Skip to main content

Postbachelor Controller

 • niveau Postbachelor
 • duur 1 jaar
 • studiebelasting 10 - 15 uur per week
 • studiekosten 8.100,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 08-02-2023 Amsterdam
  • 08-02-2023 Breda
  • 08-02-2023 Nijmegen
Inschrijven
Postbachelor Controller
Iets voor jou?
 • Je bent business controller of je hebt de ambitie om een functie als business controller te gaan bekleden.
 • Je wilt jouw invloed en impact vergroten aan de hand van inhoudelijke vakkennis die je direct kunt toepassen in jouw werkomgeving.
 • Je bent reeds in het bezit van een afgeronde bedrijfskundige bacheloropleiding.

Organisaties en hun omgeving veranderen zo snel. Nieuwe technologieën, trends en ontwikkelingen zijn aan de orde van de dag en als business controller speel je een cruciale rol in deze veranderende omgeving. Je wilt de business kennen en ze het verhaal achter de cijfers vertellen. Je wilt jouw kennis omzetten naar een onderbouwd advies en daarmee voorzien in de behoefte van het management in het vooruitdenken en inspelen op marktontwikkelingen. Als business controller houd je je al lang niet meer bezig met alleen maar verslaglegging en cijfermatige analyse.

De effectieve business controller

Niet alleen kennis en inhoud maken je effectief. Minstens zo belangrijk zijn jouw gedrag en de juiste competenties zoals pro-activiteit en het vertalen van complexe informatie naar een goed verhaal voor de organisatie. Als business controller speel je een rol in het proces van strategievorming, van besluit tot implementatie tot evaluatie.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent business controller of hebt de ambitie om een functie als business controller te gaan bekleden. Je bent al werkzaam in een vergelijkbare functie, bijvoorbeeld als assistent controller, kredietanalist, business analist of je bent een accountant die en overstap wil maken naar een corporate omgeving.

  Je wilt jouw invloed en impact vergroten aan de hand van inhoudelijke vakkennis. Je hebt reeds een afgeronde bacheloropleiding in bedrijfskundige- of bedrijfseconomische richting en minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een hierboven beschreven functie.
  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen aan de opleiding? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.
   

  Werkvorm

  Werkvorm

  De postbachelor Controller bied je een zorgvuldig uitgebalanceerde combinatie van theoretische achtergronden en de praktische toepassing daarvan. Per Masterclass van 10 weken heb je 3 à 4 bijeenkomsten die worden verzorgd door docenten die deskundig zijn binnen hun vakgebied en zelf werkzaam zijn als financieel manager of adviseur in de praktijk.

  Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. In onze interactieve online
  omgeving vindt kennisoverdracht en samenwerking plaats. Je krijgt individueel feedback en bereikt samen met onze experts de gewenste verdieping. Je rondt iedere masterclass af met een beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.
   

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De postbachelor Controller duurt 40 weken. Per Masterclass van 10 weken heb je 3 à 4 bijeenkomsten, deze vinden plaats in de middag- en avonduren. De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, projecten en opdrachten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Postbachelor Controller zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 8.100,-.
  • Boeken: circa € 500,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 600,-.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Postbachelor Controller in termijnen betalen

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 4 termijnen van €2.025,- Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het diploma Postbachelor Controller. 

  Na het afronden van de postbachelor opleiding controller heb je de mogelijkheid om binnen een periode van 5 jaar in te stromen in de Master in Controlling met als resultaat het getuigschrift Master of Science in controlling. Deze masteropleiding is geaccrediteerd door de NVAO. Met je diploma postbachelor Controller op zak mag je direct instromen in jaar 2 van de Master in Controlling, waardoor deze nog maar 1,5 jaar voor jou duurt. 
   

   

  Resultaat

  Resultaat

  Je bent een goede sparringpartner voor het management van jouw organisatie en brengt jouw adviezen met overtuigingskracht en daadkracht. Als controller lever je een actieve en zichtbare bijdrage aan de continuïteit van jouw organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Vakinhoudelijke modules

  Het programma bestaat uit 4 masterclasses: 

  Download de brochure voor meer informatie over het programma

  Masterclass Management accounting &-control

  In de Masterclass Management accounting &-control leer je: 

  • Strategisch management accounting;
  • Management control systemen;
  • Kosten, kostentoerekening en kostprijsbepaling;
  • Operationele beslissingen;
  • Budgettering, prestatiemeting & -management;
  • Value bases management en waardecreatie.

  Masterclass Internal Control Accounting Information Systems (ICAIS)

  In de Masterclass Internal Control Accounting Information Systems (ICAIS) leer je meer over:

  • Introductie ICAIS;
  • ICAIS per soort proces/organisatie;
  • Control frameworks;
  • BIV-AO en Informatietechnologie.

   

  Download de brochure voor meer informatie over het programma.

  programma Postbachelor Controller
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Ik ben door de opleiding ‘opgefrist’ en ik kan met een andere zienswijze bepaalde, nuttige discussies op gang brengen die voorheen als normaal werden behandeld.

   Maartje Goos
   Controller
  • De opleiding heeft geheel aan onze verwachtingen voldaan! Vooral de deskundigheid en het enthousiasme van de docenten hebben voor mij persoonlijk erg stimulerend gewerkt.

   Erik Boers
   Controller
  • Het is mijn werkgever niet ontgaan dat ik deze opleiding heb gevolgd. Buiten het feit dat ik nu over meer kwaliteiten beschik, is het resultaat van mijn eindopdracht daadwerkelijk in praktijk gebracht.

   Ankie Capello
   Controller
  Download brochure Inscrijven