde van de opleiding wordt gepresenteerd aan de opdrachtgever. Je wisselt kennis en ervaring uit met andere deelnemers en wordt in het business project begeleidt door een ervaren professional. Zo ontwikkel je een brede bedrijfskundige blik en leer je de theoretische basis te vertalen naar de praktijk.

  Persoonlijk leiderschap

  Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van je persoonlijke identiteit als business controller. Dit doe je door te benoemen wat jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten zijn in relatie tot de rol die je bekleed. Je gaat op zoek naar wat voor jou de beste manier is om naar een vraagstuk te krijgen en je reflecteert daarbij op je eigen handelen en de gevolgen daarvan.

  programma Postbachelor Controller
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  • Ik ben door de opleiding ‘opgefrist’ en ik kan met een andere zienswijze bepaalde, nuttige discussies op gang brengen die voorheen als normaal werden behandeld.

   testimonial-finance-maartjegoos
   Maartje Goos
   Controller
  • De opleiding heeft geheel aan onze verwachtingen voldaan! Vooral de deskundigheid en het enthousiasme van de docenten hebben voor mij persoonlijk erg stimulerend gewerkt.

   testimonial-finance-erikboers
   Erik Boers
   Controller
  • Het is mijn werkgever niet ontgaan dat ik deze opleiding heb gevolgd. Buiten het feit dat ik nu over meer kwaliteiten beschik, is het resultaat van mijn eindopdracht daadwerkelijk in praktijk gebracht.

   testimonial-finance-ankiecapello
   Ankie Capello
   Controller
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven