Ontwikkelingen binnen de fysiotherapie staan niet stil. Problematiek wordt complexer, hulpvragen van patiënten uitdagender en de behoefte aan specialisten groter. Een goed moment om te starten met een fysiotherapie masteropleiding van Avans+. En dat kan vanaf 2019 niet eenmaal, maar tweemaal per jaar.

Waarom kiezen voor een fysiotherapie master van Avans+?

De fysiotherapie masteropleidingen van Avanshelp je om de volgende stap in je carrière te zetten. Je bent op zoek naar een wetenschappelijke onderbouwing en de meest actuele, innovatieve ontwikkelingen en informatie op het gebied van fysiotherapie. Onze opleidingen zijn altijd praktijkgericht en bieden je bovendien de theorie-praktijk verhouding die je nodig hebt om je vak zo goed mogelijk uit te kunnen oefenen.

Nieuw: start ieder half jaar met een fysiotherapie masteropleiding

Uniek bij Avans+ is de mogelijkheid om tweemaal per jaar te starten. Zowel in februari als september kun je bij Avans+ starten met een masteropleiding fysiotherapie in vernieuwde vorm. De vernieuwde masteropleidingen maken gebruik van blended learning. Dit betekent minder klassikale bijeenkomsten en meer gebruik van nieuwe onderwijsvormen, wat resulteert in minder studiebelasting (EC’s) maar dezelfde kwaliteit door efficiënter en nog meer praktijkgericht onderwijs. Hierdoor wordt het ook nog eens mogelijk om de opleiding in slechts 3 jaar af te ronden.

De belangrijkste redenen waarom wij deze mogelijkheid bieden vind je hieronder:

1. Flexibiliteit

Met onze halfjaarlijkse start maken wij studeren flexibel voor iedereen. Je kan vanaf nu altijd het meest geschikte moment kiezen om verder te bouwen aan goede zorg voor je patiënten en bent niet gedwongen een jaar te moeten wachten om te kunnen starten met de opleiding.

2. Loop voor op de concurrentie

Wanneer je in februari start loop je voor op de andere fysiotherapeuten die pas in september starten. Gezien de groeiende vraag naar masterfysiotherapeuten kan dit een voordeel betekenen op de arbeidsmarkt omdat je eerder in aanmerking komt voor een baan op masterniveau.

3. Vrijstelling voor het behalen van punten

Veel fysiotherapeuten hebben een registerperiode tot 2019. Wanneer je je inschrijft voor een studie tot 2019 dan heb je, tijdens deelname aan de master, voor zowel de registerperiode tót december 2019 als de registerperiode vanaf 2019 vrijstelling voor het behalen van punten.

4. Fiscale scholingsaftrek

De fiscale scholingsaftrek blijft in 2019 nog bestaan. Dat staat te lezen in de Rijksbegroting 2019 van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. In het Regeerakkoord is afgesproken dat de fiscale aftrekpost voor scholingskosten in de toekomst (waarschijnlijk vanaf 2020) wordt vervangen door een individuele leerrekening. In 2019 blijft de fiscale scholingsaftrek nog behouden.

5. Geaccrediteerd met een opleiding van 60 EC (voor deelnemers MPPT)

Specifiek voor deelnemers die de master kinderfysiotherapie willen gaan volgen: we zijn geaccrediteerd met een opleiding van 60 EC. Momenteel is Avans+ nog de enige opleider in Nederland die de opleiding MPPT aanbiedt met 60 EC én geaccrediteerd is.

Start in februari met de masteropleiding fysiotherapie

Wil je in 2019 de stap zetten naar de beste zorg voor jouw patiënt, praktijk en maatschappij en je carrière naar een hoger level tillen? De volgende masteropleidingen fysiotherapie starten tweemaal per jaar:

- Master Pediatric Physical Therapy (MPPT) - Master Kinderfysiotherapie

Uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen bij diverse diagnoses en leeftijdsgroepen. Tijdens deze master kinderfysiotherapie word je opgeleid om kinderen met meer complexe problematiek te begeleiden en helpen.

- Master Geriatric Physical Therapy (MGPT) - Master Geriatriefysiotherapie

Uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen bij diverse ziektebeelden en bij diverse medische behandelingen. Tijdens deze master geriatriefysiotherapie word je opgeleid om ouderen met meer complexe problematiek echt iets bieden.

- Master Oncologic Physical Therapy (MOPT) - Master Oncologiefysiotherapie

Uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen in allerlei stadia van kanker en bij diverse medische behandelingen. Tijdens de master oncologiefysiotherapie word je opgeleid om oncologiepatiënten met meer complexe problematiek echt iets te kunnen bieden.

- Master Pelvic Physical Therapy (MPePT) - Master Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie richt zich op mannen en vrouwen van alle leeftijden met zeer uiteenlopende hulpvragen. Tijdens deze masteropleiding bekkenfysiotherapie word je opgeleid om patiënten met (meer complexe) bekken(bodem)gerelateerde problematiek echt iets te kunnen bieden.